رکورد زنی تولید عسل توسط زنبوردار دلفانی
زنبوردار دلفانی با برداشت ۱۹۸ کیلوگرم عسل طبیعی از یک کندوی هشت طبقه، توانست در بین زنبورداران کشور رکوردزنی کند.
لرستان یکی از قطبهای تولید عسل به عنوان محصولی با کیفیت برتر در کشور محسوب میشود، تنوع گل و گیاه در دشتهای لرستان، باورهای بومی و عشایری مردم و شرایط مناسب آب و هوایی این استان همگی از دلایل کیفیت مرغوب و ممتاز عسل لرستان محسوب میشود.
رکورد زنی تولید عسل توسط زنبوردار دلفانی
«محمد جعفری» جوان زنبور دار دلفانی با هدف گذاری و اجرای برنامههای اصلاح نژادی ملکه مادر توانسته است با رکورد زنی برداشت ۱۹۸ کیلوگرم عسل طبیعی از یک کندوی هشت طبقه و با یک ملکه مادر الگوی جدیدی از زنبورداری را به نمایش بگذارد.
این جوان دلفانی علاوه بر تولید عسل طبیعی، اقدام به تولید ژل با ارزش رویال و اصلاح نژاد ملکه کرده است و آن را به دیگر استانهای کشور عرضه میکند.
وی، عنوان کرد: ۱۵ سال است که در کار زنبورداری مشغول به فعالیت هستم، روز اول زنبور داری را به سه کلونی شروع کردم.
این زنبور دار دلفانی، ادامه داد: امسال تعداد کلونیهای خود را به ۳۸۰ کلونی رساندهایم.
جعفری، بیان داشت: عملکرد جمعیت زنبورهای لاین ما طی پاییز امسال ۱۰ قاب فول است، بدون هیچ مشکلی با آن کار میکنیم، جوانانی که این شغل را دوست دارند میتوانند با چند کلونی این کار را انجام دهند.
دلفان قطب تولید عسل در لرستان
وجود جنگل، مراتع غنی و آب و هوای ییلاقی شهرستان دلفان را به یکی از قطبهای تولید عسل در کشور تبدیل کرده است.
سید سعید حسینی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دلفان، در این رابطه با مهر اظهار داشت: شهرستان دلفان با ۷۵ هزار کلونی زنبور عسل و تولیدی بالغ بر هزار تن عسل در سال، یکی از قطبهای زنبور داری لرستان و کشور محسوب میشود.
وی، عنوان کرد: بیش از ۵۰۰ نفر در این حوزه مشغول به فعالیت هستند.
مدیر جهاد کشاورزی دلفان، افزود: علاوه بر تولید عسلی در شهرستان، ما اصلاح نژاد زنبورداری و همچنین تولید ملکه را دارد که به استانهای همجوار هم صادر میشود.
حسینی، گفت: جهاد کشاورزی در راستای توسعه صنعت زنبورداری، حمایتهای لازم را از کسانی که بخواهند اقدام به پرورش زنبور عسل کنند، خواهد داشت.
تولید ۳۲۰۰ تن عسل در لرستان
صادق اسدالهی معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز میزان تولید عسل در لرستان را سه هزار و ۲۰۰ تن در سال عنوان کرد و اظهار داشت: حدود سه هزار و ۵۰۰ نفر از هم استانیهای ما به طور مستقیم با زنبور و تولید عسل سر و کار دارند.
وی عنوان کرد: چهار فصل بودن و همچنین وجود ۶۰۰ گونه گیاهی دارویی و خوراکی در لرستان موجب شده که این استان محل مناسبی برای تولید عسل مرغوب باشد.
معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان داشت: در حال حاضر ۳۸۵ هزار کُلنی زنبور عسل در لرستان وجود دارد.
شروع برند سازی محصول عسل در لرستان
سید عماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز در این رابطه با مهر، اظهار داشت: حال حاضر با هماهنگی دانشکده کشاورزی کار برند سازی محصول عسل را در استان شروع کردهایم.
بنا بر این گزارش، با توجه به پتانسیل بالای شهرستان دلفان برای تولید عسل مرغوب، وجود یک کارخانه فرآوری عسل با برند مشخص و صنایع بسته بندی در این شهرستان امری ضروری است و میتواند علاوه بر اشتغالزایی، زمینه ارز آوری از طریق صادرات آن را برای کشور فراهم کرد.
/.انتهای پیام