«محبت»اولین عامل ثبات در خانواده/تربیت خانوادگی تعمیم یابد، جامعه اصلاح میشود

حجت الاسلام حسین فلاحی در گفتوگو با امید لرستان، اظهار کرد: تربیت افراد اگر بر اساس چهار عنصر عقلانیت، شریعت، اخلاق و عواطف سالم باشد موفق است و باید این وجوه را در تربیت انسان تکمیل کرد تا این عناصر یک خانواده تراز انقلاب اسلامی را تشکیل دهد.
وی با تاکید بر این گه نخستین عوامل ثبات در خانواده محبت، مودت، عشق و دلدادگی است، افزود: تکریم شخصیت و حفظ احترام متقابل، ایجاد ظرفیت رشد و پیشرفت فکری، اخلاقی، علمی و همچنین پیراستن رذائل اخلاقی از افراد خانواده و دلسوزی نسبت به هم است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان بیان کرد: خانواده های امروز نسبت به قبل از صمیمیت کمتری برخوردارند، با هم کمتر گفت و گو می کنند، رسانه های اجتماعی، ماهواره، تلویزیون و سریال ها بستر گفتگو و تبادل نظر را بسته است و از سویی فاصله نسلی و انشقاق نسلی موجب عدم درک همدیگر و احیاناً پرخاش و ناسازگاری بین والدین و فرزندان شده است و باید برای این شرایط و تغییر جدی در نسلهای نو و آینده تصمیمگیران فکر کنند.
حجت الاسلام فلاحی گفت: خانواده ما امروز در جنبه هایی پیشرفت کرده و در جنبه هایی دیگر با مشکل مواجه است، سطح آگاهیهای عمومی، آشنایی با حقوق زن و مرد، آشنایی و آزادی در انتخاب همسر، آشنایی با فرهنگهای دنیا آگاهی از قوت و ضعف فرهنگهای حاکم بر جامعه جسارت مقابله با فرهنگهای نامناسب سطح معیشت و… پیشرقت کردهایم، اما به لحاظ عواطف و احساسات پاک و سالم، مقاومت در برابر ناملایمات، تحمل همدیگر، سازگاری با کمبودها وحوادث زندگی، تقلیل یافتهایم.
خانواده مسئول تربیت همه چیز نیست
وی عنوان داشت: خانواده پایه و اساس است، اما همه چیز نیست چرا که همه عوامل، تاثیر گذار هستند اما خانواده وظیفه اساسی تری دارد و اگر تربیت خانوادگی تعمیم یابد جامعه هم اصلاح میشود.
این استاد دانشگاه با بیان این که جامعه معدل تربیت خانواده است، تصریح کرد: عیب تاثیر گزاری جامعه این است که در کنترل ما نیست و فرزندان ما در آن رها میشوند.
حجت الاسلام فلاحی افزود: دانشگاه مظهر قشر فرهیخته وپیشرو جامعه است نقص وکمبود تربیت در دانشگاه به همه جامعه منعکس میشود چون هم الگو هست و هم چرخ های آینده جامعه به دست او می چرخد پس حساسیت آن روشن است علاوه بر تحصیل دانش و تخصص دانشگاه باید محلی برای تمرین مدارا و تحمل در مقابل افراد و افکار متفاوت و متضارب باشد.
این کارشناس اظهار داشت: تربیت و اخلاق جامعه معدل تربیت و اخلاق خانواده است، چون جامعه همان افراد هستند و ما باید برای رعایت حق افراد در جامعه بسیار تمرین کنیم.
*محمدرضا اسدی*
/.انتهای پیام