خانواده نقش اساسی در تمدن اسلامی دارد/ خلاء حمایت دولت در تحکیم بنیان خانوادهها

حجت الاسلام والمسلمین محمد امین علیپور در گفتگو با امید لرستان، اظهار کرد: خانواده نقش اساسی در تمدن اسلامی و انتقال فرهنگ و عقاید به نسلهای بعد و همچنین سلامت جامعه دارد.
وی افزود: از ویژگیهای خانواده تراز انقلاب اسلامی صداقت، اطمینان، احترام، مسئولیت پذیری و تربیت فرزند است و از سویی هر کدام از اعضای خانواده دارای وظایفی هستند که باید آنها را در قبال یکدیگر انجام دهند.
این کارشناس مسائل فرهنگی و مذهبی بیان کرد:عایت و پایبندی به موازین شرعی، قناعت در هزینه ها و ساده زیستی از عوامل اصلی ثبات و ایجاد امنیت برای خانواده است و حتی دغدعههای فکری را از خانواده بیرون میبرد.
خلاء حمایت دولت در تحکیم بنیان خانوادهها
وی افزود: شاید دولت برای حفظ امنیت خارجی خانواده اقداماتی انجام داده است، اما این حداقل کاری است که میتواند انجام دهد، چرا که خانواده تاثیر مستقیم بر جامعه دارد و متاسفانه دولت برای بحث معیشت، مسکن که حتی در قانون اساسی آمده، ایجاد پارک های مناسب برای خانواده ها، امکانات رفاهی، شغل و … متاسفانه نتوانسته کاری مناسب انجام دهد که این خود باعث ایجاد معضلات بیشتری در جامعه شده است.
این کارشناس مسائل فرهنگی و مذهبی افزود: یکی از دغدغههای اصلی خانواده امروز ما اقتصاد خانواده است و متاسفانه تورم به وجود آمده اخیر و چشم و هم چشمیها به این مسئله دامن زده، در صورتی که باید دغدغه خانواده تراز انقلاب اسلامی تربیت فرزندان صالح باشد.
علیپور در ادامه اظهار کرد: نمیتوان به طور کلی گفت خانواده در حال پیشرفت است یا بالعکس، اما خانوادهها در بعد علمی، ورزشی، بها دادن به فرزندان پیشرفت کردهاند، ولی در بعد صلحه رحم، مسائل فرهنگی و اعتقادی که از ارشهای ما هستند متاسفانه ضعیف عمل کردهاند.
باید نظارت کافی از سوی خانواده و نهادهای متولی صورت بگیرد
وی عنوان داشت: فرزند از بدو تولد تا ۵ سالگی ۸۰ درصد تربیت وی شکل میگیرد، ولی با این وجود تربیت فرزند در بیرون خانواده هم شکل میگیرد و جامعه در این خصوص هم نقش فراوانی دارد.
این کارشناس مسائل فرهنگی و مذهبی افزود: از عوامل خارجی میتوان به رسانهها، مجلهها، صداسیما، رادیو و تلوزیون، آموزش و پرورش، مهد کودکها، دانشگاهها و دوستان نام برد که همهی اینها میتوانند در دل خودشان آموزش مستقیم و غیر مستقیم بدهند و باید نظارت کافی از سوی خانواده و نهادهای متولی روی آنها قرار گیرد.
این فعال اجتماعی بیان کرد: دانشگاه باید با خانواده به صورت مستقیم ارتباط برقرار کند، باید کلاس های مشاوره ای بر پا شود تا آسیب های دانشگاه به والدین گفته شود و خانواده ها را با محیط دانشگاه آشنا کنند تا بتوانند فرزندان خود را از این آسیبها حفظ کنند.
*محمدرضا اسدی*
/.انتهای پیام