توصیه های پلیس لرستان در پیشگیری از کیف قاپی

0

رئیس پلیس پیشگیری لرستان گفت: بررسی پرونده ها نشان می دهد که سارقان کیف قاپ و جیب بر معمولاً با برنامه ریزی مناسب و برآورد وضعیت مکان و زمان و اطمینان از عدم حضور ماموران در فرصتی مناسب مبادرت به انجام عمل مجرمانه خود می نمایند.

سرهنگ “سعید بارانی ” با توصیه به شهروندان ، اظهار کرد: با بررسی پرونده ها نشان می دهد که سارقان کیف قاپ و جیب بر معمولا با برنامه ریزی مناسب و برآورد وضعیت مکان و زمان و اطمینان از عدم حضور ماموران در فرصتی مناسب مبادرت به انجام عمل مجرمانه خود می نمایند، پایین بودن هزینه جرم ، سهل الوصول بودن زمینه های ارتکاب باعث روی آوردن جوانان بیکار ، ولگرد و شرور به ارتکاب اینگونه جرائم شده است .

چون پدیده سرقت در کلیه جوامع بشری با آداب ، سنن، مذاهب فرهنگ سازی متنوع همواره در تضاد بوده و توقع مردم از ناجا ، اتخاذ تمهیدات و تدابیر لازم در جهت پیشگیری و مقابله با این معضل اجتماعی و ایجاد محیط و فضائی ناامن برای اینگونه سارقان است و گزارش های واصله مبین این است که 95درصد سارقان مرد و 5 درصد از آنان زن هستند و عواملی مانند بیکاری، تورم، اعتیاد، ضعف ایمان، عدم توجه به توصیه ها هشدار ها ی پلیسی ،عدم کنترل مجرمان حرفه ای و سابقه دار پس از آزادی از زندان ، عدم برخورد قاطع مقامات قضایی با بزه کاران در وقوع اینگونه سرقت ها که سرقت های توام با خشونت تلقی می شود تاثیر بسزایی دارند.

جهت پیشگیری از وقوع سرقت های مذکور و کاهش آن عواملی متعددی از قبیل تامین نیروی انسانی جهت پوشش انتظامی با توجه به گستردگی جمعیت ، جغرافیای جرم، افزایش هزینه های جرم، کاهش و تقلیل فرصت های مجرمانه با آگاه سازی عمومی و هشدار های پلیس تاثیر گذار هستند که شایسته است در سال پیشگیری از جرم سرقت، با تشدید اقدامات گذشته ، کلیه پلیس های تخصصی با محوریت پلیس پیشگیری و متمرکز کردن توان مدیریتی تمهیدات ویژه ای را اتخاذ و اجرا نمایند تا شاهد کاهش آمار کیف قاپی و جیب بری باشیم .

1- شگردهای متداول کیف قاپی و انواع ربایش با روش قاپ زنی:

الف – گردنبند قاپی که سارقان به صورت زوجی یا انفرادی اقدام به سرقت و اغلب از بانوان و کودکان می نمایند.

ب- سرقت اموال (کیف و وجه) از داخل اتومبیل در حضور مالک که به صورت اتفاقی در صورتی که اموال در معرض دید باشند و یا به صورت برنامه ریزی شده و اغلب در تقاطع ها و پشت چراغ قرمز صورت می گیرد .

پ- سرقت وجه نقد و چک مسافرتی از داخل بانک ها که در این شیوه سارقان وارد بانک ها شده و در فرصت مناسب چک و وجوه نقد را از روی پیشخوان بانک قاپیده و با موتور سیکلت متواری می شوند .

ت- سرقت به روش پنچر کردن اتومبیل ها که در این شیوه سارقان در فرصت مناسب خودروی مالباخته را در مسیر پنچر کرده و در زمان تعویض لاستیک اقدام به سرقت کیف و یا وسایل وی از داخل اتومبیل کرده و متواری می شوند .

ث- روش جدید دیگر اینکه سارقان با آلوده کردن عمدی کت سوژه با موادی از قبیل تخم مرغ یا بیسکویت در زمانی که سوژه کت محتوی وجوه را از تن بیرون آورده اقدام به قاپیدن کیف وی کرده و متواری می شوند .

ج- سرقت و کیف قاپی با خودرو که سارقان با مخدوش کردن و ناخوانا کردن پلاک اتومبیل خود اغلب کیف بانوان را قاپیده و سپس با اتومبیل متواری می شوند .

ه- سرقت از مغازه ها که سارقان به بهانه خرید موبایل یا طلا و… وارد مغازه شده و در فرصت مناسب اقدام به قاپیدن اموال کرده و با موتورسیکلت متواری می شوند .

2- عوامل تاثیرگذار بر وقوع سرقت ها:

عوامل زمینه ای : عواملی هستند که بستر ساز تغییرات در وقوع ، کشف و کیفیت جرم هستند که به آنها بشرح مندرج در ذیل اشاره می شود :

الف- فقر ، تورم و بیکاری و وجود فرصت های نابرابر و بهره مندی تبعیض آمیز اقشار و گروه ها از فرصت ها .

ب- اعتیاد پدیده ای جرم زا بوده که از هم پاشیدگی کانون خانواده ها و بی سرپرستی زنان و انحرافات عدیده و رشد و تربیت ناصحیح فرزندان و بروز ناهنجاری های رفتاری در آنان و نیز سرقت به منظور تامین هزینه اعتیاد از حداقل پیامد های این پدیده شوم است .

ج- توزیع نابرابر ثروت در جامعه و امید نداشتن اکثر جوانان به آینده ای روشن و امید بخش که بعضی از آنان به خاطر ضعف اعتقادات به سرقت روی می آورند .

د- افزایش بی رویه روانگردان ها و مواد مخدر صنعتی که باعث گرایش جوانان به سرقت شده تا بتوانند مواد مصرفی خود را تامین نمایند .

/.انتهای پیام

نظر شما چیه؟

تذكر: نظرات حاوی توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمی شوند