فرصت استثنایی برای زراعت لرستان
ماجرای پرداخت وام ۱۰۰ میلیونی برای نوسازی تجهیزات کشاورزان لرستانی چیست؟
ستاد اجرایی فرمان امام در لرستان، تسهیلاتی برای نوسازی اداوت کشاورزان استان فراهم کرده است که مدیران اداره جهاد کشاورزی نباید آن را از دست بدهند.
مجید طائف مدیر کل ستاد اجرایی فرمان امام در گفت و گو با امید لرستان با اشاره خشکسالی چند سال گذشته اظهار داشت:این مشکل مدتی است که گریبانگیر کشور است به ویژه کشاورزان و تولید کنندگان بخش کشاورزی استان لرستان ضربات جبران ناپذیری از این مسئله دریافت کرده اند چراکه بسیاری از زمین های زراعی منطقه دیم هستند.
وی با اشاره به منویات امام خامنه ای در بحث تولید، عنوان کرد: ستاد اجرایی فرمان امام برای جهش تولید در دیم زارها ی کشور برنامه ویژه دارد و اقدام به توزیع یک بذر اصلاح شده و مقاوم در برابر تنش آبی کرده است
مدیر کل ستاد اجرایی فرمان امام بیان داشت: سه سال است که این طرح در کشورآغاز شده است و لرستان دومین سالی است که میزبان این پروژه مهم است و سال قبل سطح زیر کشت استان برای کاشت بذر اصلاح شده 253 هزار هکتار و امسال به یاری خدا این عدد را به 350 هزار هکتار خواهیم رساند.
طائف در مورد فواید و دلیلی اجرای این پروژه ادامه داد: بیش از دو سوم زمین های زراعی لرستان یعنی نزدیک به 570 هزار هکتار دیم زار هستند و بذری که قرار است در اختیار کشاورزان دیم کار قرار بگیرد مناسب خشکسالی و تنش آبی است و می تواند تولید کشاورزان لرستانی را حتی در سالهای کم آبی تا حد زیادی حفظ کند.
وی در مورد دیگر ارکان طرح جهش تولید در دیم زارها گفت: توزیع بذر مال غنی شده و مقاوم در برابر خشکسالی، ترویج و آموزش به کشاورزان، اشتغالزایی با به کارگیری مهندسان حرفه ای و دارای پروانه نظام مهندسی و همچنین نوسازی کشنده های کشاورزی از طریق پرداخت تسهیلات 4 درصد، از دیگر سرفص های این پروژه است.
طائف با تاکید بر وظایف دستگاه ها در این طرح گفت: وظیفه ستاد اجرایی فرمان در طرح جهش تولید در دیم زارها این است که بذر مال را تهیه کند و در کنار اداره جهاد کشاورزی قرار دهد و این ارگان بحث آموزش و ترویج کشاورزان استان را انجام دهد و به طور کلی ستاد حامی مالی است و اداره جهاد مجری است.
وی در مورد قیمت این بذر گفت: هیچ تفاوت بین قیمت این بذر با بذرهای عادی نیست و با وجود هزینه های بسیاری برای آغشته کردن آن به کود و آنزیم های تقویتی برای مقاوم کردن در مقابل تنش خشکسالی انجام شده اما حتی ریالی از هم بذر عادی گرانتر نیست.
وی با اشاره تسهیلات بسیار مهمی که در این طرح برای نوسازی تجهیزات کشاورزان لرستانی پیش بینی شده عنوان کرد: 24 میلیارد و 900 میلیون تومان تسهیلات با سود 4 درصد برای تهیه دنباله بند اداوت کشاورزی پیش بینی شده که بازپرداخت آن 7 ساله است که یکسال تنفس هم برای آن در نظر گرفته شده است.
طائف در مورد میزان و نحوه واگذاری این تسهیلات افزود: به هر فرد واجد شرایطی که توسط اداره جهاد کشاورزی معرفی شود مبلغ 100 میلیون تومان وام 4 درصد پرداخت می شود که این مسئله فرصتی کم نظیر برای ارتقا و نوسازی ماشین آلات کشاورزی لرستان است.
مدیر کل ستاد اجرایی فرمان امام استان لرستان در مورد دیگر تسهیلات طرح جهش تولید در دیم زارها،اظهار داشت: ستاد اجرایی فرمان امام علاوه بر تهیه بذر مال پروژه با قیمت بذرعادی برای کشاورز و تسهیلات خرید ادوات کشاورزی، به ازای هر هکتار 50 هزار تومان حق بیمه را هم پرداخت می کند و در نهایت اگر هزینه بیمه زمین کشاورز بیش از این رقم شود یا اداره جهاد و یا ستاد اجرایی فرمان امام، هزینه مابقی را پرداخت می کند.
وی با اشاره به بحث ترویج و آموزش و ابعاد اشتغالزایی و اقتصادی این پروژه ارزشمند افزود: این کار نیاز لرستان است و با راندمان مناسبی که بذرمال به زمین های کشاورزان دیم کار می دهد 350 هزار هکتار زمین دیم لرستان تا حد زیادی در مقابل خشکسالی مقاوم می شوند .
طائف در مورد زراعت هایی که در پروژه بذر مال مقاوم در برابر کم آبی تعریف شده افزود: گندم، عدس، جو، نخود، گیاهان دارویی پ، کاملینیا، گیاهان علوفه ای و گلرنگ، کشت هایی است که در این پروژه، بذر برای آن ها پیش بینی شده است.
وی خاطر نشان کرد: بنده از براداران زحمت کش در اداره جهاد کشاورزی استان لرستان استدعا دارم نگذراند تسهیلات نوسازی تجهیزات کشاورزی که در ذیل این طرح تعریف شده است به تهران برگشت بخورد چرا که شاید چنین فرصت عالی دیگری تکرار نشود
/.انتهای پیام