راه آهن لرستان از کلنگ قدیم تا جدید/قطار وعده به مقصد نرسید!

0

هنوز کلنگ قبلی راه‌آهن خرم‌آباد روی زمین مانده متولیان از کلنگ‌زنی جدید برای راه‌آهن پلدختر می‌گویند؛ قطار وعده مسئولان برای راه‌آهن لرستان هنوز به سرانجام نرسیده است.

یکی از مشکلات اساسی لرستان وجود پروژه‌های نیمه تمام فراوان در این استان است و همین امر موجب نارضایتی افکار عمومی شده است، یکی از این پروژه‌ها، راه آهن دورود- خرم آباد است، پروژه‌ای که همچنان با گذشت سال‌ها عملیاتی نشده است.

راه آهن لرستان اواخر سال ۸۹ مجوز کمیسیون ماده ۳۲ را گرفت تا پروژه‌های ریلی لرستان از یک خوان دیگر عبور کنند و این بار دیگر بهانه عدم توجیه اقتصادی پروژه به دستاویز مسئولان تبدیل نشود، از اخذ مجوز ماده ۳۲ پروژه که بیش از هشت ماه گذشت مسئولان برای آغاز عملیات اجرایی این پروژه‌های ریلی مهم محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهوری وقت را به لرستان دعوت کردند تا مراسم آغاز عملیات اجرایی این پروژه‌ها در مهرماه سال ۹۰ برگزار شود.

راه آهن لرستان ظرف ۳ سال احداث و افتتاح می‌شود

این پروژه طی سه سال تعطیل شده بود تا امید به اجرای آن هر روز کمرنگ‌تر شود، در جریان سفر هیئت دولت سیزدهم و با قرار گرفتن راه آهن لرستان در لیست پروژه‌های سفر، بار دیگر امید به تکمیل این پروژه ریلی قوت گرفت تا این مطالبه ۳۰ ساله ظرف سه سال و در دولت سیزدهم به مرحله افتتاح برسد.

وزیر سابق راه و شهرسازی در جریان سفر هیئت دولت و در بازدید از پروژه راه آهن لرستان، این پروژه را به عنوان یکی از مهمترین پروژه‌های راه آهن کشور مطرح کرد و گفت: احداث این پروژه علاوه بر اینکه خواسته مردم لرستان بوده، یک پروژه ملی هم است.

رستم قاسمی با بیان اینکه پروژه راه آهن دورود- خرم آباد جزو کریدورهای اصلی راه آهن کشور است، افزود: قرارداد ساخت این پروژه با قرارگاه خاتم بسته شده بود ولی متأسفانه ظرف چند سال گذشته به دلیل مشکلات مالی این پروژه تقریباً تعطیل شده است.

وی گفت: قبل از سفر رئیس جمهور به لرستان بحث فعال کردن پروژه راه آهن دورود- خرم آباد در جلسه‌ای مطرح شد و برای فعال سازی آن اعتباراتی پیش بینی شده است.

وزیر سابق راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه پروژه راه آهن خرم آباد اگر تأمین منابع شود ظرف سه سال به بهره برداری می‌رسد، گفت: این پروژه یکی از پروژه‌های سخت در حوزه راه آهن کشور است به طوری که ۳۰ درصد آن تونل بوده و پل‌ها و ابنیه های بزرگی دارد.

رئیس جمهور: راه‌آهن را جزو اولویت‌های استان می‌دانیم

وی یادآور شد: اعتبار پروژه راه آهن دورود- خرم آباد از محل‌های خارج از اعتبارات جاری کشور تأمین خواهد شد.

ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان نیز در این رابطه در دیدار خود با اقشار مختلف مردم با تاکید بر اینکه ما مسئله ریل و راه آهن لرستان را جزو مصوبات سفر آورده‌ایم، گفت: قضیه ریل سال‌ها پیش باید حل می‌شد نه اینکه امروز موجب نگرانی مردم شود.

حجت الاسلام رئیسی خاطرنشان کرد: عقب ماندگی‌های گذشته را باید جبران کنیم و بعد حرف‌های جدید برای استان بزنیم؛ به هر روی راه آهن خرم آباد جزو دستور است و در مصوبات هم ذکر شده و آن را جزو اولویت‌های استان می‌دانیم.

علیرغم اعلام وزیر سابق راه و شهرسازی و همچنین دستور رئیس جمهور، همچنان پروژه راه آهن لرستان اندر خم یک کوچه مانده است چرا که همچنان پیشرفت قابل توجهی در این پروژه ریلی لرستان علیرغم گذشت یک سال از سفر دولت سیزدهم به استان دیده نمی‌شود.

مردم می‌پرسند مصوبات سفر رئیس جمهور چه شد؟

اخیراً حجت الاسلام شمسی فر امام جمعه موقت خرم آباد در خطبه‌های نماز جمعه اعلام کرد: لرستان از نظر آب، هوا، خاک، نیروی کار استعداد بسیار بالایی دارد و می‌تواند یکی از استان‌های برخوردار باشد، رئیس جمهور در سفری که به استان داشتند، یک سری مصوبات داشتند، مردم انتظار دارند که این مصوبات محقق شود، رئیس جمهور در سفر بعدی خود به استان‌ها که شروع کرده، رسیدگی می‌کند و خوب هم از مسئولانی که کوتاهی کرده‌اند، بازخواست می‌کند، اگر عذری نداشته باشند، بعضی از آنها را جابجا کرده‌اند، مسئولان استان ما هم قبل از اینکه رئیس جمهور بیاید و رسیدگی کند، خودشان رسیدگی کنند، اگر جایی کوتاهی شده، جبران کنند.

حجت الاسلام شمسی فر، بیان داشت: وقتی رئیس جمهور بیاید، مردم از ایشان می‌خواهند و می‌پرسند که مصوبات چه شد؟ سد «معشوره» چه شد؟ چند درصد کار شده؟

سعید رازانی رئیس سازمان بازرسی لرستان نیز اظهار داشت: پروژه‌های عمرانی و نیمه تمام لرستان بایستی تعیین تکلیف شوند.

وی با تاکید بر اینکه قرار نیست یک پروژه دولتی سال‌ها ادامه پیدا کند و به بهره برداری هم نرسد، بیان داشت: این موضوع را به دستگاه‌های اجرایی استان اعلام می‌کنم که همه این پروژه‌ها مورد پیگیری قرار خواهند گرفت.

فعالیت در پروژه به زودی بیشتر می‌شود!

وحید کرم الهی مدیرکل راه و شهرسازی لرستان با اشاره به پروژه راه آهن لرستان، اظهار داشت: در این دولت اتفاق خوبی در رابطه با این پروژه رخ داد، با سفر رئیس جمهور به لرستان این پروژه در بین مصوبات قرار گرفت.

وی بیان داشت: منابع مالی این پروژه تأمین شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی لرستان با اشاره به اینکه ۲۵ هزار میلیارد برای این پروژه در نظر گرفته شده است، گفت: اجرای این پروژه از محل اعتبارات تهاتر نفت حتماً شدنی است.

کرم الهی بدون اینکه اعلام کند که زمان بهره برداری از این پروژه چه زمانی خواهد بود؟ تصریح کرد: الان پروژه فعال شده، اما مطمئناً به زودی فعالیت آن بیشتر می‌شود.

وی ادامه داد: حتی قطعه خرم آباد به سمت پلدختر هم فعال می‌شود.

سرنوشت نامعلوم راه‌آهن دورود- خرم‌آباد و وعده کلنگ‌زنی راه‌آهن پلدختر- اندیمشک!

اخیراً احمدرضا دالوند معاون عمرانی استانداری لرستان در مراسم کلنگ زنی فاز اول ساختمان مرکز امداد شهری خرم‌آباد، گفته است: راه آهن دورود- خرم آباد بعد از سال‌ها تعطیلی، با پیگیری‌های متعدد و تأمین منابع مالی، مجدداً فعالیت خود را شروع کرده و امیدواریم طی سه سال آینده به بهره‌برداری برسد.

وی افزود: مهم‌تر از آن ادامه مسیر از خرم‌آباد به سمت خوزستان است تا مرکز استان به کریدور ریلی شمال به جنوب متصل شود.

معاون عمرانی استانداری لرستان همچنین در جلسه بررسی پروژه‌های عمرانی که با حضور علی نیکزاد نایب رئیس مجلس در پلدختر برگزار شد، اظهار داشت: به زودی در سفر دوم رئیس جمهور به لرستان راه‌آهن پلدختر- اندیمشک کلنگ‌زنی خواهد شد.

بنا بر این گزارش، انتظاری که افکار عمومی و رسانه‌ها از مسئولان لرستان دارند این بوده که ابتدا سرنوشت مصوبه سفر اول رئیس جمهور دولت سیزدهم به لرستان یعنی راه آهن دورود- خرم آباد را تعیین تکلیف کنند سپس کلنگ دیگری به مجموع کلنگ زنی‌های بی ثمر در این استان اضافه کنند، چرا که این کلنگ زنی‌های بی آینده موجب دلسردی مردم از خدمات دولت در استانی می‌شود که ۹۷۶ پروژه نیمه‌تمام روی دست خود دارد./مهر

/.انتهای پیام

نظر شما چیه؟

تذكر: نظرات حاوی توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمی شوند