تولید سالانه ۷۷ هزار تُن گوشت در لرستان

کریم قربانی اظهار کرد: بخش کشاورزی بهعنوان محور توسعه اقتصادی کشور محسوب میشود و زیربخش دامپروری نقش تعیین کنندهای در توسعه اقتصادی کشور از جنبههای تغذیه، اشتغال و دیگر صنایع وابسته به عهده دارد.
وی ادامه داد: از مهمترین عواملی که پیشرفت در هر فعالیت تولیدی و اقتصادی را تضمین میکند، استفاده از دانش و تجربههای علمی است که این امر به ویژه در برخی از رشتههای تولیدی مانند فعالیتهای دامپروری ضروری و اجتنابناپذیر است.
قربانی عنوان کرد: پرواربندی عبارت است از فن افزایش وزن زنده دام در یک دوره زمانی مشخص و نسبتاً کوتاه، مواد اولیه این فن شامل دام مناسب و شرایط محیطی مطلوب است.
این عضو هیئت علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان عنوان کرد: تأمین شرایط محیطی برعهده پرواربندان است ولی نظارت و کارشناسی نیز ضروری و باعث حُسن انجام آن میشود.
وی بیان کرد: مدیریت یک واحد دامپروری همانند هر واحد دیگر دربرگیرنده اجزاء مختلفی ازجمله تغذیه، بهداشت، توید مثل، تدسیسات، بازاریابی و … است که این اجزاء خود به اجزاء کوچکتر و فرعی قابل تقسیم هستند.
قربانی با اشاره به اینکه افزایش تولید از راههای گسترش نهادههایی مانند واحدهای پرواربندی با محدودیتهایی روبرو است، عنوان کرد: با مطالعه کارآیی فنی سیستم تولید در پرواربندی میتوان به میزان عدم کارآیی و علل آن پی برد و با اتخاذ سیاستهای مناسب تا حد امکان از منابع غذایی و ذخایر دامی کشور در جهت تولید گوشت و افزایش بهرهوری استفاده کرد.
این عضو هیئت علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان عنوان کرد: در استان بیش از ۳.۵ میلیون رأس گوسفند و بره وجود دارد که میانگین وزن لاشه هر گوسفند حدود ۲۳ کیلوگرم و مجموع میزان گوشت تولیدی حاصل از آنها بیشاز ۷۷ هزار تُن در سال است و این استان را میتوان یکیاز قطبهای تولید گوشت قرمز در کشور دانست.
/.انتهای پیام