با توجه به کمبود آگاهی درمورد ارتباط بین مصرف غذای سرخشده و خطر اضطراب و افسردگی، مطالعهای جدید پیرامون ارتباط مصرف مکرر غذای سرخشده با خطر بالاتر اضطراب و افسردگی، انجام شده است.
در مطالعهای که توسط Yu Zhang و همکاران در آوریل ۲۰۲۳ (https://www.pnas.org/doi/abs/10.1073/pnas.2221097120#data-availability) انجام شد و شامل ۱۴۰هزار و ۷۲۸ نفر بود، مشخص گردید که مصرف منظم غذاهای سرخشده در بین این افراد به ترتیب ۱۲درصد و ۷درصد خطر بیشتر اضطراب و افسردگی را به همراه داشته است.
پژوهشگران به این نتیجه رسیدهاند که مصرف مکرر غذاهای سرخشده به دلیل وجود آلایندهای در غذاهای سرخشده موسوم به آکریلآمید با خطر بیشتر اضطراب و افسردگی همراه است.
▫️نتایج نشان داد که این آلاینده باعث التهاب عصبی و اختلال متابولیسم چربی میشود که میتواند بر سلامت روان تاثیر بگذارد.
ترکیب چربی در مغز بهعنوان عاملی که در عملکرد نورونها نقش دارد شناخته شده است و این نورونها نقش مهمی در نحوه ارتباط مغز ایفا میکنند. هنگامی که این ارتباط مختل میشود، میتوانیم سازگاریهای رفتاری عملکردی مانند اضطراب یا افسردگی را مشاهده کنیم.
نتایج هم از نظر اپیدمیولوژیکی و هم از نظر مکانیکی شواهدی قوی برای کشف ساز و کار اضطراب و افسردگی ناشی از آکریلآمید ارائه میکنند و اهمیت کاهش مصرف غذای سرخشده را برای سلامت روان برجسته میکنند. هر چند این به معنای رد سایر ساز و کارهای بالقوه مؤثر از طریق مصرف مکرر غذای سرخشده نیست.
/.انتهای پیام