روایتی از مناطق محروم لرستان؛

بن‌بست زندگی با ۷۰۰ کیلومتر جاده خاکی/ هر کس در ماهروی الیگودرز بیمار شود باید بمیرد

0

نامش دهه‌هاست در میان مناطق محروم کشور وجود دارد؛ می‌گویند ۷۰۰ کیلومتر راه در این شهرستان خاکی است و این شاخص خود به‌تنهایی دلیل بزرگی برای توسعه‌نیافتگی مناطق محروم الیگودرز در لرستان است.

به گزارش امید لرستان، طی هفته‌های گذشته ویدئویی از انتقال یک بیمار توسط اهالی روستا و با وضعیتی تأسف‌بار در یک جاده خاکی در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست شد تا به بهانه آن یادی از مناطق محروم استان لرستان در شهرستان الیگودرز شود؛ جایی که دسترسی به راه مناسب و امکانات توسعه‌ای برای بسیاری از مردم تبدیل به رؤیا شده است.

از «زز و ماهرو» گرفته تا «بشارت» و «ذلقی» و بسیاری از مناطق محروم الیگودرز، مردم از مشکلاتی می‌گویند که سال‌هاست رفع نشده تا تبدیل به گره کور شده است.

این در حالی است که در جریان سفر اخیر رئیس‌جمهوری به استان لرستان یکی از موضوعات کلیدی موردتوجه در مصوبات سفر پیگیری و تأمین اعتبار لازم برای رفع مشکلات این مناطق بوده است تا چشم‌ها به تلاش‌های دولت سیزدهم برای گره‌گشایی دوخته شود.

جاده هایی که مانع رشد روستاها می شود

زخم‌ها و چالش‌هایی که طی سال‌های سال روی‌هم تلنبار شده است حالا چشم به مرهم دولت سیزدهم دارد تا رخت محرومیت و توسعه‌نیافتگی در بخش‌های مختلف استان لرستان برچیده شود.

هر کسی در منطقه بیمار شود، باید همانجا بمیرد!

یکی از اهالی منطقه صعب‌العبور «ماهرو» در شهرستان الیگودرز در سخنانی با اشاره به نامناسب بودن راه‌های روستایی در این شهرستان و منطقه اظهار داشت: یکی از اهالی اگر بیمار شود، باید آنجا بمیرد، چراکه راه دسترسی برای انتقال او به مراکز درمانی در بخش و شهر نداریم.

جاده هایی که مانع رشد روستاها می شود

وی با بیان اینکه من مادرم را به خاطر اینکه جاده مسدود و نامناسب بود از دست دادم، بیان کرد: خانواده‌های زیادی در این منطقه زندگی می‌کنند که جاده و راه دسترسی آن‌ها به‌صورت کامل در فصل زمستان قطع است.

ما در بن بست هستیم!

یکی از اهالی منطقه محروم و صعب‌العبور «زز» در شهرستان الیگودرز هم با انتقاد از وضعیت راه‌های این منطقه اظهار داشت: ما در بن‌بست هستیم، خیلی از خانواده‌ها به خاطر نبود راه دسترسی و امکانات مجبور به کوچ شده‌اند.

وی با بیان اینکه جاده‌های این منطقه در همه فصل‌ها خراب است گفت: جاده‌های منطقه «زز» نه‌تنها در فصل زمستان و هنگام بارش برف و باران، بلکه در همه ایام تابستان و بهار هم خراب است.

 

جاده هایی که مانع رشد روستاها می شود

تصادفات مرگبار در مسیر جاده امامزاده «محمدبن حسن»

یکی از اهالی منطقه «بشارت ذلقی» و امام‌زاده «محمد بن حسن» نیز از وضعیت جاده ارتباطی این منطقه انتقاد کرد و گفت: جاده در این مسیر خیلی ناهموار و تردد در آن سخت است.

وی با اشاره به وقوع تصادفات ناگوار در این مسیر بیان داشت: این امامزاده زائران فراوانی از استان‌ها و شهرهای مختلف دارد اما متأسفانه همیشه در این جاده شاهد وقوع تصادفات فوتی و مرگبار هستیم.

 

جاده هایی که مانع رشد روستاها می شود

«زز و ماهور» محروم‌ترین منطقه کشور

بخشدار «زز و ماهور» هم در سخنانی اظهار داشت: این بخش با جمعیتی بالغ‌بر ۲۵ هزار نفر و با احتساب جمعیت عشایر، از محروم‌ترین نقاط استان لرستان و کشور است.

قهرمانی با بیان اینکه به علیرغم خدمات ارزشمند نظام در ۴۳ سال گذشته اما در این منطقه و در حوزه راه دسترسی آن شاهد عقب‌افتادگی‌های تاریخی هستیم، گفت: در سفر اخیر رئیس‌جمهور به لرستان مصوبات خوبی برای حل مشکلات حوزه راه داشتیم که انتظار داریم با اهتمام ویژه مسئولان وزارت راه و شهرسازی، شاهد تسریع در اجرای این مصوبات باشیم.

بخشدار «زز و ماهور» بیان کرد: امیدواریم در آینده دیگر شاهد اتفاقات ناگوار برای مردم این منطقه به دلیل نبود راه دسترسی مناسب نباشیم.

 

جاده هایی که مانع رشد روستاها می شود

امکانات و اعتبارات جوابگو نیست

محمد خدابخشی نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی هم در این رابطه با بیان اینکه شهرستان الیگودرز پهناورترین شهرستان استان لرستان محسوب می‌شود به مهر اظهار داشت: این شهرستان دارای پنج بخش است.

وی با بیان اینکه اعتبارات اختصاص‌یافته در حوزه راه‌ها، جوابگوی مشکلات این شهرستان نیست، عنوان کرد: درخواست ما از سازمان راهداری کشور و همچنین وزارت راه و شهرسازی این بوده که به این شهرستان و روستاهای آن توجه و عنایت ویژه‌ای داشته باشند.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اختصاص اعتبارات ملی و امکانات به راهداری شهرستان الیگودرز افزود: کمک شود برخی از مسائل و مشکلات شهرستان حل شود.

 

جاده هایی که مانع رشد روستاها می شود

خدابخشی با انتقاد از وضعیت راه‌های روستایی شهرستان الیگودرز بیان داشت: بیشترین مشکلات ما در شهرستان الیگودرز مربوط به بخش‌های «زز و ماهرو» و همچنین «ذلقی» است.

۷۰۰ کیلومتر جاده خاکی در الیگودرز

وی با تاکید بر اینکه این بخش‌ها نیازمند عنایت ویژه متولیان امر در وزارت راه و شهرسازی است افزود: در سایر بخش‌ها هم مشکلات داریم و مردم مطالبات زیادی دارند.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت قیرپاشی و آسفالت راه‌های روستایی این شهرستان عنوان کرد: در برخی از محورها چند کیلومتر کار شده و این در حالیست که ادامه پیدا نکرده‌اند.

خدابخشی با تاکید بر ضرورت اختصاص ماشین آلات بیشتر به اداره راهداری شهرستان الیگودرز از سوی سازمان راهداری کشور بیان داشت: در این صورت است که بخشی از راه‌های روستایی شهرستان را می‌توان زیرسازی کرد.

جاده هایی که مانع رشد روستاها می شود

وی بر ضرورت توجه ویژه وزیر راه و شهرسازی به وضعیت روستاهای شهرستان الیگودرز تأکید کرد و گفت: در حال حاضر نزدیک به ۷۰۰ کیلومتر فقط جاده خاکی در شهرستان الیگودرز داریم.

جان‌هایی که به دلیل نبود جاده از دست می‌رود

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه با کوچک‌ترین بارش باران و برف، جاده‌های دسترسی مردم در روستاها مسدود می‌شود و مردم پشت برف می‌مانند، افزود: علاوه بر این، روستاهای بالای ۲۰ خانواری داریم که ظرف ۴۳ سال گذشته، علیرغم کارهای خوبی که در کشور انجام‌شده، همچنان جاده ندارند و تنها جاده «مالرو» دارند.

خدابخشی با اشاره به اینکه این روستاها جاده دسترسی ندارند ادامه داد: به‌طور مثال مرکز دهستان «ماهرو» با ۷۰ تا ۸۰ روستا ارتباط مستقیم با مرکز بخش ندارند.

وی با بیان اینکه در چند ماه گذشته تعدادی از مردم ساکن در این منطقه براثر مارگزیدگی، حمله خرس و گراز مصدوم شده‌اند و به دلیل نبود جاده مناسب برای انتقال به مراکز درمانی جان خود را ازدست داده‌اند، بیان داشت: بارها مسائل و مشکلات شهرستان را به وزیر راه و شهرسازی انتقاد داده‌ایم، وزیر فرد جهادی است اما زیرمجموعه کار نمی‌کند.

 

جاده هایی که مانع رشد روستاها می شود

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی با طرح این سوال که چه زمانی قرار است برای این مردم جاده دسترسی احداث شود؟ گفت: چه کسی باید پاسخگو باشد؟ در این دولت چه کسی متولی کار است؟

نیاز ۴۰۰ میلیاردی برای احداث راه روستاها

این سخنان در حالی مطرح می‌شود که عباس شرفی مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای لرستان پیش از در مصاحبه‌ای اعلام کرده است: در سال ۱۴۰۰ بالغ‌بر ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای راه‌های الیگودرز در نظر گرفته‌شده است.

وی افزود: برای برطرف کردن مشکل ۴۴۶ کیلومتر از راه‌های روستایی «زز»، منطقه «ماهرو»، «بشارت» و امامزاده «محمد بن حسن» و دیگر مناطق صعب‌العبور الیگودرز حداقل ۴۰۰ میلیارد تومان دیگر نیاز است.

 

جاده هایی که مانع رشد روستاها می شود

مدیرکل راهداری و حمل نقل جاده‌ای لرستان همچنین در مصاحبه دیگری، جذب اعتبارات ۲۷۰ میلیارد تومانی راه روستایی مصوب سفر اخیر ریاست جمهوری را از اولویت‌ها عنوان کرد و گفت: به‌محض ابلاغ اعتبارات، تفاهم‌نامه‌ها مبادله شده است و در حال حاضر ۶۰ درصد پروژه‌ها تعریف و پیمانکاران مشخص‌شده که امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۰ پروژه‌ها را واگذار کنیم.

وعده راهداری برای بهسازی و آسفالت یک جاده

وی همچنین در واکنش به انتشار ویدئویی با محتوای عدم وجود راه دسترسی روستای «کدیور بالا» بخش «ززو ماهرو» در رسانه‌ها و فضای مجازی گفت: روستای «کدیور بالا» در محور «مرگسر» در بخش «ززوماهرو» شهرستان الیگودرز به فاصله ۲۲ کیلومتر از مرکز «مرگسر» قرار دارد که راه دسترسی آن قریب به ۱۵ سال پیش توسط امور عشایر احداث‌شده است، پس‌ازآن طی صورت‌جلسه‌ای، این مسیر به اداره راه و شهرسازی و سپس با تفکیک راه روستایی از راه و شهرسازی در سال ۱۳۹۸ به راهداری محول شد.

جاده هایی که مانع رشد روستاها می شود

وی با بیان اینکه محور مذکور رانشی بوده و در مواقع بارش دچار مشکل می‌شود، افزود: بهسازی و آسفالت محور روستایی «مرگسر» به «موس گله یار» در اعتبارات سال جاری دیده‌شده است و در ادامه آن راه دسترسی روستای «کدیور» نیز بهسازی و آسفالت خواهد شد.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای لرستان عنوان کرد: با توجه به اینکه ساخت راه روستایی از پاییز ۹۸ به این اداره کل واگذارشده و از طرفی به دلیل گستردگی حوزه راه روستایی و انباشت محرومیت در سال‌های گذشته مشکلات زیادی در این زمینه وجود دارد اما با نگاه ویژه مجموعه وزارت راه و شهرسازی، سازمان راهداری و پیگیری‌های استان و همچنین مصوبات سفر ریاست جمهوری شاهد افزایش اعتبارات در این حوزه هستیم و امیدواریم بتوانیم بخشی از این مشکلات را مرتفع سازیم.

بنابراین گزارش، مردم مناطق محروم لرستان در شهرستان الیگودرز حالا بیشتر از همیشه چشم به تلاش دولتمردان دارند تا گره مشکلات چندین و چندساله باز شود؛ محرومیتی که رفع آن بیشتر از هر چیزی نیازمند تأمین زیرساخت‌های لازم ازجمله راه دسترسی است.

مهر

/.انتهای پیام

نظر شما چیه؟

تذكر: نظرات حاوی توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمی شوند