۷ هزار و ۶۵۰ تن کالای اساسی در لرستان توزیع شد
رئیس سازمان جهادکشاورزی لرستان با اشاره به اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها، گفت: در دو ماه اخیر ۷ هزار و ۶۵۰ تن کالای اساسی در استان توزیع شده است.
سید عماد شاهرخی عصر امروز در مراسم سی و ششمین دوره معرفی و تجلیل از نمونه های ملی و استانی بخش کشاورزی استان لرستان که در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی برگزار شد با بیان اینکه انتخاب نمونه های منتخب بخش کشاورزی الگوی ترویجی مناسبی برای سایر تولیدکنندگان است که با روشن کردن افقهای جدید ظرفیت تولید در بخش کشاورزی را بالا ببرند و باعث انتقال اطلاعات و تجربیات و توسعه کشاورزی دانش بنیان و مدیریت بهینه تولید شوند.
وی افزود: این منتخبین علیرغم همه محدودیت ها و موانعی که وجود دارد جانانه و با روحیه انقلابی و جهادی در خدمت اهداف نظام و انقلاب هستند و باعث جهش در تولید میشوند.
شاهرخی بیان کرد: رکوردهایی که این عزیزان کسب کرده اند با میانگین تولید بعضا تا چندبرابر فاصله دارد که اگر این کارهای ترویجی ادامه پیدا کتد قطعا میتواند تحولی را در بخش کشاورزی ایجاد کند که خوشبختانه این روند شروع شده و ادامه خواهد داشت.
رئیس سازمان جهادکشاورزی لرستان با اشاره به آغاز جهش تولید در دیمزارها در سطح 235 هزار هکتار از اراضی کشاورزی از سال گذشته عنوان کرد: تفاهم نامه این طرح با ستاد اجرایی فرمان امام امضا شده و بناست که این روند تا پنج سال ادامه داشته باشد و به فضل خداوند پس از گذشت این پنج سال اثرات آن را خواهیم دید که نتیجه آن افزایش دو برابری تولیدات در دیمزارها خواهد بود.
وی با اشاره به درصد اشتغال در بخش کشاورزی استان، ادامه داد: درصد اشتغال در بخش کشاورزی استان 23.5 درصد است که میانگین کشوری اشتغال در بخش کشاورزی 16 درصد است که این اختلاف با میانگین کشوری نشان دهنده این است که اقتصاد استان بر مبنای کشاورزی است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی لرستان با بیان اینکه نقش بخش کشاورزی در اقتصاد استان 25 درصد است، عنوان کرد: در اقتصاد کشور میانگین این بخش 19 درصد است که ما 6 درصد از میانگین کشوری جلوتر هستیم.
وی با اشاره به تولید 2 میلیون 800 هزارتن انواع محصولات کشاورزی در لرستان، گفت: ارزش ریالی این محصولات 28 هزار میلیارد تومان است.
شاهرخی تصریح کرد: در دو ماه اخیر 7 هزار و 650 تن کالای اساسی در استان توزیع شده است که این رقم 44 درصد کل توزیعی بوده است که در سال 1400 در استان انجام شده است.
وی با اشاره به توزیع اقلام یارانه ای در سطح روستاها و مناطق عشایری استان، گفت: 30 درصد اقلامی که توزیع شده در مناطق روستایی و عشایری بوده است.
شاهرخی با اشاره به کم بارشی ها و خشک شدن کشت های مناطق جنوبی بر اثر کم آبی، عنوان کرد: با اینحال خرید گندم ما نسبت به سال گذشته 13 درصد افزایش داشته و رقمی که سال گذشته تحویل سیلوها دادیم 123 هزار تن بوده که امیدواریم امسال به میزان 30 درصد افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به اجرای 430 طرح در قالب 550 میلیارد تومان در قالب بند الف تبصره 18، بیان کرد: 100 میلیارد تومان از این میزان عقد قرارداد شده و مابقی در دست اقدام است.
شاهرخی گفت: 4 هزار و 500 نفر از دامداران و روستاییان در قالب طرح مردمی سازی یارانه ها برای سرمایه در گردش به بانک عامل معرفی شده اند که این رقم شناور است و تا امروز تعداد 500 نفر به میزان 75 میلیارد تومان این مبالغ را دریافت کرده اند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی لرستان افزود: 370 میلیارد تومان به منظور امهال بدهی های کشاورزان تامین اعتبار شده و تمام بدهی های کشاورزان در سال 1400 امهال شده است.
وی ادامه داد: سال گذشته مبلغ 75 میلیارد تومان به بیمه شدگان بخش کشاورزی پرداخت کردیم و امسال امیدواریم دوبرابر رقم سال قبل یعنی 150 میلیارد تومان به خسارت دیدگان بخش کشاورزی پرداخت داشته باشیم.
وی گفت: در اردیبهشت ماه 17 درصد جوجه ریزی ما نسبت به مدت مشابه در سال قبل افزایش داشته و تا به امروز نیز در خردادماه نسبت به مدت مشابه سال قبل 19 درصد افزایش جوجه ریزی داشتیم.
وی با اشاره به روزهای ابتدایی اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها گفت: در ابتدای شروع این طرح ذخیره مرغ منجمد ما 500 تن بود،که اکنون این رقم به 1700 تن رسیده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی لرستان تصریح کرد: تمام تولید مرغداران استان در قیمت مصوب خریداری و ذخیره سازی و در صورت نیاز نسبت به صادرات آن اقدام خواهد شد تا مرغداران ما از این جهت نگرانی نداشته باشند.
وی با اشاره به کشت 570 هکتار دانه روغنی کاملینا برای اولین بار در استان، گفت: این کشت بسیار توجه اقتصادی دارد و در حال برنامه ریزی هستیم که در سال آتی توسعه کشت آن را در استان داشته باشیم.
وی با اشاره به بهره برداری از 33 پروژه با اعتباری بالغ بر 96 میلیارد تومان در هفته جهادکشاورزی در لرستان، عنوان کرد: در یکی از این طرح ها 650 هکتار از اراضی کشاورزی استان تحت پوشش آبیاری تحت فشار برده ایم و 600 هکتار نیز شهرک گلخانه ای به بهره برداری می رسد.
وی تصریح کرد: همکاران حوزه مدیریت آب و خاک سازمان جهادکشاورزی در یک اقدام انقلابی و جهادی ایستگاه موقت پمپاژ منطقه زیودار با مساحت 400 هکتار از انجیرستان های این منطقه را که یک ظرفیت ملی هستند آماده افتتاح کرده اند و ایستگاه اصلی آن60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و کاری را که می بایست ظرف 6 ماه آماده بهره برداری می شد ظرف مدت دو هفته آماده کردند تا بهره برداران بتوانند از آن استفاده کنند.
وی با اشاره به اجرای طرح قرارداد کشت ذرت علوفه ای در استان، گفت: پیش بینی ما این است که امسال 100 هزارتن ذرت علوفه ای برداشت کنیم.
/.انتهای پیام