مردمان لر همواره با شرکت در تظاهرات به حمایت از انقلاب اسلامی پرداختند
در پیروزی انقلاب اسلامی عوامل متعددی موثر بود، اما شاید بتوان رهبری حکیمانه امام خمینی(ره) و همدلی و اتحاد بین مردم برای تحقق آرمانی به نام جمهوری اسلامی را مهمترین مولفهها برشمرد.
مردم ایران از شمال تا جنوب و از غرب تا شرق همگی شعار واحد استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی را سر داده و انزجار خود را از رژیم ستمشاهی پهلوی ابراز میداشتند.
مردمان لر نیز همراه با دیگر هموطنان با شرکت در تظاهرات به حمایت از انقلاب اسلامی پرداختند و با تقدیم شهدای مرد و زن، نهال نوپای انقلاب را آبیاری و آن را تقدیم آیندگان کردند.
سید محمد سیفزاده در چهارمین برنامه مجازی شبهای و در ادامه تاریخ روزگار پهلوی به نقش رسانههای مکتوب و دیداری و شنیداری اشاره و تصریح کرد: از ابتدای حکومت پهلوی تمتم مطبوعات و کتابها با نظارت کامل رژیم منتشر میشدند.
وی خاطرنشان کرد : بسیاری از چاپخانهها به دلیل خفقان حاکم از سوی ماموران پهلوی بسته و به تعطیلی کشیده شد، همچنانکه شاهد تعطیلی برخی چاپخانههای شهر خرمآباد به دلیل انتشار مطالبی علیه شاه بودیم.
سیفزاده با بیان اینکه کتابها و نوارها کاملا کنترل میشدند، افزود: در همین راستا وقتی رصاخان اولین فیلم ناطق ایرانی به نام دختر لر را مشاهده میکرد، دستور داده بود که بخشی از اقدامات رضاخانی در فیلم پخش شود.
این محقق لرستانی ادامه داد: در زمان قبل انقلاب اغلب شاهد پخش فیلمهایی با محتوای فساد اخلاقی برای به انحراف کشیدن قشر نوجوان و جوان بودیم.
وی با بیان اینکه تنها ۲۰ درصد کتابها توسط ناشران انقلابی به چاپ میرسیدند، گفت: این کتابها نیز به صورت زیرخاکی و پنهانی و به دور از چشم نیروهای گارد شاهنشاهی چاپ میشدند.
سیفزاده اظهار داشت: قبل از انقلاب به ندرت اثر مکتوب، روزنامه و یا کتاب انقلابی دیده میشد، همچنانکه ساخت فیلم گاو واکنشهای بسیاری را به همراه داشت، تا جایی که منجر به توقیف فیلم شد.
این پژوهشگر لرستانی به علاقه امام به ساخت فیلمهای روشنگرانه اشاره و خاطرنشان کرد: با پیروزی انقلاب، امام راحل بیان کردند که با سینما مخالف نیستیم و سینما را یکی از مظاهر تمدن میدانیم، ما با مراکز فحشا مخالفیم و فیلمهایی مثل گاو برای آگاهیبخشی به مردم بایستی تولید و پخش شود.
در ادامه رشنو از مبارزان انقلابی لرستان به تغییر نام خیابان ششم بامن به علوی اشاره و بیان کرد: این خیابان در حرکتی انقلابی به خیابان علوی که شهدای بسیاری را تقدیم ملت کرده بود توسط شهید رحیمی تغییر نام پیدا کرد.
وی بیان داشت: در اغلب خیابانهای خرمآباد به ویژه ۲۴ متری، شهدا و چهارراه بانک و علوی شاهد شکلگیری تظاهرات در ساعت ۱۰ صبح بودیم، گروهایی از صنوف مختلف به شکل متحد در خیابانها حضور پیدا میکردتد و علیه رژیم پهلوی شعار میدادند.
رشنو به تشکیل گروهکهای منافق پس از پیروزی انقلاب اشاره کرد و افزود: این گروهکها به صورت مسلحانه در کوچه و خیابان حاضر شده و مردم را تهدید میکردند.
این مبارز انقلابی با بیان اینکه شهید فخرالدین رحیمی نقش بسزایی در خنثی کردن نقشههای گروهکها داشت، افزود: با حضور پرشور مردم انقلابی و جوانانی همچون توکل مصطفیزاده و هدایت شهید رحیمی، حرکات انحرافی گروهکها خنثی و در نطفه خفه میشد.
سید محسن موسویان دانشجوی مقطع دکترای گیاهپزشکی دانشگاه لرستان از جمله نخبگانی است که توانسته در رشته تحصیلی خود کارآفرینی کند و عناوین مختلف ملی را از جمله جوان برتر و کارآفرین نمونه را به خود اختصاص دهد.
وی با ورود به زمینه گیاهان دارویی و آنالیز این محصولات، توانسته به اسانسهایی دست پیدا کند که برای عرضه در سطح استان و کشور بدون رقیب بوده، همچنین در درمان بسیاری از بیماریها همچون سرماخوردگیهای مزمن موثر واقع شود.
موسویان با بیان اینکه پس از انجام پژوهشها درصدد ورود به مرحله تولید برآمدیم، گفت: در این زمینه نیز در کشور حرفهای زیادی برای گفتن داریم و توانستیم محصولات متعددی را به بازار عرضه کنیم.
این جوان کارآفرین لرستانی با اشاره به آنالیز گیاهان دارویی و استخراج اسانسهای مختلف از آنها، تصریح کرد: توانستیم موسسهای در این راستا راهاندازی و به افزایش کمی و کیفیت محصولات به کشاورزان کمک کنیم.
موسوی با بیان اینکه علاوه بر گیاهان دارویی، در زمینه آنالیزهای خاکی نیز وارد شدیم، گفت: سعی کردهایم از تخصص و علمی که در دانشگاه کسب کردهایم استفاده کنیم و منتظر استخدامهای دولتی نباشیم.
در پایان برنامه گزیدهای از فعالیتهای انقلابی انجام شده توسط شاهرخی از فعالان مسجدی خرمآباد بیان شد.
وی با اشاره به نقش مسجد صاحبالزمان(عج) خرمآباد در تجمیع انقلابیون، اظهار کرد: این مسجد از مراکز فعال در زمان انقلاب بود.
شاهرخی با بیان اینکه قبل انقلاب برای روشنگری مردم روحانیون بسیاری به این مسجد دعوت میشدند، گفت: این سخنرانیها در آگاهیبخشی و تحریک مردم برای تحقق انقلاب نقش زیادی داشتند.
وی اظهار داشت: مسجد صاحبالزمان(عج) خرمآباد همچنین مرکزی برای تشییع شهدای انقلاب این شهرستان بود و شهدای زیادی از این مسجد تشییع شدند.
انتهای پیام/
/.انتهای پیام