«برخوردار» تنهاست / آجر کردن درآمد مردم ۸ روستا توسط شرکت شن و ماسه کوه گرین


ناگفته نماند که، مردم روستای برخوردار به استخدامهایی که در شرکت شن و ماسه صورت گرفته، نیز معترض هستند، چرا که از حدود بیش از ۱۰۰ شغل موجود حاصل از فعالیت این شرکت در منطقه، بجز یک نفر به عنوان نگهبان، سهم مردم منطقه تقریبا هیچ بود. تمام این موارد، به دلیلی برای نارضایتی و اعتراض مردم منطقه به فعالیت این شرکت تبدیل شده است و حالا مردم ، خواهان تغییر این وضعیت غیرقابل تحمل هستند.


این در حالی است که محمود ثمینی، معاون سیاسی، امنیتی استاندار لرستان در این خصوص میگوید: به فرمانداری شهرستان دلفان تاکید کرده ایم که جلساتی با نمایندگان معترضان داشته باشند که در همین راستا، ظاهرا فرماندار با جمعی از اهالی و بزرگان روستا مذاکراتی داشته است. چنانچه مردم روستا حرف قانونی و منطقی دارند، فرمانداری مکلف است به اعتراضات مردم روستا رسیدگی کند و شرکت شن و ماسه حاضر در محل نیز چنانچه تعهداتی دارد، باید به تعهدات خود عمل کند. شرکت شن و ماسه بر اساس مجوزهای قانونی در حال فعالیت است، اما در عین حال مسئولیتهای اجتماعی نیز برای این شرکت وجود دارد که باید آنها را رعایت کند. مردم روستای برخوردار نیز چنانچه اعتراضی دارند باید از مسیر قانونی فرمانداری، پیگیر مطالبات خود شوند و یا اگر شکایتی دارند باید از طریق دستگاه قضایی کار خود را دنبال کنند.
البته یکی دیگر از اهالی روستای برخوردار در این خصوص یادآور میشود: مردم منطقه از دستگاه قضا انتظار دارند به این موضوع ورود کند و مدیر کل دادگستری لرستان شخصا از منطقه بازدید کند و پای حرف اهالی روستا بنشیند تا این موضوع ختم به خیر شود. این درست نیست که مسئولان کارخانه شن و ماسه به اهالی روستا بگویند صد نفر از شما هم کشته شود، ما پول خونش را میدهیم! اینگونه حرفها سبب رنجش اهالی روستا شده است. از فرمانده سپاه استان لرستان که همواره پشتیبان مردم محروم است انتظار داریم با کمک دستگاه قضا مشکلات و اعتراضات مردم روستای برخوردار را بررسی و حل کنند.

با این حال، محمدرضا صفی خانی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان بیان میکند: واحدهای شن و ماسه کوهی که برای فعالیت مجوز گرفته اند استعلامات خود را از منابع طبیعی، محیط زیست، فرمانداری و… اخذ میکنند، تا این استعلامات کسب نشود جواز کشف و پروانه بهره برداری به آنها داده نمیشود. این واحدها در هنگام گرفتن پروانه اکتشاف و پروانه بهره برداری استعلام میگیرند و تا این استعلامات اخذ نشود، شرایط و مسائل منابع طبیعی و زیست محیطی را لحاظ نکنند، به هیچ عنوان مجوز به آنها داده نمیشود، از مشکلات مربوط به این واحد شن و ماسه روستای «برخوردار» نیز اطلاع خاصی ندارم و فرمانداری و شورای تأمین تأمین شهرستان باید تشخیص بدهند که چه اتفاقی رخ داده است.
این در حالی است که تناقضاتی بین اظهارات رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان و مدیرکل محیط زیست لرستان در این باره وجود دارد، چرا که مهرداد فتحی بیرانوند، مدیرکل محیط زیست استان لرستان در این باره اظهار کرده است که، «متولی معادن شن و ماسه سازمان صنعت، معدن و تجارت است و متولی معادن شن و ماسه رودخانهای نیز آب منطقهای است. به طور معمول برای فعالیت واحدهای شن و ماسه خارج از مناطق حفاظت شده، از محیط زیست استعلام اخذ نمیکنند و میتوانند استعلام نگیرند، به همین دلیل ما دخالتی در صدور مجوز این واحدها نداشته ایم و کار خاصی نمیتوانیم انجام دهیم. سازمان صنعت، معدن و تجارت باید در این رابطه پاسخگو باشد و اعلام کنند که علت اعتراض مردم چه چیزی است، به دلیل اینکه ما در صدور مجوز دخالتی نداشته ایم نمیتوانیم ورود پیدا کنیم.
/.انتهای پیام