غرق شدن تولید کنندگان بخش آبزی پروری لرستان در گرداب خشکسالی/ خسارت ۲۴۰ میلیارد تومانی به قطب تولید ماهی قزل آلای رنگین کمان؛۹۸ استخر پرورش ماهی شهرستان سلسله تعطیل شد
به گزارش امید لرستان، این روزها رودخانههای استان لرستان حتی کشکان همیشه خروشان آبی برای عرض اندام ندارند و بسیاری از تولید کنندگان آبزیان استان که فعالیتشان وابسته به آب رودخانهها و دیگر منابع آبی استان است یا کار خود را تعطیل کردهاند یا مجبور شدهاند با کمترین ظرفیت کار کنند.
«حسین میر دریکوند» رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: خشکسالی شدید در استان در وهله اول به زیربخش زراعت بیشترین خسارت را متحمل کرده و پس از آن بخشهایی مانند آبزی پروری را تحت تأثیر قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین مزیتهای کشاورزی لرستان آبزی پروری و شیلات است خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه امکان ادامه خشکسالی در پاییز وجود دارد ضروری است خسارت تولید کنندگان بهدلیل خشکسالی هر چه سریعتر جبران شود تا آنها از چرخه تولید حذف نشوند.
میر دریکوند تأکید کرد: دیگر شاید وقت آن رسیده که همه بپذیریم خشکسالی جزو لاینفک کشاورزی ایران است و انتقال علم نوین کشاورزی به مزارع و زیر بخشهایی همچون آبزی پروری با جدیت بیشتری انجام شود.
«خداکرم صادقی» که از تولید کنندگان ماهی قزال آلای رنگین کمانی درحوالی سراب امیر الشتر است به «ایران» میگوید: چند وقتی است که هزینه خوراک ماهیان و دیگر نهادهها کمر آبزی پروران را خم کرده بود و حالا آبی برای تولید نداریم. بهگفته وی 98 استخر تولید ماهی در این منطقه بهدلیل کاهش آورد رودخانهای که از کوه گرین منشأ میگیرد، تعطیل شده است و آنهایی هم که آب کمی دارند مجبور به پذیرفتن جیرهبندی آب شدهاند.
در همین حال «کیارش بیرانوند» مدیر کل شیلات لرستان هم به«ایران» گفت: استان ما هم مانند دیگر استانها با خشکسالی مواجه شده است و در حال حاضر حتی بخش انتهایی کشکان آبی ندارد و خشک است.
وی افزود: البته ما مزرعه پرورش ماهی نداریم که بهدلیل خشکسالی تعطیل شده باشد اما کمبود آب و کاهش آورد آب رودخانه هاموجب شده تولید کنندگان بخش شیلاتی استان مجبور شوند با کمترین ظرفیت کار کنند. به گفته وی، برآوردهای اولیه حاکی از خسارت 240 میلیاردتومانی خشکسالی به آبزی پروری استان است چرا که توانسته حداقل 40 هزار تن تولید را کاهش دهد.
/.انتهای پیام