نبود تجهیزات فنی مهم ترین مشکل فیلم سازان لرستانی/ فکری به حال صنعت ورشکسته سینما باید کرد
به گزارش امید لرستان، سینما از جمله صنایعی بود که طی روزهای کرونایی شدیدا آسیب دید و تمامی افرادی که به هر نحوی با آن در ارتباط بودند تحت تاثیر قرار گرفتند. از تولیدکننده تا پرسنل سالنهای سینما شرایط نامطلوبی را تجربه کردند و اقشار ضعیفتر این خانواده بزرگ حتی در تامین معاش خود ماندند.
در این میان لرستان که طی شرایط مساعد هم وضعیت خوبی نداشت بیشتر آسیب دیده بنابراین نیاز است مورد حمایت ویژهتری قرار گیرد.
بر اساس سالنامه آماری فروش فیلم سینمای ایران طی سال ۹۸، لرستان در بین ۳۱ استان کشور رده ۲۶ را به خود اختصاص داده بود که با ۵ سینما، ۸ سالن و جمعیت بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر وضعیت مناسبی نیست.
بیماری کرونا از سال ۹۸ شیوع پیدا کرد اما تاثیر آن بر مشاغل مختلف از جمله سینما یک سال بعد و در ۹۹ بود.
ضربه این پاندمی در کشور ما به مراتب سنگینتر و سختتر است چراکه سال گذشته سینماها بیش از ۶ ماه تعطیل بودند و روزهای دایر نیز مورد اقبال قرار نمیگرفتند.
هماکنون رده شغلی سینما از سوم به دوم تغییر یافته اما هر بار با اعلام وضعیت قرمز، سالنها تعطیل میشوند و این هنر ورشکسته کرونا زده با وضعیت موجود در صورت ادامه روند رایج، بدتر هم خواهد شد.
جرقههای امید برای سینمای کرونا زده لرستان
با این حال و محدودیتهای موجود، آثار جوانان این مرز و بوم در جشنوارههای بینالمللی عرض اندام میکنند و این افتخارآفرینیها جای تحسین دارد. یکی از این تولیدات که محصول انجمن سینمای جوانان دفتر خرمآباد بوده، فیلم “سکوت آوا” با نویسندگی و کارگردانی سید غلامرضا نعمتپور است که تاکنون به ۳۵ جشنواره بینالمللی در کشورهایی مانند آمریکا، انگلیس، پرتغال، ونزوئلا، ژاپن، هند، فرانسه، کانادا، یونان و چین راه یافته و از چهار جشنواره ایلینگ انگلیس، اکرا هند و هالیدی و افاف جی اوارد آمریکا جایزه گرفته است.
خبرنگار امید لرستان با این فیلمساز و کارشناس حوزه سینما در رابطه تعطیلی سالنهای نمایش استان طی روزهای کرونایی گفتوگویی داشت و وی بیان کرد: با اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران و به تبع شهرهای لرستان، تمامی فعالیتهای هنری و فرهنگی از جمله اکران فیلمهای نوروزی و جشنهای پایان سال لغو شد.
غلامرضا نعمتپور با بیان اینکه حال و روز سینمای ایران و استان خوب نیست، گفت: کرونا ضربه بسیار مهلکی را بر پیکره صنعت سینما وارد آورده و خسارات جبرانناپذیری را بر آن تحمیل کرده است.
وی ادامه داد: با تعطیلی سینماها، بسیاری از عوامل تولید فیلم و همچنین افراد فعال در گیشه و سالنهای سینما بیکار شدند و آسیبهای مالی زیادی بر آنان وارد آمده است.
این فیلمساز مطرح لرستانی با بیان اینکه در حوزه تولید فیلم کوتاه تولید محتوا داشتهایم، افزود: با این وجود در حوزه سینما بسیار متضرر شدیم چراکه درآمد این بخش از فروش فیلم و حضور تماشاگر در سالنهای نمایش حاصل میشود.
نعمتپور با اشاره به حمایتهای وزارت ارشاد مبنی بر پرداخت تسهیلات کمبهره به هنرمندان حوزه سینما، گفت: برخی فیلمسازان در جریان این کمک دولت نبودند، ضمن اینکه همین میزان مبالغ قطعا پوشش خوبی برای جبران خسارتها نبوده و نیست.
حمایتها از فعالان حوزه سینما بیشتر شود
این کارشناس حوزه سینما اداره کل فرهنگ و ارشاد لرستان بر حمایت بیشتر وزارت ذیربط به هنرمندان خسارتدیده از کرونا تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه زمان پایانی برای این بیماری مشخص نیست، انتظار میرود کمکها به فعالان حوزه سینما بیش از پیش افزایش یابد.
این فیلمساز برگزیده جشنوارههای ملی و بینالمللی، نبود تجهیزات فنی را مهمترین مشکل فیلمسازان لرستانی برشمرد و از هزینههای بالای تولید فیلم به دلیل نبود این تجهیزات خبر داد.
وی با انتقاد از صداوسیما به جهت انحصاری کردن تولیدات فیلم، بیان کرد: متاسفانه صداوسیما با قرارداد بین دستگاههای دولتی مانع فعالیت بخش خصوصی و فیلمسازان آزاد شده و موجب بیکاری این قشر از جامعه فراهم آورده است.
نعمتپور با بیان اینکه سینما هنری هزینهبر بوده و نیازمند امکانات است، بر لزوم تخصیص اعتبارات بیشتر به این حوزه تاکید کرد و افزود: از مسوولان درخواست داریم نسبت به تحقق این مهم توجه بیشتری کنند.
ورود خوب انجمن سینمای جوان
این کارشناس حوزه سینما به ورود مطلوب انجمن سینمای جوان در حمایت مالی و معنوی از فیلمسازان شهرستانی اشاره کرد و ادامه داد: این انجمن طی ۲ سال گذشته منابع مالی خوبی را به شهرهای خرمآباد و بروجرد تزریق کرده و همین موضوع سبب رشد بیشتر فیلمسازی و توسعه چرخ اقتصاد در لرستان شده است.
وی اظهار کرد: انتظار میرود یک درصد بودجه فرهنگی دستگاههای اجرایی به بخش خصوصی جهت تولید فیلم اختصاص پیدا کند تا ضمن درآمدزایی، چرخه فیلم نیز رونق بگیرد.
خسارت بالای کرونا به حوزه فرهنگی و هنر
در همین خصوص مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با اشاره به خسارت بالای کرونا به حوزه فرهنگی و هنری استان، به امید لرستان گفت: از روزی که کرونا به طور رسمی در کشور شیوع پیدا کرد، به تبع فعالیتهای فرهنگی هنری در مراکز تجمعی همچون سینما نیز تعطیل شد.
استقبال ۱۰ درصدی مردم از سینما
وی بیان کرد: اگرچه در مقاطعی اجازه فعالیت به برخی سالنهای سینما در شهرهایی با وضعیت شیوع کمتر داده شد اما میزان اسقبال مردم به ۱۰ درصد نیز نرسید و جبرانی برای خسارتهای وارد آمده نشد.
انتهای پیام/
/.انتهای پیام