پهلوی ممنوعیت کوچ برای عشایر ایجاد کرده بود

0

سید محمد سیف‌زاده در هشتمین برنامه مجازی شب‌های انقلاب و در ادامه تشریح حکومت پهلوی، اظهار کرد: در دوره پهلوی اول ممنوعیت کوچ را برای عشایر ایجاد کرده بودند.

وی با بیان اینکه اهداف سیاسی مختلفی پشت این طرح پنهان شده بود، افزود: در راستای کنترل ایلات و عشایر برای آن‌ها خانه‌هایی را ساخته بودند، با این وجود ماهیت عشایر یکجا نشینی و چادرنشینی نبود و پهلوی قصد داشت کشاورزی و دامپروری را به شیوه کشورهای خارجی اجرایی کند.

این پژوهشگر لرستانی با اشاره به ترویج سبک زندگی غربی و گسترش شهرنشینی و مهاجرت از روستاها در قبل از انقلاب، بیان داشت: کشورهای خارجی به کمک شاه ایران درصدد مصرفی کردن مردم بودند، کما اینکه این اهداف تا حدودی محقف شد و شاهد حاشیه‌نشینی و اصلاحات ارضی در زمان پهلوی بودیم.

سیف‌زاده ادامه داد: در دهه ۴۰ شاهد حاشیه‌نشینی در کشور بودیم، نوع زندگی و سبک کشاورزی و دامپروری تغییر کرده بود، به‌گونه‌ای که شاهد کشت محصولاتی همچون برنج توسط شرکت‌های آمریکایی در ایران و الیگودرز لرستان بودیم.

وی، حاشیه‌نشینی را از تبعات دوره پهلوی خواند و افزود: ایده‌ای که در اوایل دوره پهلوی ابلاغ شده و با حکومت نظامی میان ایلات به اجرا درآمد به چالشی برای شهرها تبدیل شد.

در ادامه برنامه کاوند از مبارزان انقلابی در لرستان به بیان خاطراتی از دوره قبل انقلاب پرداخت و از آن دوره به عنوان روزگار در خفقان ظلم و ستم یاد کرد.

وی با اشاره به تکثیر تصاویری از امام راحل در استان قم، بیان داشت: خود را ملزم کرده بودیم که تعدادی از تصاویر و اعلامیه‌ها را به لرستان بیاوریم.

این مبارزه انقلابی با بیان اینکه خودروهایی که وارد شهرها میشدند را بازرسی می‌کردند، گفت: یک روزی که اعلامیه‌ها و تصاویری از امام را از قم به خرم‌آباد می‌اوردم ماشینمان توسط ایست بازرسی متوقف شد.

کاوند ادامه داد: تنها راهی که داشتم خواندن دعا برای گیر نیفتادن بود که خوشبختانه موثر واقع شد و نتوانستند چیزی پیدا کنند.

وی به چاپ عکس امام روی دیوارها توسط فیلم‌های رادیولوژی اشاره کرد و گفت: با وجود ترسی که داشتیم اما تصاویر را روی دیوارهای کوچه و خیابان منتشر می‌کردیم، از طرفی شب‌ها اقدام به توزیع اعلامیه‌ها در خانه‌های می‌کردیم.

کاوند با اشاره به تلاش گاردی‌های پهلوی برای جلوگیری از سخنرانی روحانیون و روشنگری آن‌ها، افزدد: بسیاری از مساجد تحت کنترل و محاصره بودند و چنانچه حرفی علیه شاه و حکومت پهلوی زده میشد به بدترین شکل به مردم حمله می‌کردند.

وی اظهار داشت: با این وجود در تظاهرات روحانیون در صف اول قرار داشتند و مردم با همبستگی و مودت و جان و دل در راهپیمایی‌ها شرکت می‌کردند تا اینکه انقلاب به پیروزی رسید.

سجاد محمدی از قهرمانان پارالمپیک لرستانی است که توانسته در حوزه ورزش بسیار موفق عمل کند و در عرصه‌های ملی و بین‌المللی حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد.

محمدیان متولد سال ۶۲ در خرم‌آباد است، ورزش را در این شهر آغاز کرده و توانسته تاکنون افتخارآفرینی‌های بسیاری را برای شهر و کشور کسب نماید.

وی با بیان اینکه کارش در ابتدا لوله‌کشی و تاسیساتی بوده، افزود: توسط یکی از مربی‌های دوومیدانی به جامعه ورزش معرفی شدم و به دلیل شرایط استانی در رشته پرتاب وزنه درمسابقات شرکت کردم.

این ورزشکار لرستانی اظهار داشت: با وجود کمبود امکانات اما فضای لازم برای پرورش قهرمانان در حوزه ورزش وجود دارد و افراد می‌توانند با تلاش و پشتکار به موفقیت‌های بسیاری دست پیدا کنند.

محمدیان با اشاره به مشکلات به وجود آمده در حوزه ورزش با شیوع کرونا، گفت: با این حال سخت مشغول تمرین هستیم نتا در مسابقات پارالمپیک ۲۰۲۱ توکیو خوش‌رنگ‌تریم مدال را برای کشور به ارمغان آوریم.

انتهای پیام/

/.انتهای پیام

نظر شما چیه؟

تذكر: نظرات حاوی توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمی شوند