نماینده مردم خرم آباد در گفت‌وگو با امید لرستان تشریح کرد؛

آخرین وضعیت پروژه‌های عمرانی و صنعتی راکد و نیمه راکد لرستان

0

نماینده مردم خرم‌آباد در گفت‌وگویی صریح با امید لرستان آخرین وضعیت پروژه‌های عمرانی و صنعتی لرستان از جمله سد بختیاری و معشوره و سایت ۰۷ و … را تشریح کرد.

به گزارش امید لرستان در حاشیه بازدید خبرنگاران از مجموعه تولیدی صدر فولاد و در اطراف و اکناف این کارخانه و خط تولید و هرجاکه فرصت شد نگارنده که در قالب مدعوین در این برنامه حضور داشتم دقایقی وقت مهراد ویس کرمی نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی را گرفته و چند سوال مهم در مورد پروژه‌های بزرگ صنعتی و تولیدی راکد و نیمه راکد لرستان پرسیدم که ایشان نیز با صبوری و متانت پاسخگو بودند.

*امید لرستان: در مصاحبه‌ای عنوان کرده‌اید که پروژه ساخت سد بختیاری به چینی‌ها واگذار شده است. این واگذاری در چه مرحله‌ای قرار دارد؟

وزارت نیرو به وزارت امورخارجه نامه زده است. بنده هم چندباری با آقای صفری، معاون وزیر امورخارجه که زمانی هم سفیر ایران در چین بوده‌اند جلساتی داشته‌ام. کار طبق روال درحال انجام است. ازقبل هم رایزنی‌های برای این واگذاری صورت گرفته است که الان درحال نهایی شدن است. وزارت امورخارجه باید با طرف چینی مکاتبه نماید و تا بررسی‌های آن‌ها به نتیجه برسد، شش ماه زمان می‌برد. کار دردست پیگیری است و وزیر نیرو نیز به‌عنوان اولویت سدسازی کشور، به پروژه سد بختیاری نگاه می‌کند. امیدواریم که این واگذاری زودتر انجام شود و اعتبار ساخت آن از ناحیه تهاتر نفت تامین گردد.

*امید لرستان: پیش‌تر مناقشاتی وجود داشت که استان خوزستان مدعی بود مدیریت سد باید به این استان واگذار شود. این قضیه الان هم مطرح است؟

خیر. این مسئله مطرح نیست و چون سد در خاک لرستان است، چنین قضیه‌ای نمی‌تواند مطرح شود. بعلاوه مدیریت سدها به استان‌ها واگذار نمی‌شود و وزارت نیرو آن‌ها را مدیریت می‌کند. درحال حاضر فرصت اشتغال و گردشگری سد برای ما اهمیت دارد که آن را با جدیت دنبال می‌کنیم.

 

*امید لرستان: با ساخت فاز دوم نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد موافق هستید؟

چندماه قبل، همراه با مدیریت نیروگاه با وزیر نیرو جلسه‌ای برگزار کردیم. ساخت فاز دوم در دستورکار وزارت نیرو قرار دارد و مشکلی از این بابت وجود ندارد و تنها بحث تامین اعتبار مطرح است که باید دنبال شود.

 

*امید لرستان: اعتبار تخصیص یافته برای سد معشوره در سال گذشته چقدر بود و چه میزان تحقق یافت؟

سال گذشته فراتر از اعتبارات کار شد. سازمان برنامه و بودجه می‌گوید ساخت فرازبند جزء بدنه سد است و نباید ساخته می‌شد. اما خوشبختانه این قسمت ساخته شده است و جلوتر از زمانبدی ساخت حرکت کرده‌ایم. مطالعات نیز انجام شده است. تنها مطالعات زیست‌محیطی باقی مانده بود که هفته گذشته به اداره محیط زیست استان تحویل و جلسه آن برگزار شد. ان‌شاءالله با پاسخ اداره محیط زیست، دیگری مشکلی وجود نخواهد داشت و بعداز آن با «سپاسد» به‌عنوان پیمانکار پروژه قراردادها بسته خواهد شد. اعتبار نیز از محل تهاتر نفت است و برای امسال 400 میلیاردتومان نیاز است که باید تامین شود.

 

*امید لرستان: برای واگذاری و احیاء شهرک پارسیلون سرمایه‌گذارهای بومی استان اعلام آمادگی کرده‌اند. روند واگذاری به چه شکل خواهد بود؟

این واگذاری به‌زودی و در قالب مزایده انجام خواهد شد. ملاک اول اهلیت است. یعنی کسی که اعلام آمادگی می‌کند باید این کاره باشد. قرار نیست اینجا محلی برای کسب تجربه افراد باشد. ملاک دوم توانایی مالی است. گروه سرمایه‌گذاری آتیه دماوند، باتوجه به تجربیاتی که از قبل داشته و واگذاری‌هایی که اخیر انجام داده‌اند مثبت ارزیابی می‌شود، به همین دلیل کارهای فنی و حسابرسی را انجام داده‌اند و قیمت سهام نیز مشخص شده است. با برگزاری مزایده، دو پاکت اهلیت فنی و توانایی مالی از شرکت‌کنندگان اخذ خواهد شد که تا اهلیت فنی به اثبات نرسد، پاکت مالی بازگشایی نخواهد شد.

تاکید ما در این حوزه این است که این شهرک نباید تغییر کارکرد پیدا کند و باید تولید و صنعت در آن حفظ شود.

 

*امید لرستان: در خصوص پادگان 07، برخی معتقدند باید به فضای گردشگری تبدیل شود و زیرساخت‌های فرهنگی و تفریحی در آنجا ساخته شود. درمقابل برخی معتقدند که آن را به بخش خصوصی بفروشیم تا در آن ساخت‌وساز کنند؛ زیرا اگر به‌دنبال پروژه گردشگری برویم، این پروژه نیز به سرنوشت پروژه‌های نیمه‌کار استان و شهرستان مانند هتل صخره‌ای، برج‌های دوقلو و… دچار خواهد شد. نظر شما در این رابطه چیست؟

پادگان 07، دو قسمت دارد. هفت هکتاری که سمت خیابان انقلاب است و 8هکتار که سمت محله اسدآبادی است. برای آن هفت هکتار جز بحث گردشگری نمی‌شود کار دیگری انجام داد. حتی با یک شرکت در این رابطه صحبت‌هایی شده بود که متاسفانه با مطرح‌شدن نظریه‌های دیگری، قضیه تحت‌الشعاع قرار گرفت و کار متوقف شد. نظریه این بود که بخش اقتصادی مقاومتی ارتش به میدان بیاید و همه زمین را به‌صورت کلی، تغییر کاربری دهد. اما این کار چالش‌های بزرگی دارد. نظر نیروهای مسلح باید جلب شود. شورای عالی مسکن و شهرسازی باید دراین باره نظر بدهد. شهرداری باید تغییر کاربری بدهد. اگر این کار بخواهد انجام شود، حداقل دو سال زمان خواهد برد. اما درباره هشت هکتار دیگر، چیزی که بنده اخیراً متوجه شده‌ام این است که برخی از زمین‌ها به مردم فروخته شده است. یعنی زمین‌ها توسط ارتش به دو پیمانکار داده شده و آن‌ها زمین‌ها را به مردم فروخته‌اند. پیگیری‌هایی نیز از ادارات استان وجود دارد که باقی زمین‌ها را خریداری کنند.

پیشنهاد شفاف بنده این که هفت هکتاری را که هیچ شک و شبهه‌ای برای تبدیل آن به فضای گردشگری وجود ندارد و ارتش نیز برای واگذاری آن اعلام آمادگی کرده است را شروع کنیم که ساخت آن نیز سه چهار سال زمان خواهد برد. سپس در فازی بعدی تلاش کنیم تا هشت هکتار دیگر نیز به فضای فرهنگی و گردشگری واگذار نماییم و نگذاریم تا از جنبه عمومی خارج شود.

الان حدود 20 نیروی ارتش آنجا حضور دارد. ازطرفی سرمایه آنجا خوابیده است و ازطرف دیگر هم بناهای تاریخی درحال تخریب هستند. ما درحال پیگیر هستیم که اگر ساخت تمام 15هکتار امکان پذیر نیست، حداقل 7هکتار را از دست ندهیم و ساخت آن را شروع نماییم.

 

*امید لرستان: ممنون که با صبوری به سوالات ما پاسخ دادید.

 

 

 

/.انتهای پیام

نظر شما چیه؟

تذكر: نظرات حاوی توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمی شوند