فعالان فرهنگی و سیاسی لرستان از انتخابات آمریکا می گویند

به گزارش امید لرستان، آمریکا با در اختیار داشتن ۲۵ درصد از تجارت جهانی، رتبه اول اقتصادی جهان را به خود اختصاص داده و سیاستهای اجرایی این کشور تا حدی به ایدئولوژی رئیس جمهور و حمایت هم حزبیهای او در مجلس سنا و کنگره این کشور بستگی دارد. چنین سیاستهای میتواند مانند سیاستهای اتخاذ شده توسط دونالد ترامپ (Donald Trump) در قبال ایران شدید باشد و یا میتواند سیاستی آرام و بلندمدتتر باشد.
آنچه اهمیت دارد، تأثیر اتخاذ چنین سیاستهایی بر شرایط سیاسی و اقتصادی کشورها به ویژه ایران است. اقدامات تند و تحریمهای ناجوانمردانه ایالات متحده به رهبری دونالد ترامپ در چندسال اخیر و همراهی این اقدامات با شیوع بیماری کرونا در جهان و ایران، باعث شد مشکلات اقتصادی در کشور شدت بگیرد.صعود نرخ ارز، طلا، خودرو و حتی بورس پس از خروج آمریکا از برجام به وضوح مشاهده شده است، بنابراین انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا میتواند راهبرد این کشور مقابل ایران را تغییر دهد و از این رو، ممکن است مشکلات فعلی اقتصاد ایران تا حدی تعدیل و یا رفع شود.
برنده پنجاه و نهمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا جو بایدن (Joe Biden) شد، آیا این رئیس جمهور چه تاثیراتی بر سرنوشت یا روند رشد اقتصادی، سیاسی یا اجتماعی کشور ایران دارد؟ که برای پیدا کردن پاسخ این سوال با برخی از فعالان سیاسی و فرهنگی گفت و گو کردیم.
عباس دارایی: پیروزی بایدن برای ما یک فرصت است
عباس دارایی دبیرشورای اصلاح طلبان لرستان در گفت و گو با امید لرستان اظهار داشت: رویکرد بایدن و دموکرات ها با جمهوری خواهان متفاوت است اما در کلیات، صدا از تحریمهایی است که پسابرجام توسط ترامپ رقم خورد و با خروج آمریکا از برجام تحریمها روند فزاینده و افزایشی پیدا کرد و بخشی از مشکلات اقتصادی ما را به وجود آورد به صورتی که حتی نتوانستیم پول نفت خود را بگیریم اما این که همه مسائل را به تحریم گره بزنیم پسندیده نیست و معتقدم ضعف مدیریت ،پدیده ی آقازاده، بانک ها و مشکلاتی که کاسبان تحریم در داخل کشور رقم زدن وضعیت را تشدید می کند .
لزوم ترسیم برنامه مناسب برای استفاده از شکست ترامپ
وی افزود: اما نمی توان گفت که انتخابات آمریکا تاثیر چندانی بر کشورمان دارد با توجه به اینکه ترامپ و آمریکا علمدار و محور خروج از برجام بوده، پیروزی بایدن تاثیراتی بر فضای بین الملل و فضای داخلی ایران دارد اینکه ما چقدر میتوانیم از شکست ترامپ استفاده کنیم منوط بر این است که برنامههای خوبی برای خود ترسیم کرده و در مواجهه با نظام بین الملل با الهام از اشتباهات گذشته، و همچنین ایرادات حقوقی که برجام دارد، و با توجه به اینکه آقای بایدن اعلام آمادگی برای بازگشت به برجام داشته است، برای ما و آمریکا فرصت خوبی است .
دبیرشورای اصلاح طلبان استان گفت: می توانیم با تجدیدنظر در برخی از سیاستهای بین المللی خود و رفع مشکلاتی که داریم از این فرصت نهایت استفاده را ببریم.
وی گفت: کم ترین دستاورد پیروزی جوبایدن برای ایران این است که موضوع تجزیه و بر اندازی ایران رنگ باخته است، منوط بر اینکه بر سیاستهای ما چه در سطح داخلی و چه بین المللی تغییر کند.
نیازمند نشاط سیاسی و مشارکت مردم هستیم/ حضور مردم در صحنه برگ برنده ما در مذاکرات است
دارایی با بیان اینکه دموکراسیخواهی در ایران تقویت شود، گفت: برای اینکه در سیاستهای خود تجدید نظر کنیم در داخل کشورنیازمند نشاط سیاسی و مشارکت مردم هستیم اگر بخواهیم مذاکره کنیم برگ برنده ای نیاز داریم که این برگ برنده ماحضور مردم است و اگر مردم پشت نظام و نشاط سیاسی داشته باشند که بخش اعظمی از مشکلات اقتصادی ما سیاسی است قطعا موفق هستیم.
احمد حقی: جزیان نفوذ تلاش می کند تاثیر انتخابات آمریکا بر کشور ما واقعی جلوه پیدا کند
احمد حقی در گفت و گو باامید لرستان در رابطه با انتخابات آمریکا و انتخاب جو بایدن اظهار داشت:در مورد بحث انتخابات آمریکا واقعیت امر این است که تغییر رویکرد در سیاستهای ایالات متحده آمریکا ممکن است اندکی تفاوت در رفتارهای بین المللی این کشور با کشورهای دیگر به ویژه در ارتباطگیری با شرکای اقتصادی و هم پیمانان این کشور ایجاد کند، اما نسبت به کشور ما چه اتفاقی خواهد افتاد؟
وی افزود: به نظر من همان دیدگاه مقام معظم رهبری حکیمانهترین نگاه به این موضوع است، چون کشور ما به صورت مستقیم روابط اقتصادی با ایالات متحده آمریکا ندارد و تا به حال از روابط سیاسی با ایالات متحده آمریکا چه در زمان دموکراتها مانند اوباما و چه زمان جمهوریخواهان مانند ترامپ هیچ گونه بهرهای نبردیم و به یک توافق قطعی مبتنی بر عدالت نرسیدیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان گفت: برجام که حاصل مذاکره کشورهای اروپایی و آمریکا با ایران است عملاً توسط رئیس جمهور وقت خود آمریکا، ترامپ، به سرانجام نرسید و از برجام خارج شد.
راهبرد اصلی آمریکا کنترل قدرت ایران در ابعاد مختلف است
وی بیان کرد: عملاً برنامه اصلی و راهبرد اصلی ایالات متحده آمریکا کنترل قدرت ایران در ابعاد سیاسی، اقتصادی و نظامی است، تا ایران از یک قدرت منطقهای به یک قدرت بینالمللی تبدیل نشود.
حقی با بیان اینکه ما در مقابل سیاستهای مختلف دولتهای مختلف آمریکا فقط یک برنامه باید داشته باشیم تصریح کرد: دموکرات و جمهوری خواه فرقی ندارد راهبرد ما باید تقویت ساختار و قدرت درونی نظام از حیث اقتصادی، سیاسی و نظامی باشد.
وی خاطر نشان کرد: هرچه قدرت ما بیشتر باشد توانایی مدیریت داخلی و انسجام بخشی منطقهای بیشتری در درون کشور خواهیم داشت و قدرت منطقهای و فرامنطقهای خود را نیز بیشتر خواهیم کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان گفت: ممکن است یک جریان نفوذ در کشور ما تلاش کند که تاثیرات انتخابات آمریکا را واقعی جلوه دهد، اما مشکل ما با جریان نفوذ داخلی است که تلاش میکنند همه چیز را در کشور وابسته به توافق آمریکا نشان دهند همین جریانی که در بخشهای متعدد مدیریت امور معیشتی مردم را در اختیار دارند.
وی افزود: مشکل کشور ما داخلی است یعنی کسانی وجود دارند که میخواهند به هر نحوی مذاکرات با آمریکا را موجهه جلوه دهند و این تاثیرات مثبت و منفی را ایجاد میکند.
حقی تصریح کرد: ما باید بیشتر به دنبال این باشیم که این نگاه غربزده را در درون کشور خود حذف کنیم اگر این اتفاق بیفتد ما به انسجام خیلی خوبی در سطح کشور و بین الملل خواهیم رسید.
خودباوری ملی رمز موفقیت ایران است
وی عنوان کرد: موضوعی که تمام اقشار جامعه باید به آن توجه داشته باشند این است که خودباوری ملی به هیچ وجه نباید دچار خدشه شود چرا که کشور ما دارای یک تمدن بسیار دیرینه و فرهنگی با گستره ارزشهای متعادلی با اسلام را داریم که دین بسیار جامعی است و هم تاریخ تمدن ایرانی را داریم که هر دو با اقتدار و شکوه هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان تصریح کرد: با این شرایط که کشور ما امروز توانسته دین خود را در کل دنیا گسترش دهد و با روشهای مختلف بنزین خود را به کشورهایی در دل آمریکا بفروشد و تحریمها را دور بزند، نباید به واسطه یک سری تبلیغات پوچ و خوشحالیهای سادهلوحانه برخی سیاسیون برای بردن بایدن اعتماد به نفس و عزت خود را از دست دهند.
حمید رشیدی: انتخاب بایدن تاثیر زیادی در کشور ما دارد
حمید رشیدی، عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه نیز در این باره گفت: قطعا انتخاب بایدن تاثیر زیادی در کشور ما دارد اما معتقدم سیاستهای ما نباید به گونهای باشد که منتظر باشیم آن سوی مرزهای ما چه اتفاقی میافتد در مجموع با رفتن ترامپ تغییراتی در بحث تحریم ها و موازنه بین الملل ایجاد می شود و جو روانی در کشور در رابطه با ارزانی دلار به وجود میآید و قطعا تاثیر گذار است.
وی تصریح کرد: دید دموکرات ها نسبت به جمهوری خواهان به ایران قطعا متعادل تر است، هرچند کلاً سیاستهای آمریکا در مجموع یکی است اما دیدگاه دموکرات ها نسبت به جمهوری خواه به ایران مثبت تر است.
تمام جناح ها و جریانهای کشور باید در راستای منافع ملی و اهداف نظام گام بردارند
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه گفت: انتخاب جو بایدن هماهنگ با سیاست های داخلی روبه رشد خواهد بود قطعا با موفقیت ترامپ وضعیت کشور ما بسیار بدتر میشد اما باید در داخل کشور تمام جناح ها و جریانها در راستای منافع ملی کشور و اهداف نظام گام بردارند مانند کشور آمریکا که در ارتباط با ایران سیاست کلی دارند اما در اجرا روشهای مختلفی دارند اما در ایران جناح ها چند صدایی هستند.
رضا کاوند: دموکرات ها قدرت جامعه ایران را فهمیده اند و به آن باور دارند
رضا کاوند، عضو هیئت علمی دانشگاه آیت الله بروجردی در این باره اظهار داشت: نوع سیاستهایی که دموکرات ها نسبت به ایران دارند متفاوت است پس تاثیرات متفاوتی نسبت به جمهوری خواهان بر کشور ما خواهد گذاشت که مثبت یا منفی بودن این تاثیرات بستگی به نحوه مدیریت ما دارد.
وی افزود: آن چه که سبب شده آمریکا به برجام بازگردد شناخت واقع بینانه تری است که نسبت به جامعه ایران و سیاستهای ایران دارد و بایدن می داند با زور، تهدید و فشار نمی توانند موفق شوند و به خواسته های خود برسند به هرحال باید راه میانه انتخاب کند.
دموکرات ها قدرت جامعه ایران را فهمیده اند
عضو هیئت علمی دانشگاه آیت الله بروجردی گفت: دموکرات ها قدرت جامعه ایران را فهمیده اند و به آن باور دارند و می دانند با فشارهایی که ترامپ وارد کرد اما این جامعه تمام سختی را قبول کرد و حاضر به تحقیر نشد و کوتاه آمدن در مقابل حرف زور را قبول ندارد.
وی در رابطه با تاثیرات جو بایدن بر اقتصاد موجود گفت: فضای حباب گونه با پیروزی جو بایدن شکسته شده است .
کاوند افزود: ما اگر سیاست عزت مدارانه خود را به پیش بگیریم، غرور ملی را حفظ کنیم ، منافع ملی برای ما مهم باشد، بدانیم که در منطقه و دنیا جایگاه ویژهای داریم و دارای قدرت هستیم و نترسیم و داشته های خود را باور کنیم مطمئنا آنها نیز کوتاه می آیند و بسیاری از مشکلات حل میشود.
استقلال و خود کفایی تنها راه پیشرفت ایران
وی با تاکید بر اینکه خیلی از مشکلات ما داخلی است گفت: خوشبینانه ترین حالت برای ما در زمان ریاست جمهوری بایدن از بین رفتن تحریم هاست و اگر این از بین رفتن تحریم ها اگر از این دوران تحریم نگیریم و کشور به سمت استقلال نرود و خودکفا نشویم دوباره باید منتظر باشیم تا در دورههای دیگر هم این اتفاقات برای ما تکرار شود ما باید یاد بگیریم رمز پیروزی ما مقاومت و خودکفایی است .
عضو هیئت علمی دانشگاه آیت الله بروجردی افزود:اگر ترامپ پیروز میدان می شد ما با ترامپ وارد مذاکره نمی شدیم چرا که ترامپ باعث شهادت حاج قاسم سلیمانی بوده و غرور مردم را شکسته بود و هیچگاه با او پشت میز مذاکره نمی نشستیم چرا که هیچکس با قاتل عزیز خود دوستی نمیکرد.
ناصر غلامرضایی: هدف دموکرات ها و جمهوری خواهان زمینگیر کردن ایران است با ابزارهای متفاوت
ناصر غلامرضایی، تحلیلگر و فعال سیاسی نیز اظهار داشت: دو هفته قبل از انتخابات مطلبی در فضای مجازی منتشر کردم که اگر منتظر شکست ترامپ یا پیروزی بایدن هستید بزرگترین و غیرقابل جبران ترین اشتباه نظام سیاسی ایران است ما نباید انقدر ضعیف باشیم که سرنوشت جامعه خود را از صفر تا صد به حرکات سیاسی کشوردیگری گره دهیم.
وی افزود: در اینکه آمریکا کشوری قدرتمند است و تاثیر مثبت یا منفی در دنیا می تواند داشته باشد جای هیچ گونه شک و تردیدی وجود ندارد اما ما نباید اینقدر زمینگیر باشیم که منتظر باشیم بایدن رای بیاورد که دلار پایین بیاید .
80 درصد گرفتاری مردم ناشی از بی تدبیری مدیران است
این تحلیلگر و فعال سیاسی گفت:اگر مردم گرفتاریی دارند ۸۰ درصد آن ناشی از بی تدبیری مدیران، ندانم کاری، سوءمدیریت و ضعف مدیریت است، ما اگر درونگرا و درون ساز باشیم با اتکاء به نفس و اراده، منابع و معادن خود می توانیم شدت سختی تحمیلی را در کشور کم کنیم تا چشم به بیرون نداشته باشیم .
وی خاطر نشان کرد: تمام استراتژی های آمریکا تدوین شده است اگر امپریالیسم بنا است درشکل آمریکا بخواهد دنیا را چپاول کند،فرق نمیکند بایدن در راس قدرتش باشد یا ترامپ ،فقط امکان دارد در محدوده زمانی خاص ابزار و سلاح جمهوریخواهان و دموکرات ها متفاوت باشد.هدف دموکرات ها و جمهوری خواهان زمینگیر کردن ایران است فقط ابزارها متفاوت است.
غلامرضایی با اشاره به اینکه اگر ترامپ رای می آورد بنای مذاکره داشت، گفت: در مجموع مذاکره در صورتی که عزت مندانه باشد و بازی برد برد باشد و حقوق سیاسی اقتصادی ما پابرجا بماند قابل انجام است .اگر مصلحت مردم ،نظام و کشور ما ایجاد کند پای میز مذاکره خواهیم نشست اما به شرطی که عزت ما و منافع ما بدون هیچ پیش شرطی تأمین شود.
وی بیان کرد: دموکرات ها با هویج به دنبال مذاکره هستند جمهوری خواهان با چماق، انشالله بتوانیم عزت خود را حفظ کنیم فساد و اختلاس و بدبختی های جامعه را که خود ما مسبب آن هستیم از بین ببریم.
محمد کرم اللهی: دموکراتها زیرکانهتر عمل میکند
محمد کرم اللهی در گفت و گو امید لرستان در رابطه با روابط ایران و آمریکا اظهار داشت: تاریخ انقلاب اسلامی به موازات همان مباحث و رویدادهایی که در داخل داشتیم و انتخابات متعددی که ایالات متحده آمریکا نیز داشته است از زمان کارتر تا امروز که جو بایدن رییس جمهور این کشور است، نوسانات متعددی از منتخب مردم آمریکا از جمهوری خواه گرفته تا دموکرات داشتیم اینها از منظر خصومت با ملت ایران تفاوتی ندارند ممکن است شکل و نوع برخورد آنها فقط متفاوت باشد.
وی با اشاره به اینکه نباید دلخوش باشیم که با آمدن ترامپ یا بایدن بار ما سبکتر میشود افزود: مدیریت هوشمند در ساختار نظام ما میتواند حتی از آن تهدید ها، فرصتهایی را بسازد این فرصتها نباید از ارزشهای انقلاب اسلامی و شعائری که برای آنها دفاع کردیم جدا شود.
این تحلیلگر فرهنگی بیان کرد: آمریکا میخواهد ما را مستمسکی برای فشار برکشورها، فروش محصولاتش و. قرار دهد، جمهوری خواه یا دموکرات بودن از نظر شکلی تفاوت دارد، اما از نظر محتوایی تفاوت چندانی ندارند و بر اساس آنچه که از بدو انقلاب اسلامی تاکنون ما از تاریخ این دو حزب دیده ایم مجموعه رفتاری بوده که متجلی شیطان بزرگی بوده که امام راحل به آن اشاره کردند.
وی در رابطه با انتخابات جدید و انتخاب جو بایدن در انتخابات و تاثیر آن بر کشور ما تصریح کرد: تفاوت از باب این است که امروز خیلی از عاشقان انقلاب به خاطر تضعیف، خباثتها و خصومتهای ترامپ و کارهایی که هیچ انسانی در حق هیچ انسان دیگر نمیکند و اوج آن شهادت سردار دلها به دستور مستقیم ترامپ بود شاید دل ما را گرم کند، اما دموکراتها نیز برای فعالیت خود در آینده برنامه دارند.
وی گفت: اول اینکه بعید میدانم بایدن تا انتخابات ما اقدامی در جهت بازگشت به برجام یا ارائه امتیاز متقابلی داشته باشند چرا که دموکراتها از دیدگاه من سیاست بازانهتر و زیر زیرکانهتر عمل میکند.
کرم اللهی افزود: ترامپ نتوانست اجماع جهانی را بر علیه ما بشوراند، چون جمهوری خواهها جنگ طلب هستند کمتر توانستند اجماع جهانی را در گوشه گوشه جهان ایجاد کنند، اما دموکراتها واقعاً همان دست مخملی و به شدت سیاست باز هستند.
وی گفت: در زمان اوباما تاریخیترین تحریمها را گرفتیم و ترامپ آن را گسترش داد، اما واقعیت امر این است که ریشه این شجره و اجماع جهانی بر علیه ما و محکوم کردن ما در دوره اوباما صورت گرفت که با دیپلماسی خنده و گفتار شرایط را به نفع خود پیش برد، اما ناامید نیستم به دلیل این که به انقلاب، اشخاص و جوانان و شرایط داخلی امیدوار هستیم.
این تحلیلگر فرهنگی گفت: اگر ما به قرآن و به راه شهیدان استناد کنیم و مقاومت و صبر داشته باشیم قطعا همان گونه که قبلا نتیجه گرفتیم نتایج خوبی میگیریم.
وی تصریح کرد: به جو بایدن امیدوار نیستم، اما به کشور و جوانان خودمان امیدوارم و معتقدم کمی حسابگرانه و قرآنیتر و جهادیتر عمل کنیم آمریکا همچنان هیچ غلطی نمیتواند بکند.
کرم اللهی افزود: ترامپ بر اساس وعدههایی که داده بود گفته بود که فشارها را بیشتر میکنم و آنها را مجبور به نشستن پای میز مذاکره میکنم و امتیازات بیشتری خواهم گرفت بایدن نیز همین مباحث را به زبانهای دیگر میگوید و برجام را به ما تحمیل میکند، اما یقین دارم مردم مقاومتر و انقلابیتر عمل خواهند کرد و بایدن تا مدتی فشار را میتواند بر ما بیشتر کند.
وی خاطر نشان کرد: طبیعی است که آمریکا با این شرایط با ما کنار نمیآیند، اما این بدین معنی نیست که ما او را رها کنیم ما نیز استراتژی خود را داریم انقلابی و مجاهدانه از کیان انقلاب اسلامی و ارزشهای اسلام دفاع میکنیم.
این تحلیلگر فرهنگی افزود:تحت هیچ شرایطی در دلمان شاد از رفتن ترامپ نباشیم هرچند ترامپ اصل شیطان و خباثت بود، اما به خاطر ویژگی صداقتی که داشت که پشت پرده آمریکا را برای همه ما روشن کرد، اما بایدن شرایط خاص خود را دارد.
وی افزود: در طول تاریخ انقلاب اسلامی هر وقت که یک دست و یک دل بودیم توانسته ایم مقاومت کنیم و پیروزیهای خوبی را به دست آوریم پس باید به خود امیدوار باشیم و به تلاشمان متکی باشیم، به ایمان، اعتقاد و تفکر جهادی خود معتقد باشیم و ادامه دهنده راه شهدا باشیم.
آمریکا شیطان بزرگ است که قطعا تغییر ریاست جمهور این کشور دیدگاه ما نسبت به آنها و برنامه های آنها برای ایران تغییری نمیکند و مشکلات فعلی اقتصاد ایران قطعا با تدابیر داخلی و مدیریت هوشمندانه مسئولان کشورمان قابل حل شدن است.
/.انتهای پیام