ملاقات خصوصی با اقیانوس/ سرگذشت خاطره انگیز از قرق کردن حرم امام حسین علیه سلام برای آن ۴۰ جوان لرستانی

0

هر ساله ستاد بازسازی عتبات عالیات، تعدادی از نیروهای تبرعی استان لرستان را به قصد خادمی و ساخت و ساز حرم های مطهر اهل بیت، به کشور عراق اعزام می کند

به گزارش امید لرستان، بسیاری از مجموعه های فرهنگی مدت هاست که در استان لرستان مشغول فعالیت هستند که کمتر در رسانه ها به نقش و جایگاه آن ها پرداخته شده است.

در این گزارش می خوانید؛

ملاقات خصوصی با اقیانوس/ سرگذشت خاطره انگیز از قرق کردن حرم امام حسین علیه سلام برای آن 40 جوان لرستانی

ناگفته هایی از یک ساخت و ساز مقدس در عراق/ ماجرای تشکر ایت الله سیستانی از مردم لرستان تا حک شدن نام 12 خیر استان روی گنبد امام کاظم

این مجموعه ها به دلیل ماهیت ارزشمند و فلسفه وجودی که دارند خالق بسیاری از اتفاقات مثبت و پدید آورنده حال خوب در جامعه بوده و هستند.

فرصتی دست داد و راهی دفتر یکی از همین مجموعه های فرهنگی ثمین لرستان شدیم که با وجود عمر نه چندان زیاد، اما پدید آورنده آثار جاودانه ملموس و ناملموس بسیار نفیس از حیث مادی و معنوی است که گفت و گوی مشروح ذیل ماحصل چندین بار مراجعه به دفتر این ستاد و محاوره و یاداشت برداری از صحبت های مسئول محترم این مجموعه است.

*عرض سلام و اردات، خودتان را معرفی کنید

اصغر حقی پور هستم متولد محله درب دلاکان خرم آباد و به حمد الهی در یک خانواده مذهبی بزرگ شدم، و مدت 17 سال است این افتخار را دارم که به عنوان خادم در دفتر عتبات عالیات استان لرستان مشغول به فعالیت باشم

آقای حقی پور چه شد که ستاد عتبات عالیات تشکیل شد.

اصل تشکیل ستاد بر می گردد به ایده و نظر سردار سرلشگر حاج قاسم سلیمانی که ایشان بعد از سقوط صدام و سفر به عراق و زیارت اعتبات مقدسه و مشاهده وضعیت نابسمان عمرانی ابنیه حرم های اهل بیت علیه سلام، به طور جد تصمیم می گیرند که حرکتی برای تغییر وضعیت موجود انجام دهند.

وضعیت سیمای ظاهر و داخل حرم ها، پس از حضور نیروهای اشغالگر آمریکایی به مراتب بغرنج تر شده بود به نحوی که سردار سلیمانی در نخسیتن زیارتی که از حرم حضرت علی علیه سلام داشتند متوجه می شوند که حتی خادمی وجود ندارد که ضریح مقدس امیرالمومنین را غباررویی کند و بعد از مدت کوتاهی، ستاد بازسازی عتبات عالیات را به شکل رسمی تشکیل می دهند هرچند همان اوایل هم نیروهای خودجوش حرکت هایی در جهت بهبود فضای مشاهد مشرفه عراق انجام دادند.

حضور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در جمع خادمان ستاد بازسازی عتبات عالیات

 

*دفتر عتبات عالیات از چه سالی و چگونه در استان لرستان راه اندازی شد؟

سال 1383 دفتر عتبات عالیات در استان لرستان تاسیس و قبل از بنده هم کسی مسئولیت این دفتر را بر عهده نداشت و باید از صفر کار را شروع می کردیم به نحوی که حتی مکانی هم برای دفتر عتبات عالیات وجود نداشت و من یادم می آید آن ایام با یک کیف زیر بغل، چند ماهی این اداره و آن اداره مراجعه می کردم تا بلکه یک جای حداقلی برای شروع کار داشته باشیم.

در ابتدای امر با یک اتاقک روبروی بیمارستان شهید رحیمی که وضع نابسمان عمرانی داشت کار را شروع و در طی این مدت نیروهای مختلف حقیقی و حقوقی فی سبیل الله با ما همکاری داشتند تا دفتر تاسیس شد و کار جلو رفت.

*اصولا چرا دفتر عتبات عالیات کشوری تاسیس شد

ما ایرانی ها وام دار اهل بیت علیه سلام هستیم و از اجدادمان گرفته تا خودمان و اولادمان همگی ریزه خوار محبت و کرم اهل بیت علیه سلام بوده و هستیم و ملجا و پناهگاه ما در خوشی و ناخوشی دنیا و آخرت، حضرات معصومین هستند و تمام اعتقاد و بود و نبود اکثریت مطلق مردم ایران خدا و اهل بیت رسول صلوات الله علیه هستند و خیلی از مردم زنده به محبت 14 معصوم اند و از آن جایی که امام مرده و زنده ندارد مزار و حرم آن ها روضه ای از جنات بهشت است که محل عنایت و توجه خاص خداوند است.

در حرم اهل بیت علیه سلام است که مردم مسیر زندگی خود را اصلاح می کنند و رابطه قلبی شان با خدا و اولیاء مستحکم می شود و هزاران مشکل مادی و معنوی و جسمی و اخلاقی و اجتماعی به مدد زیارت اهل بیت آسان می شود

حال که خداوند چنین سفره با برکتی را پهن کرده است وظیفه ما تکریم آن است و در حدیث از رسول الله صلوات الله علیه داریم که خطاب به امیر مومنان می فرماید؛ «اى ابا الحسن! خداوند متعال، قبر تو و فرزندانت را بقعه‌اى از بقعه‌هاى بهشت و فضایى از فضاهاى آن قرار داده است، و دل‌هاى شرافتمندان از آفریدگانش و برگزیدگان از بندگانش را مشتاق به سوى شما کرده است، به گونه‌اى که سختى اذیت در راه شما را تحمل نموده و قبرهایتان را آباد ساخته و آنجا را با انگیزه تقرب به خدا و دوستى پیامبرش بسیار زیارت مى کنند. اى علی! تنها این گروه از شفاعتم برخوردارند، بر حوضم وارد شده و در بهشت زائرم مى باشند.اى علی! هر کس قبر شما را آباد کند و به آنجا رفت وآمد داشته باشد، همانند کسى است که سلیمان بن داود را در ساختن بیت المقدس یارى رسانده باشد.
کسى که قبر شما را زیارت کند، این کارش با پاداش هفتاد حج ـ جز حجه الاسلام که واجب است ـ برابر مى باشد و به هنگام بازگشت از زیارت شما، از گناهان خود بیرون مى آید همانند روزى که از مادرش متولد شده است. از این رو، بر تو مژده باد! و علاقه مندان و دوستانت را نیز مژده بده، به نعمت ها و خوشی‌هایى که نه چشمى دیده، نه گوشى شنیده و نه به قلب کسى خطور کرده است! اما افراد بى مقدارى از میان مردم،  زائران کوى شما را سرزنش می‌نمایند آن گونه که زنان بد کاره را به خاطر کار بدشان؛ این دسته، اشرار امت من هستند، شفاعت من به آنان نرسد و بر حوضم وارد نخواهند شد.

خوب وقتی ما چنین روایت با این فرازهای شگفت داریم دیگر حجت تمام است

آن اوایل که کار ساخت و ساز را شروع کردید وضعیت عتبات مقدسه کشور عراق چگونه بود؟

خوب وضعیت حرم ها در آن ایام که آمریکایی ها بر عراق تسلط داشتند با هم اکنون بسیار متفاوت بود و خدا لعت کند صدام که هیچ گونه اجازه ساخت و ساز و بهسازی حرم ها را در زمان خود نمی داد و یک وضعی هم برای اماکن مقدسه درست کرده بود که واقعا انسان شرم دارد بیان کند.

فضای مسقف حرم حضرت عباس و امام حسین منحصر شده بود به چند قطعه فضای مسقف محدود در اطراف ضریح و حیاطی هم دور حرم ها را گرفته بود و کف بین الحرمین هم خاکی بود.

چند تکه گلیم کهنه و حصیر هم داخل حرم امام حسین علیه سلام پهن شده بود  که برای خواندن نماز روی آن ها باید حتما یه تکانی به آن ها می دادید چرا که پر از شن و ماسه بود و متاسفانه بعد از صدام هم  وضعیت بدتر شده بود و جایگاهی مقدسی همچون بین الحرمین تبدیل شده بود به محل دور ریز زباله ها!

در بقیه مشاهد مشرفه عراق هم وضعیت این مدلی بود به شکل نمونه برای دسترسی به حرم حضرت امیر علیه سلام می بایست از یک کوچه تنگ و باریک که جوی آبی در آن روان بود عبور می کردید تا به صحن دسترسی داشته باشید و یا حرم عسگریین در سامرا متاسفانه دو بار مورد حمله تروریست های وهابی مورد حمایت امریکا قرار گرفت که در یک مورد آن گنبد بنا کاملا تخریب شد ولی هم اکنون با تلاش های شبانه روزی، گنبد و حرم به شکل مناسبی، بازسازی شده است.

سرداب مقدس غیبت امام زمان هم به قدری محیط و عرض راهروی دسترسی آن، تنگ و باریک بود که دو نفر همزمان نمی توانستند با هم از آن عبور کنند ولی بحمدالله هم اکنون این فضا به نحوی بازسازی شده است که چند هزار نفر می توانند در سرداب مطهر حضور داشته باشند.

حرم دو طفلان مسلم در شهر مصیب هم یک بنای کوچک بود که مردم استان لرستان هم همانند دیگر استان های کشور در ساخت آن مشارکت داشتند و هم اکنون این طرح تبدیل شده است به یک بنای بسیار بزرگ.

حرم امام موسی کاظم علیه سلام هم به این نحو، و یک نکته ای هم اینکه مردم استان لرستان همانند دیگر نقاط کشور در تمام طرح های بازسازی عتبات عالیات مشارکت فعال داشته اند.

*هم اکنون عتبات عالیات کشوری، چه پروژه های شاخصی را در کشور عراق در حال ساخت دارد؟

دو پروژه و طرح بسیار مهم توسط این ستاد در کشور عراق دنبال می شود یکی صحن حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و دیگری صحن حضرت زینب سلام الله علیها که در این بین صحن حضرت زهرا سلام الله علیها به مساحت 109 هزار متر مربع در حرم امیر مومنان به شکل رسمی سوم بهمن امسال افتتاح می شود البته کل صحن حرم حضرت علی طی این 17 سال 220 هزار متر مربع افزایش پیدا کرده است.

وضعیت بازسازی حرم امام حسین علیه سلام هم در مدت این چند سال روند خوبی داشته است که دورنمای مناسبی برای افزایش صحن های این حرم شریف طراحی شده است که در فاز نخست صحن حضرت زینب  سلام الله علیها 5 هکتار مساحت دارد که هم اکنون که با شما صحبت می کنم در حال ساخت است. عتبات عالیات یک طرحی دارد به نام سند افتخار که طرح منحصر به فرد جدیدی است و هر کدام از مردم لرستان که تمایل دارند می توانند با پرداخت 5 میلیون تومان در ساخت این صحن در حرم امام حسین علیه سلام مشارکت کنند و سند نمادین به نام آن ها زده و واگذار می شود.

اعضای دفتر عتبات عالیات لرستان بابت خدمتی که انجام می دهند آیا پولی دریافت می کنند؟

تمام کسانی که در اینجا فعالیت می کنند ریالی بابت کار در دفتر عتبات عالیات دریافت نمی کنند و با تمام وجود افتخار هم می کنند که لباس نوکری اهل بیت را بر تن کرده و خود بنده و تنی چند تن از نیروهای دیگر همگی سالهاست که بازنشسته هستیم و شاید گفتن این صحبت درست نباشد اما بعضی موارد در این راه دوستان همکار  و نیروهای تبرعی اعزامی به کشور عراق ممکن است از جیب خود هم هزینه کنند.

نذورات مردم لرستان دقیقا در کدام یکی از حرم های اهل بیت علیه سلام هزینه می شود؟

نذورات منحصر به عتبه خاصی نیست و عام است مگر اینکه شخص نذر کننده بنا بر نیت خود که به دفتر اعلام می کند پول او در جایی خرج شود که مد نظراوست مثلا اگر شخص بخواهد نذرش ساخت صحن حضرت زینب سلام الله علیه در کربلا شود ما مکلفیم وجه او حتی اگر هزار تومان باشد آن را خرج این مکان کنیم.

مهمترین کارهایی که دفتر عتبات عالیات لرستان به نمایندگی از مردم استان در ساخت اعتاب مقدسه انجام داده چه بوده است؟

درب سرداب غیبت امام زمان عجل الله تعالی فرجه وشریف در کشور عراق یکی از پروژه های ارزشمند دفتر عتبات عالیات لرستان بوده که محصول نذورات و ارادت مردم استان است که در همین شهر خرم آباد کارگاه ساخت آن برپا شد و آقای لاجوردی  نماینده ی آیت الله سیستانی در محل کارگاه حاضر و سلام و تشکر این مرجع بزرگوار را به مردم لرستان ابلاغ کردند.

روی درب سرداب مقدس امام زمان عجل الله فرجه هم نام لرستان حک شده است و انشاءالله این هم باقیات صالحاتی از مردم شریف استان است که تا ده ها سال باقی خواهد ماند.

 مستند کوتاه نشان ارادت و روایت ساخت درب سرداب غیبت حضرت ولی عصر عج الله تعالی فرجه الشریف است که به همت مردم لرستان

یکی از درب های طلایی امامین عسگریین هم هزینه آن توسط کارمندان بانک صادرات استان تامین شده است و چوب های آن در شهر مشهد ساخته و طلاکاری آن در اصفهان انجام شد و نهایتا در کاظمین نصب شد.

مجتمع خدماتی درمانی سیدالشهدای کربلا هم پروژه دیگری بود که عتبات لرستان در آن ورود مستقیم داشت و بیشترین سازه های آن توسط استان تامین شد که این مجموعه چند منظوره آموزشی و رفاهی و درمانی است و مضیف و مهمانسرای متعلق به عتبه حسینیه هم در آن قرار دارد و برای زوار در آان غذا طبخ می شود.

تولیت حرم اباعبدالله الحسین علیه سلام یعنی شیخ مهدی کربلایی بابت انجام این پروژه ضروری و لازم، از مردم لرستان تشکر و قدردانی کرد.

زائرسرای حضرت زهرا سلام الله علیها توسط یکی از خَیران الیگودرزی به نام احمد رضا گودرزی و به نیت از پدر مرحومش ساخته شد.

در ساخت گنبدهای طلایی امامین جوادین هم استان لرستان مشارکت فعال داشت ومقداری از نذورات اهدایی به دفتر عتبات لرستان، صرف ساخت این جزء شد، و نام 12 تن از خیران لرستانی در پشت خشت های طلایی این دو گنبد حک شد و این هم تا ابد می ماند.

صحن حضرت زهرا سلام الله علیها در نجف هم مشارکت جدی داشتیم و و بیش از 4 هزار تن سیمان و 50 هزار متر مربع سنگ مرمر چینی در این مکان مقدس استفاده شد ضمن آنکه

ما طی این مدت بیش از 46  کاروان با استعداد نزدیک به 400 نفر در طی ماموریت های 30 و 40 روزه به عراق و سوریه اعزام کرده ایم که مهندس و جوشکار و آرماتور بند و کارگر و غیره داخل این گروه های کاری بود

*نذورات مردم لرستان به ساخت کدام یک از حرم ها و یا طرح های زیربنایی زیارتی اختصاص داده می شود؟

هر آن چه در قالب اعتاب مقدسه را شامل شود نذورات هم آنجا خرج می شود البته بعضی از مردم و خیران نذر خاص دارند و در زمان اهدای نذر،حضوری و یا از طریق نامه و پیام تاکید می کنند که مثلا فلان وجه واریزی من دقیقا در کدام حرم و عتبه خرج شود و ما ملزم هستیم عین پول واریزی بدون ریالی کم و زیاد، را در همان راه خرج کنیم.

خاطره خاصی از کمک های مردمی در این 17سال دارید

یادم نمی رود اردیبهشت سال 84 همان اوایل تشکیل یک آقایی به دفتر مراجعه کرد و یک عدد سکه که آن زمان قیمتش خیلی گران شده بود و به 200 هزار تومان رسیده بود و یکی مرد میانسالی به دفتر مراجعه و یک سکه به دفتر اهدا کرد داد و گفت که این نذر حضرت ابوالفضل العباس علیه سلام است.

خوب بنده مشغول نوشتن رسید شدم که این بنده خدا گفت که من این سکه را قرض کرده ام! بنده با تعجب گفتم اما برای نذر نیاز به قرض نیست بگذار هر زمان وضعت خوب شد انشاءالله نذر خود را ادا میکنی و یا می توان وصیت کنی بعد از مرگت ورثه ات این موضوع را ادا کنند.

مرد که یکی از عشایر چالانچولان بود گفت آقا شما نمی دانی حضرت ابوالفضل علیه سلام برای من چه کرده است، من 17 سال است که ازدواج کرده ام و در این مدت خانمم باردار نشد و هر چه هم دارو درمان کردم فاید نداشت و از طرف فامیل و دوست و آشنا هم تحت فشار بودم که یا زنت را طلاق بده و یا زن دوم اختیار کن که اوجاقت کور نشود.

این بنده خدا هم در پاسخ گفته بود که من خانمم را دوست دارم و تحت هر شرایط ، کاری نخواهم کرد که ایشان رنجیده خاطر شود.

برای درمان هم به هر پزشکی که در ایران وجود داشت مراجعه و حتی بعضی نسخه ها را با واسطه از پزشکان آلمانی دریافت کرده بودند که هیچ کدام اثر بخش نبود.

این شخص در ادامه به ما گفت؛ یک روز عصر که برای کاری به روبروی بیمارستان شهید رحیمی سابق مراجعه کردم تا که خواستم از شیر آب روبروی بیمارستان جرعه ای آب بنوشم، تابلویی نظرم را جلب کرد، متن روی تابلو این بود “دفتر عتبات عالیات و بازسازی حرم حضرت ابوالفضل العباس علیه سلام؛ تا نام قمر بنی هاشم را در آن غروب آفتاب خرم آباد دیدم دلم شکست و گفتم یا ابوالفضل تمام اطبا من را ناامید کردند شما دیگر من را ناامید نکنید؛ آقای حقی پور الان که می بینید خدمت شما رسیده ام خانمم سونوگرافی کرده و 4 ماه است که حامله می باشد.

عجیب که شبیه این داستان بازهم تکرار شد، خوب یک زمانی دفتر عتبات عالیات لرستان به یکی از اتاق های اداره مخابرات در خیابان سوم قاضی آباد منتقل شده بود؛ یک شب که در ستاد حضور داشتم یکی از دوستان که 15 سال قبل خرم آباد را ترک کرده بود را پس از این همه مدت دوباره زیارت کردم و بعد از احوالپرسی صمیمانه، گفتم فلانی چند فرزند داری؟ ایشان در پاسخ گفتند که فرزند ندارم و خانمم باردار نشده است؛ من همانجا داستان این مرد میانسال عشایر را برایش تعریف کردم و ایشان هم متاثر شد و به خود ابوالفضل العباس علیه سلام قسم سال بعد این دوست قدیمی ما با عجله به دفتر ستاد آمدند و یک عدد النگو دادند و گفتند این متعلق به  ابوالفضل علیه سلام است و با عجله خواست محل را ترک کند که من گفتم صبر کنن ببنیم قضیه این النگو چیست و ایشان گفتند که خانمم را آورده اند به زایشگاه ایران!

و در این درگه ابوالفضل العباس علیه سلام از این دست عنایات بسیار است که باید مجال و مجلسی که جایش باشد ناگفته ها را گفت.

ماجرای دیگر که برای بنده متاثر کننده است بر می گردد به همان ایام نخستین تشکیل دفتر عتبات عالیات، آن زمان چون که دفتر وضع مناسبی نداشت خیلی از افراد تبرکن می آمدند پای کار و فی سبیل الله خدمت می کردند و در میان این اشخاص یک فرهنگی بازنشسته بود که با اصرار فراوان، 20 روز آمدند در رتق و فتق امور کمک کردند و بعد از مدت کوتاهی دیگر ایشان را ندیدم که بعد از شاید گذشت یک هفته، تصویر اعلامیه ای نظرم را جلب کرد که خوب دقت کردم دیدم که متوفی همان پیرمردی است که چند روز مداوم با جان و دل دفتر ستاد عتبات عالیات را آب و جارو می کرد.

هم اکنون شیوه کمک مردم به دفتر عتبات عالیات چگونه است؟

روش های مختلفی برای کمک به ستاد وجود دارد از طریق شماره حساب و واریز مستقیم نذورات و یا صدور دفترچه های واریز و غیره.

عتبات عالیات یک طرحی دارد به نام بنای نور که ابتکار منحصر به فرد است و هر کدام از مردم لرستان که تمایل دارند می توانند در ساخت صحن حضرت زینب سلام الله علیها در حرم امام حسین علیه سلام مشارکت کنند و سند نمادین به نام آن ها زده و واگذار شود

ویژگی که در طرح بنای نور وجود دارد این است که امکان مشارکت همه مردم در آن فراهم شده است و خَیران در صورت تمایل می توانند با در دست داشتن مدارک هویتی به دفتر عتبات عالیات لرستان مراجعه کنند و بدون نیاز به حضور در بانک، هر مبلغی را که می خواهند از بانک رسالت وام قرض الحسنه بگیرند و به این طرح اختصاص دهند و بازپرداخت آن هم بلند مدت پیش بینی شده است که صدقه فوق جاریه ای است که تا صدها سال انشاءالله باقی خواهد ماند و سند ساخت هم همان روز تحویل شخص اهدا کننده می شود.

آیا نمونه های شاخصی از مشارکت مردم در پروژه های ستاد بازسازی عتبات عالیات در لرستان داشته اید؟

بله مورد داشته ایم معلم بازنشسته در شهرستان الیگودرز که منزل خود را به پروژه های در حال ساخت عتبات اهدا کرده است یا حجت الاسلام فطرس پدر شهید فطرس در بروجرد هم یک منزل اهدا کرد و خانمی هم بوده که هر چه طلا داشت وقف طرح های بازسازی عتبات عالیات کرده است و از این موارد چند نمونه دیگر هم داریم.

آقای حقی پور بعضی از افراد می گویند چرا باید پولهایمان را خرج حرم اهل بیت کنیم و مثلا باید آن را خرج بیکاری کنیم پاسخ شما به این افراد چیست

ببینید دفتر عتبات عالیات یک مجموعه ایست که تماما متعلق به مردم ایران است و ریالی بودجه دولتی برای ساخت و مشارکت در طرح ها و پروژه ها ندارد که دیگری برای آن تعیین تکلیف کند و هر کس خودش عقل و شعور دارد و مسیر زندگیش را خود انتخاب می کند.

خوب خیلی ها میلیاردها سرمایه دارند و خیرشان به احدی نمی رسد و همه را وقف خوشگذرانی و سفر اروپا و ترکیه می کنند و احدی هم معترض آن ها نمی شود بعضی از مردم هم پول آنچنانی ندارند و زندگی بسیار معمولی دارند اما سهم کوچکی از این خرج زندگی خود را وقف کار خیر می کنند و این عین دیکتاتوری است که بعضی افراد بخواهند برای کارهای صالح دیگران، تعیین تکلیف کنند

بیشتر کمک های اهدای به عتبات عالیات توسط اقشار متوسط رو به پایین جامعه با همین 2 هزار و 5 هزار تومان هاست و این حرف ها که زده می شود نهایت ناجوانمردی است و این توهین به شعور افراد است چرا که مردم خود می دانند پولشان را کجا خرج کنند.

سازو کار مالی ستاد عتبات عالیات مثل روز روشن است به نحوی که ریالی از کسی هدر یا در غیر موارد نذر خرج نمی شود مثلا اگر کسی نذر کرده است هزار تومان در ساخت حرم امام هادی علیه سلام خرج کند ما مکلفیم قبض برای او صادر کنیم و دقیقا مورد خرج این پول را یاد داشت و فقط برای پروژه های حرم امام هادی خرج کنیم.

خاطره انگیزترین پروژه ای که نیروهای تبرعی لرستان در کشورعراق در آن مشارکت داشتند کدام طرح بود؟

همه پروژه ها که نیروهای کاری لرستان در آنجا حضور دارند برای خود ارزشمند است اما شاید مشارکت کاروان تبرعی 40 نفره نیروهای لرستان در کف سازی صحن نزدیک به ضریح امام حسین علیه سلام برای این کاروان خاطره انگیز تر از همه بوده است.

سطح آب های زیرزمین در کربلا بالاست به نحوی که هر چند سال یکبار در بعضی نقاط شهر اگر چند متری حفر کنید ممکن است به آب برسید و این موضوع سبب شده بود که کف صحن حرم امام حسین علیه سلام مرطوب شود و از سعادت تیم اعزامی لرستان، عملیات کف سازی حرم با ورود نیرویهای تبرعی استان، همزمان شده بود و کاری که بسیاری از استان ها و افراد آرزوی انجام آن را داشتند نصیب نیروهای لرستانی شد.

آقای حقی پور با تشکر از شما و وقتی که گذاشتید، اگر نکته یا صحبت پایانی دارید بفرمایید

ما همه بهشت را برای خودمان نمی خواهیم راه برای مشارکت همه افراد و محبان آل الله باز است هر کس با هر تخصص و حرفه ای که دارد می تواند یاریگر پروژه های عتبات عالیات باشد و می تواند با مراجعه به ستاد بازسازی عتبات عالیات لرستان، در طرح های پیشرو مشارکت کند و توصیه بنده به همه عزیزان و بزرگواران این است که اگر شده است با کمترین خدمت و یا وجه، نام خود را در طومار خادمان اهل بیت علیه سلام ثبت و ضبط کنند و این را هم بگویم اهل بیت علیه سلام به ما نیاز ندارند ما هستیم که نیازمند لطف و کرم و عنایت آن ها هستیم و اگر کاری می کنیم برای خودمان انجام می دهیم.

 

 روش های مشارکت و پرداخت نذورات به دفتر عتبات عالیات لرستان :

درگاه امن پرداخت آنلاین برای مشارکت در بازسازی و توسعه اعتاب مقدسه با امکان *انتخاب نام پروژه مورد نظر* و استان #لرستان:

▶️ https://atabat.org/fa/onlinepayment/form

یا شماره کارتهای ستاد بازسازی عتبات عالیات استان لرستان:👇👇👇
شماره کارت⬅️۶۲۷۳۸۱۱۰۳۲۶۳۷۶۳۶ نزد بانک سپه (انصار سابق)

شماره کارت⬅️ ۶۰۳۷۹۹۷۵۹۹۱۲۲۶۸۷ نزد بانک ملیشماره کارت⬅️ ۲۲۸۲-۱۰۴۳-۷۲۷۰-۵۰۴۱
(نزد بانک قرض‌الحسنه رسالت)

انتهای پیام/

/.انتهای پیام

نظر شما چیه؟

تذكر: نظرات حاوی توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمی شوند