طی چند روز گذشته بازار مرغ در لرستان دچار التهاب شده و قیمت مرغ با روند صعودی به ۷۸ هزار تومان رسیده است.
یکی از کالاهای اساسی در سبد پروتئین مردم، مرغ است که بازهم طی روزهای اخیر شاهد تلاطم در این بازار هستیم، قیمت مرغ طی ماههای اخیر روند ثابتی نداشته و بعد از کلی جلسه و هماهنگی، قیمت هر کیلو مرغ ۷۳ هزار تومان تعیین شد.
اما طولی نکشید که چند هفته پس از آرام بودن بازار مرغ، دوباره زمزمههایی از روند افزایش قیمت شنیده میشود که در این میان از یک سو همکاری نکردن مرغدارایها و از سوی دیگر قیمت مرغ عنوان میشود در حالی که برخی اظهار داشتتند مرغهای تولیدی به مقصد نمیرسد و گاهی از شهرها و استانهای دیگر سردرمیآورند.
طی روزهای اخیر بازهم کمبود مرغ در بازار دیده میشود، این در حالیست که برخی از فروشگاهها، مرغ را به جای عرضه، قطعه قطعه میکنند و از این راه سود چند برابری به دست میآورند در حالی که اگر نظارتها در این میان افزایش یابد به خوبی مشخص است فروشگاه مرغ سالم ندارد اما قطعه شده به اندازه کافی برای عرضه دارد.
بدون شک خرید مرغ از طریق پیامک نتوانست راهگشا باشد و مشکل عرضه و تقاضا در بازار مرغ را حل کند و در این راه مسئولان باید از مبدا تا مقصد مرغها را نظارت بیشتری داشته باشند تا تولیدات به دست مردم برسد.
متاسفانه برخی از فروشگاهها نیز به جای عرضه مرغ با نرخ مصوب، آنها را پنهان کرده و در صورت درخواست مشتری اعلام میکنند که مرغ با قیمت دولتی نداریم ولی با نرخ آزاد عرضه میشود که گاهی همین مرغ تا قیمت ۹۰ هزار تومان فروخته شده است.
اگرچه خبرهایی از کشف و ضبط و یا جریمه و پلمب برخی از فروشگاههای متخلف عرضه کننده مرغ شنیده میشود اما به نظر میرسد یکبار برای همیشه برای سامان دادن به بازار مرغ لازم است که راهکاری اساسی ارائه شود و مرغهای تولیدی با قیمت مصوب در بازار عرضه گردد.
قطعا تکذیب آشفته بازار مرغ نمیتواند به بهبود وضعیت کمک کند چرا که برخی از مسئولان سعی دارند تا روند صعودی قیمت مرغ و یا کمبود آن را کذب عنوان کنند در حالی که شهروندان طی روزهای اخیر برای تهیه مرغ با مشکلات زیادی همراه شده که میطلبد متولیان امر چارهای بیندیشند.
افزایش ۲۰ درصدی جوجهریزی
صادق اسدالهی معاون جهاد کشاورزی لرستان گفت: تولید مرغ در استان بالاتر از نیاز است اما یکی از مشکلات اصلی بازار مرغ به دلیل اختلاف قیمت در بین لرستان و هفت استان همجوار است به طوری که قیمت در لرستان نسبت به سایر استانها کمتر است و این سبب شده تا فشار بیشتری به استان لرستان وارد شود.
وی افزود: با توجه به اینکه نیاز بازار مرغ در استان حدود ۱۰۰ تن است اما همیشه حدود ۴۰ تن بیشتر از این نیاز تولید میشود و از اول تیرماه تاکنون یک میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجهریزی شده که ۲۰ درصد افزایش یافته است.
معاون جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به مشکلات مرغداریها گفت: گرانی قیمت نهادهها و تاخیر در توزیع نهادهها فشار زیادی به مرغداریها وارد کرده به طوری که در برخی از موارد این نهاده را با قیمت بالا از بازار تهیه میکنند که میطلبد نهادهها در زمان مناسب در اختیار تولید کننده قرار گیرد، همچنین از دیگر مشکلات مرغداریها، سرمایه در گردش است که به دلیل بالا رفتن هزینهها نیاز به تامین سرمایه در گردش دارند که این موارد مهمترین گلایه تولیدکننده است.
نیاز روزانه استان ۱۲۰ تن مرغ است
سید عماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهارداشت: ماه گذشته سه میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه جوجهریزی در استان انجام شد در حالی که این میزان جوجهریزی ریزی بیش از حد نیاز استان است.
وی افزود: در حال حاضر روزانه بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ تن مرغ در استان کشتار و وارد بازار میشود در حالی که نیاز روزانه استان به مرغ ۱۲۰ تن است اما طی روزهای اخیر التهاباتی در بازار مرغ دیده میشود که تلاش داریم تا با نظارتهای بیشتر از این تلاطم کاسته شود.
قیمت مرغ به ۷۸ هزار تومان رسید
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به افزایش قیمت مرغ، تصریح کرد: تاکنون قیمت مرغ ۷۳ هزار تومان بود که به دلیل تفاوت قیمت مرغ در بازار لرستان و سایر استانهای همجوار، قیمت مرغ ۷۸ هزار تومان تعیین شده است و فروش مرغ بالاترین از این قیمت، تخلف است.
شاهرخی با اشاره به توزیع مرغ طبق سامانه و ارسال پیامک از سوی خریداران، بیان کرد: از طریق سامانه پیامکی هر شماره سیمکارت میتواند هشت کیلو مرغ را تهیه کند و این سامانه به صورت مستمر رصد میشود تا تخلفی صورت نگیرد.
وی بیان کرد: به نظر میرسد درخواست مردم نیز برای تهیه مرغ افزایش یافته ولی در هر صورت تیمهای بازرسی در بازار نظارت میکنند.
به هر حال انتظار میرود مسؤلان نسبت به رفع مشکلات بازار مرغ اقدام نمایند تا شاهد توزیع و عرضه مرغ در بازار باشیم./سفیرافلاک
/.انتهای پیام