در تاریخ انقلاب اسلامی نام لرستانی‌ها موثر بوده و می‌درخشد

0

در تاریخ انقلاب اسلامی نام لرستانی‌ها به واسطه حضور موثر و پررنگ در صحنه‌های حساس منجر به پیروزی انقلاب خوش می‌درخشد، تا جایی که در خاطرات امام راحل نیز نام مردمان لر و جان‌فشانی‌های آن‌ها ذکر شده است.

آنچه مسلم است انقلاب اسلامی برای محقق شدن، از سدهای ویژه و مشکلات بسیاری عبور کرده است، بیگانگان و نظام سلطه همواره به دنبال تامین منافع خود از ایران بودند و قطع این استعمار و اعلام مستقل شدن از سوی امام خمینی و ملت آزادی‌خواه برای دشمنان گران تمام می‌شد.


با این وجود در بهمن‌ماه ۵۷ و با تدبیر و رهبری امام راحل و جانفشانی و بصیرت ملت، انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و در این میان لرستانی‌ها و ایلات و عشایر غیور این اقلیم نقش بسزایی در تحقق و استمرار آن داشته و دارند.

در سومین برنامه مجازی شب‌های انقلاب سید محمد سیف‌زاده به ادامه تشریح حکومت ستم‌شاهی پهلوی پرداخت و جزئیاتی را از حضور موثر روحانیون لرستانی در حمایت از امام و انقلاب بیان کرد.

این محقق و پژوهشگر لرستانی با اشاره به دستگیری نخست امام خمینی توسط نیروهای گارد شاهنشاهی، افزود: آیت‌الله پسندیده برادر امام خمینی(ره) در خاطرات خود بیان داشته که روحانیت لرستان به ویژه آیت‌الله کمالوند و آیت‌الله جزایری خرم‌آبادی در تهران بست نشسته و خواستار آزادی امام شدند، دیگر علمای لرستانی نیز به دربار نامه نوشتند که چرا امام را دستگیر کرده است.

وی بیان داشت: پس از اعتراض‌ها نسبت به دستگیری، امام خمینی پیروزمندانه آزاد و در جمع مردم حضور یافت.

سیف‌زاده به نقش ایلات و عشایر لرستان در پیروزی انقلاب و حمایت از امام خمینی(ره) اشاره و تصریح کرد: آیت‌الله قاضی با دعوت ار آیت‌الله مدنی نقش مهمی در حمایت از امام داشت، برخی از لرستانی‌ها که در حوزه علمیه قم و برخی در همدان حضور داشتند همواره در صحنه‌ها و تظاهرات علیه شاه شرکت داشتند.

این پژوهشگر لرستانی با اشاره به دعوت آیت‌الله قاضی از چندین شخصیت مطرح به لرستان، گفت: از علمای برجسته‌ای همچون مکارم شیرازی، آیت‌الله سبحانی و شهید مفتح برای سخنرانی در ایام مذهبی برای مردم لرستان دعوت شده‌ بود.

وی ادامه داد: در اواخر دهه ۴۰ و اوایل دهه ۵۰ لرستان و علما و روحانیون لر بسیار مطرح شده بودند.

سیف‌زاده با بیان اینکه در ساواک نام ۱۲۷ ممنوع‌المنبر ذکر شده است، افزود: از این تعداد، ۱۰ نفر لرستانی بودند که درصد قابل ملاحظه‌ای محسوب می‌شود.

در ادامه خانم اسکندری از خواهران مبارز و فعال در راهپیمایی‌های علیه رژیم ستمشاهی به رهبری حکیمانه امام خمینی و حضور موثر شهید فخرالدین رحیمی در سامان‌بخشی به برنامه‌های انقلابی اشاره و یاد و خاطره شهدا به ویژه شهدای انقلاب اسلامی را گرامی داشت.

این بانوی مبارز به بیان خاطره‌ای از حضور در راهپیمایی علیه رژیم پهلوی اشاره کرد و افزود: در یکی از این راهپیمایی‌ها که منتهی به قبرستان خضر خرم‌آباد می‌شد، توسط گاردی‌های شاه محاصره شدیم.

وی ادامه داد: هر کدام از افراد به نقطه‌ای فرار کردند و بسیاری در کوچه‌باغهای منتهی به قبرستان مخفی شدند، من به همراه دو نفر دیگر توسط گاردی‌ها دستگیر و به سمت ماشین ساواک راهنمایی شدیم.

اسکندری با بیان اینکه بار دیگر موفق به فرار از دست ساواک شدیم، گفت: در منزل یکی از دوستان پنهان شدیم تا زمانی که فضا آرام می‌شود به خانه‌هایمان برگردیم.

این بانوی مبارز انقلابی از سختی‌های حضور خواهران در راهپیمایی‌ها سخن گفت و بر نقش موثر این قشر از جامعه در پیروزی انقلاب تاکید کرد.

در بخش دیگری از برنامه با جوان مخترع و کارآفرین خرم‌آبادی به نام هادی امیدی‌نسب آشنا می‌شویم که توانسته با اراده و پشتکار خوب در ارتقای جایگاه علمی لرستان و کشور گام موثری بردارد.

وی که در زمینه علمی فعالیت‌های گسترده‌ای داشته، تاکنون موفق به ثبت چندین اختراع و همچنین کسب عناوین برتر در المپیادهای ملی و جهانی شه است.

مخترع دستگاه تولید برق از باران، کسب رتبه سوم جشنواره جوان ایرانی، مخترع برتر غرب کشور و مسوول کمیته خودکفایی برخی از عناوین کسب شده هادی امیدی‌نسب است.

وی با بیان اینکه برخی جوان‌ها گمان می‌کنند که نمی‌توان در شرایط امروز موفق شد، افزود: اگرچه شرایط استان به حد مطلوبی نیست، اما می‌توان با تلاش و پشتکار به موفقیت‌های زیادی رسید.

امیدی‌نسب با اشاره به اختراع دستگاه شبیه‌یاز حرکت برای تولید برق، بیان داشت: این دستگاه برای عمود نگه‌داشتن پنل‌های خورشیدی برای دریافت تابش است.

وی ادامه داد: دستگاه تولید برق از باران دیگر اختراعی است که توانسته به خوبی از قطرات برق را تولید و ذخیره نماید و نیازمند تجاری‌سازی و حمایت است.

تردیدی نیست که مساجد در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی نقش زیادی داشته است.

سید احمد ترابی از مسجدی‌های خرم‌آباد به بیان خاطره و نقش مساجد در جمع‌کردن نیروها برای شرکت در تظاخرات اشاره و خاطرنشان کرد: زمان انقلاب ۱۹ ساله بودم که در تظاهرات به همراه دیگر جوانان شهر شرکت می‌کردم.

وی با بیان اینکه مساجد از مراکز فعال برای تربیت جوانان انقلابی بود، افزود: مرکز محوری اغلب حرکت‌ها و تجمع‌ها از مسجد بود.

ترابی، بیان سخنرانی توسط علمای لرستانی به ویژه شهید رحیمی را در آمادگی جوانان برای شرکت در تظاهرات علیه رژیم پهلوی بسیار موثر دانست و افزود: از صنوف مختلف برای شرکت در تظاهرات شرکت می‌کردند و همدلی خاصی برای پیروزی انقلاب در بین لرستانی‌ها وجود داشت.

انتهای پیام/

/.انتهای پیام

نظر شما چیه؟

تذكر: نظرات حاوی توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمی شوند