بام شهر خرم آباد ابر پروژه شهری که تبدیل به فضای سبز شد/کمپلکس تفریحی بی نظیر، قربانی کار کارشناسی یا کارنشناسی !

به گزارش امید لرستان، بام شهر بزرگترین پروژه شهرخرم آباد است، هم به لحاظ خلق عرصه ها و فضاهای با عملکرد ویژه و همچنین برای هزینه صورت گرفته، مجتمع بام شهر بی نظیرترین پروژه عمران شهری در تاریخ استان لرستان است.
دکتر دهمرده استاندار سابق لرستان طراح اصلی ایده بام شهر خرم آباد، سعی بر آن داشت که با استفاده از تجارب احداث طرح علمی تحقیقاتی در شهر زابل، پروژه ای بزرگتر و با عملکرد و عرصه های متنوع تر در مرکز لرستان را احداث کندتا هم جبران کمبود فضای سبز داخل شهر را نماید و همچنین کمبود های علمی، تحقیقاتی، ورزشی و تفریحی مرکز لرستان را جبران نماید.
عناصر ویژه بام شهر شامل پارک بزرگ آبی در ارتفاع 500 متری، رصدخانه مجهز و کم نظیر در کشور، بزرگترین نهالستان غرب کشور، مجهزترین گلخانه ایران، بزرگترین هتل اقامتی استان، ایستگاه و باشگاه آموزش پاراگلایدر، مجتمع تحقیقاتی محیط زیست، رستوران و سالن همایش، مرکز تحقیقات منابع طبیعی، مجوعه اکواریوم و بانک ژن گیاهی، ساختمان مدیریت بحران استانداری، سکوهای پیک نیکی، باغ وحش و ایستگاه فراوری کود حیوانی، استگاه های پمپاژ گرانقیمت آب و چندین عرصه و فضای دیگر است.
داشتن هر کدام از این فضاها برای منطقه محرومی چون لرستان، زمانی یک آرزو بود، اما با همت عالی مسئولان وقت استان، کار احداث این طرح عمران شهری شروع شد و زیرساخت هایی همچون جاده آسفالت در تمام فضای سایت احداث شد، چاه های آب و ایستگاه های پمپاژ به بهره برداری رسید، فضای درختکاری به تعداد 700 هزار اصله درخت به مساحت 600 هکتار رسید و قسمتی از نهالستان و بانک ژن گیاهی افتتاح شد و نمازخانه برای گردشگران و استفاده کنندگان مجموعه راه اندازی شد.
بعد از تغییر تیم مدیریتی استانداری، دغدغه بسیاری از مردم و مسئولان تکمیل عرصه ها و فضاهای باقی مانده بام شهر بود اما متاسفانه مسئولان جدید استان گویا اعتقادی به ماهیت این طرح نداشتند و از همان روز اول به بهانه غیر کارشناسی بودن و البته نبود بودجه، دست از تکمیل دیگر مکان های بام شهر کشیدند و البته تنها حرکت پیش رونده در این پروژه عوض کردن نام و عنوان مجموعه بود.
هوشنگ بازوند استاندار وقت لرستان در چهار سال اول دولت تدبیر نشان داد که علاقه و اعتقاد آنچنانی به این پروژه بزرگ ندارد و در مصاحبه ها و گفت و گوها به شکل ضمنی به این موضوع اشاره کرد و گفت: کار کارشناسی باید روی این طرح انجام شود و در حالی که جانمایی عرصه های بسیار متنوع تفریحی در بام شهر دیده شده بود خبر از احداث مجتمع تفریحی جدید با نام و نشان دولت روحانی در خرم آباد به میان آورد، موضوعی که فقط در حد یک ادعا باقی ماند.
مسئولان اجرایی دولت دوازدهم در لرستان کمی منعطف تر با این ابر پروژه برخورد کردند و مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان در مورد تکمیل عرصه های بام شهر اظهار داشت: ۳۴ طرح تفریحی و گردشگری با سرمایه گذاری یکهزار و ۶۹۶ میلیارد تومان برای مجموعه تعریف شده است.
این صحبت مدیر کل منابع طبیعی در حالی است که عرصه ها و عملکردهایی متنوع زیادی در این مگا پروژه شهری طراحی شده و مشخص نیست این 34 طرح همان عملکردهای قبلی است که در سال 89 تعریف شده و یا جدید است.
سوال که باید از جناب مسئول پرسید این است که 34 عملکردی که ایشان از آن نام می برد آیا همان عرصه های قبلی است؟ اگر پاسخ مثبت است پس در این 8 سال تیم اجرایی دولت تدبیر و امید کجا بوده و کدام مسئولیت خطیر وقت آقایان را گرفته و ذهن آنان را مشغول کرده که پروژه گرانقیت و چند هزار میلیاردی را رها و به جز آبیاری درخت های مجموعه تقریبا کار شاخص و حرکت رو به جلویی انجام ندهند و اگر عملکرد جدیدی توسط مسئولان اجرایی تعریف شده است پس چرا 8 سال گذشته چنین تصمیمی برای پروژه گرفته نشده است؟
شاید تنها پیشرفت پروژه منحصر به فعالیت ثمن ها و نهادهای غیر مردمی حامی محیط زیست بر می گردد که 32 هکتار از مجموعه را توسط بذر بلوط درختکاری کردند و در این زمینه انجمن های محیط زیستی و مردم بسیار فعال و مسئولانه تر از مسئولین با پروژه بزرگ و چند هزار میلیاردی شهر برخورد کردند.
محیط درختکاری شده و زیبای بام شهری به قدری مجذوب کننده است که نام آن مدت هاست که در لیست مجموعه های تفریحی سایت های گردشگری جا خوش کرده است و به اعتراف مسئولان اجرایی استان، بعضی شب ها تا 150 چادر در سکوهای پیک نیکی مجموعه برپا می شود که طبق داده های دوربین های مجموعه، پلاک بیشتر آن ها غیر بومی استان بوده است و مسئولینی که حرف از غیر کارشناسی بودن طرح می کردند در سمینارها و جلسات ملی که در استان برگزار می شود ضیافت عرصه های بام شهر چارت ثابت مهمانان کشوری و حتی خارجی است.
هشت سال گذشت و شعار مسئولان در تکمیل پروژه بام شهر، حفظ وضعیت موجود وانتخاب مشاور برای مکان یابی عرصه ها و به قولی کارشناسی کردن طرح بود اما این مدت مدید و ارزشمند بدون کمترین تغییر برای بام شهر گذشت و فقط برج تدبیر و امید در مجموعه سر برآورده جایی که محل جلوس و مدیریت تیم استانداری لرستان است!
/.انتهای پیام