قطورترین و خاص ترین درختان دنیا
به گزارش امید لرستان، درختان بائوباب(Baobab) از جمله درخت های عجیب و اسرارآمیز با عمری هزارساله هستند که در مناطق خاصی از استرالیا و آفریقا یافت می شوند. این درختان همچنین با نام درخت وارونه نیز شناخته می شوند؛ علت این نام گذاری شکل ظاهری این درخت افسانه ای است. زمانی که برگ های این درختان می ریزند، اینطور به نظر می رسد که درخت به صورت واژگون روی زمین قرار دارد و ریشه هایش رو به آسمان است. درخت بائوباب همچنین به دلیل عمر طولانی که دارد، پادشاه درختان لقب گرفته است. ابن درختان بلند قامت همواره مورد توجه بسیاری از گردشگران و دوستداران طبیعت واقع بوده است. بر اساس افسانه ای که میان مردم قبیله شونا در زیمباوه رایج است، درخت بائوباب از اولین درخت هایی بود که خدواند خلق کرد. اما این درخت مغرورانه به سایر مخلوقات نگاه می کرد؛ به همین خاطر خدا او را تنبیه کرد و به صورت واژگون درون خاک قرار داد. به همنی دلیل ریشه های این درخت در بالا قرار دارد!
آشنایی با درختان افسانه ای و قطور بائوباب
درخت بائوباب با نام علمی ادانسونیا دیجیتاتا ( Adansonia Digitata)، درخت عظیم الجثه ای است که در مناطق محدودی از افریقا و استرالیا رشد می کند. این درختان بین 5 تا 30 متر ارتفاع دارند و قطر تنه آنها چیزی در حدود7 تا 11 متر است. درختان بائوباب هشت گونه متفاوت دارند. یک گونه از این درختان در ماداگاسکار قرار دارد و از گیاهان بومی این منطقه می باشد. گونه دیگری از درخت بائوباب در شبه جزیره عربستان و گونه دیگری هم در استرالیا هستند. این درخت فقط در مناطق کم ارتفاع رشد می کند. درختان بائوباب می توانند تا 120 هزار لیتر آب را در تنه خود ذخیره کنند و به همین دلیل می توانند در شرایط بی ابی به راحتی دوام بیاورند. تنه درخت بائوباب در زمستان متورم می شود و به کمک شانه های نرم و اسفنجی خود، مقدار زیادی اب جذب و ذخیره می کند و در فصل گرم سال از آن استفاده می کند. بزرگترین درخت بائوباب دنیا، با 47 متر ارتفاع و 16 متر قطر در استان لیمپوپوی آفریقای جنوبی قرار دارد؛ البته تنه این درخت اخیرا به دو نیم تقسیم شده است و در حال حاضر لقب بزرگترین درخت بائوباب دنیا، متعلق به بائوباب sunland در آفریقای جنوبی است که 33.4 متر ارتفاع و 10.46 متر قطر دارد.
درخت بائوباب از گونه های گیاهی مشهور کدام زیست بوم است؟
بائوباب ها معمولا در دشت های گرم و شنی رشد می کنند. از همین رو ساوانا یا گرم دشت، اصلی ترین زیست بوم درختان بائوباب محسوب می شود که در مجاورت جنگل های استوایی واقع شده است. بائوباب ها در حاشیه سر تا سر افریقا و همچنین در ماداگاسکار، هند، سیلان و استرالیا نیز به چشم می خورند. اکثر مناطق زیمباوه، به ویژه استان لیمپوپو هم از زیستگاه های درختان بائوباب محسوب می شوند.
نحوه کاشت بذر درخت بائوباب
برای کاشت درخت بائوباب، ابتدا باید بذر این درخت را تهیه کنید. بذرهای درخت بائوباب شبیه به کلیه هستند. اول از همه بذرها را داخل ظرفی بریزید و روی آن را با یک پارچه نرم بپوشانید. سپس مقداری آب داغ روی آن ها بریزید و صبر کنید تا کم کم خنک شود. بعد از اینکه بذرها را یک شبانه روز در آب خیساندید، آن ها را از آب خارج کرده و در خاک حاصلخیز یا ماسه بکارید. بذر ها را به طور مداوم تا زمانی که جوانه بزنند آبیاری کنید. دقت داشته باشید که بذر درخت بائوباب نسبت به هوای سرد حساس است و باید در نقاط گرم و نیمه سایه کاشته شود. بذر ها معمولا حدود 2 تا 6 هفته بعد، جوانه می زنند. برای رشد بهتر، می توانید به خاک %8
/.انتهای پیام
نظرات بسته شده است.