الگوی مطلوب خانواده تراز اسلامی، گام بزرگ در جهت رشد و تکامل جامعه است

0

حجت الاسلام محمد بیرانوند در گفت و گو با امید لرستان اظهار کرد: اهمیت خانواده در تمدن اسلامی و نقش بی بدیل این نهاد مقدس در انتقال فرهنگ و عقاید به نسل‌ها و همچنین تاثیر شگرف سلامتی خانواده بر صحت روحی و روانی جامعه ایفا می‌کند.

وی افزود: ارائه الگویِ مطلوبِ خانواده تراز اسلامی، می‌تواند گام بزرگی در جهت رشد و تکامل در جامعه اسلامی داشته باشد.

این کارشناس دینی بیان کرد: پرداختن به این بنای مقدسّ بنیادین و حمایت و هدایت آن به جایگاه واقعی و متعالی خود، همواره سبب اصلاح خانواده بزرگ انسانی و غفلت از آن موجب دور شدن بشر از حیات حقیقی و سقوط به ورطه هلاکت و ضلالت بوده است.

بیرانوند بیان کرد: انسان‌ها در زندگی خود، از دیگران تأثیر می‌پذیرند و بر آنها تأثیر می‌گذارند و در یک خانواده، از والدین تا فرزندان، در شکل گیری شخصیّت و خُلق و خوی یکدیگر مؤثّر واقع می‌شوند.

وی تصریح کرد: محیط اجتماعی جامعه، رسانه‌ها، مطبوعات و همه اعضا و عناصر حاضر در صحنه اجتماع که در ارتباط با فردند، در پرورش روحیّه و شخصیّت وی تأثیر بالا و اتنکار ناپذیری دارند.

کارشناس مسائل دینی اظهار کرد: عوامل بسیاری در تحکیم بنیان خانواده و سر زندگی موثرند یکی از این عوامل پرهیز از سوء ظنّ آفت حسد است.

حجت الاسلام بیرانوند گفت: از جمله آفت های ویرانگر زندگی، سوءظن و بدگمانی است که افراد خانواده را نسبت به یکدیگر بد بین می‌کند.

وی با اشاره به این که شرط داشتن یک زندگی ایده آل و موفق، مصونیت در برابر گمان‌های بد است بیان کرد:  سوءظن، همچون طوفان تکان دهنده‌ای، ستون های استوار یک زندگی را متزلزل می سازد و قرآن، به صراحت مؤمنان را از این رذیله اخلاقی برحذر می دارد و می فرماید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا اجْتَنِبوا کَثیرا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ»ای مؤمنان، از بسیاری از گمان ها بپرهیزید که پاره ای از آنها گناه است.

این کارشناس دینی گفت: اعضای خانواده باید از سوءِ ظن نسبت به هم بپرهیزند و اگر موضوعی ذهن آنان را به خود مشغول کرد، با صراحت و صداقت آن را مطرح نمایند تا درستی یا نادرستی آن بررسی گردد.

بیرانوند تصریح کرد: همه اعضای خانواده باید یار هم در مسیر پیشرفت باشند، چرا که سعادت خانواده در گرو سعادت فردفرد آن است و حسد آفتی در روابط خانوادگی محسوب می‌گردد، چنان‌که در خانواده یعقوب(ع)، حسادت برادران یوسف(ع) بر او موجب جدایی اعضای خانواده از یکدیگر، هم به لحاظ بُعد مکانی و هم بُعد روحی و روانی گردید.

وی به چگونگی مورد هجوم قرار گرفتن  یک خانواده در مسیر شبهات و تفکرات اشاره کرد و بیان داشت: بررسی شبهات از سه ناحیه سوءظن و بدگمانی در روابط همسران، سوءظن والدین به فرزندان و سوءظن فرزندان به والدین قابل بیان است.

این کارشناس مسائل دینی افزود:  یکی از راه‌های علاج بیماری بدگمانی، طلب کمک از خدای متعال و استغفار و پناه بردن به آن ذات پاک است. چرا که بدون توفیق و مدد الهی، به هیچ موفقیتی دست نمی‌یابیم و اگر بخواهیم از رنج و عذاب این بیماری نجات یابیم، بهترین گزینه استمداد و استعاذه به خدای متعال است چون هیچ دردی بدون اذن او به وجود نمی‌آید، بدون اذن او نیز علاج نمی‌یابد و در این مورد از امیرالمؤمنین علی(ع) نقل شده که فرمود: «إِذَا وَسْوَسَ الشَّیْطَانُ إِلَی أَحَدِکُمْ فَلْیَتَعَوَّذْ بِاللَّهِ وَ لْیَقُلْ: آمَنْتُ بِاللَّهِ وَ بِرَسُولِهِ مُخْلِصاً لَهُ الدِّینَ؛ هرگاه شیطان یکی از شما را وسوسه کند باید به خدا پناه برد، و بگوید: به خداوند ایمان آوردم، و دین خود را برای او خالص می‌کنم.

/.انتهای پیام

نظر شما چیه؟

تذكر: نظرات حاوی توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمی شوند