با این جانور پول پارو کنید

پرورش زالو یکی از تولیدات نو به شمار میرود که چند صباحی است بازار را از آن خود کرده و جوانان را به عرصه تولید کشانده؛ این تولید پاشنه ورکشیده میخواهد و عزم جزم، زودبازده است و خواهان زیاد دارد، ایجاد شعبههای خانگی پرورش زالو با امکانات محدود و هزینه ابتدایی کم راهی است برای ایجاد شغل و کسب درآمد.
به گزارش امید لرستان، این روزها “تولید” و “اشتغال” و “جوان” به مثلث نجات شهره شده و اهمیت تولید را بیش از پیش نشان میدهد، در این میان تولیدات نوپا با بازارهای داخلی و خارجی بین تولیدات قدیمی و سنتی هم جا باز کردهاند و فرصت درآمدزایی را صدچندان.
پرورش زالو هم یکی از تولیدات نو به شمار میرود که چند صباحی است بازار را از آن خود کرده و جوانان پرتلاش را به عرصه تولید کشانده؛ این تولید پاشنه ورکشیده میخواهد و عزم جزم، زودبازده است و خواهان زیادی دارد.
تولید زالو جزو مشاغل مولد به شمار میرود و دو سه برابر آنچه تولید میشود بازار دارد تا جایی که پس از اشباع بازار داخل فرصت صادرات هم بستری خواهد بود برای ادامه تولید و پرورش زالوهای بیشتر. هم اکنون ایجاد شعبههای خانگی پرورش زالو با امکانات محدود و هزینه ابتدایی کم، راهی است برای ایجاد شغل و کسب درآمد.
ترویج پرورش زالو در کشور
معین زنگنه؛ اولین تولیدکننده پرورش زالوی طبی صنعتی در استان به تشریح تولید زالو میپردازد و میگوید: تا همین چند سال گذشته پرورش زالو در کشور رایج نبود و صید بیرویه در مناطق شمالی خطر انقراض این موجود را ایجاد کرده بود.
او ادامه میدهد: به تدریج تعدادی تولیدکننده وارد این عرصه شدند و تولید زالوطبی در ابعاد مشاغل خانگی تقریبا رونق گرفت اما عمدتا با شکست مواجه میشد چراکه این تولید به صورت علمی برپا نشده بود.
زنگنه از پرورش زالو به عنوان صنعت تقریبا نوپا یاد میکند و میافزاید: در حال حاضر تولید زالو طبی به صورت صنعتی و مجوزدار در دیگر مناطق کشور هم توسعه یافته و با آزمون و خطا به نتیجه رسیده است، البته بنده هم ۶ سال پیش از تولید خانگی شروع و تا سه سال با شکست مواجه شدم و به مرور زمان تولیدم به ثمر نشست و چم و خم کار را یاد گرفتم.
او از روزهای ابتدایی کار صحبت میکند و یادآور میشود: تعدادی تولیدکننده در کشور گروهی مجازی ایجاد کرده و تجربیات به دست آمده در حین کار را به اشتراک میگذاشتیم در حال حاضر هم هر فردی که تصمیم داشته باشد وارد حیطه تولید شود تجربه کار را در اختیارش قرار میدهیم، اگرچه نکات ریز و مهمی هم وجود دارد که بعد از چند سال تولید و کار مستمر به آنها میرسی.
تولید ۵۰۰ هزار قطعه زالو
این تولیدکننده به سرمایهگذاری ۵۷ میلیونی آغاز کار و کارگاه خانگی اشاره میکند و میگوید: امروز این مرکز صنعتی با هزینهای حدود ۴ میلیارد تومان و مجوز یکمیلیون قطعه در سال احداث شده اما فعلا ۵۰۰ هزار قطعه تولید میکنم و ۸ نفر هم اشتغال ایجاد کردم، چنانچه سرمایه درگردش کافی در اختیارم بود بیش از ظرفیت اسمی تولید و به بازار کشور عرضه میشد.
او بیان میکند: علاقمندان برای شروع با هزینه کم میتوانند وارد این عرصه شوند و به تدریج تولید را افزایش بدهند اگر به صورت حرفهای پرورش زالو انجام شود طی ۸ ماه تولید و به بازار عرضه میشود به خصوص اینکه خواهان زیادی دارد.
زنگنه تولید زالو را زودبازده میداند و اضافه میکند: روحیه تولید در پرورش زالو خیلی مهم است چون این کار پشتکار و تلاش دوچندان نیاز دارد البته همین الان دو یا سه برابر آنچه زالو در کشور تولید میشود نیاز داریم بنابراین افراد مستعد میتوانند وارد چرخه تولید و پرورش زالو شوند.
او به مراحل مولدسازی و تولید لارو اشاره میکند و متذکر میشود: زالو مولد باید یک ماه زمستان گذرانی داشته باشد به طوری که یک ماه در دمای زیر ۸ درجه سانتیگراد نگهداری شود بعد از این مدت وارد پروسه تغذیه میشود، مرحله بعد دو ماه در دمای ۲۵ درجه تغذیه و نگهداری میشود و پس از این مدت تا ۷۰ روز وارد خاک شده و سپس به صورت رندومی کوکونگذاری میکنند.
این تولیدکننده جوان اضافه میکند: کوکونها ۲۰ روز در خزه میمانند و بعد هم لارو گرفته میشود، لاروها در پروسههای متعدد تغذیه و بزرگ میشوند تا به سایز ۶ تا ۹ سانت برای مصارف طبی و ۳ تا ۶ سانت برای مصارف بهداشتی برسند. سعی ما بر این است روند طبیعی زندگی زالو در طبیعت را در محیط کارگاهی ایجاد کنیم تا از تلفات متعدد جلوگیری و تولید بیشتری حاصل شود.
او به قرنطینه یک ماه زالوها قبل از عرضه به بازار تأکید میکند و میافزاید: این قرنطینه مرحله آخر آماده سازی و ارسال به بازار است، در حال حاضر به صورت عمده قیمت هر زالو ۱۸ هزار و۵۰۰ تومان است البته در فصل بهار به دلیل افزایش تولید ارزانتر عرضه میشود.
استقبال از زالو طبی
زنگنه عنوان میکند: زالوطبی بین ۶ تا ۹ سانت است و اکثرا در مطبهای طب سنتی توزیع میشود و بازار خوبی دارد حتی خواهان بازار صادراتی هم دارد البته هم اکنون مجوز صادرات این محصول صادر نشده است.
او با توجه به رو آوردن مردم به این نوع درمان و تغییر نگرش به زالودرمانی میگوید: بیش از آنچه زالو تولید میشود ظرفیت وجود دارد و روز به روز در حال افزایش است اما هزینه تولید به مراتب افزایش پیدا کرده و از سوی دیگر هم نبود سرمایه درگردش اجازه افزایش تولید را نمیدهد.
این تولیدکننده ادامه میدهد: هم اکنون مقداری از نیاز داخل به صورت قاچاق وارد کشور میشود در حالی که با در نظر گرفتن مجوزهای ساده خانگی در کنار ایجاد شغل امکان تولید در داخل و رفع نیاز فراهم میشود؛ به نظرم بزرگترین حمایت از این صنعت افزایش تعداد مجوزهای خانگی است.
او تأکید میکند: حمایت از تولیدکننده با وام ۱۸ درصدی و مراحل سخت دریافت تسهیلات ممکن نیست، به ویژه اینکه با افزایش هزینه تولید، تولیدکننده از بازار عقب میماند چون سرمایه در گردش کافی برای تولید ندارد ضمن اینکه تسهیلات با نرخ سود ۱۸ درصدی هم برای تولید مقرون به صرفه نیست، ناگفته نماند شیلات در روند مراحل اداری حمایت خوبی انجام میدهد.
فارس
/.انتهای پیام