به گزارش امید لرستان،چمکبود، یکی از روستاهای استان لرستان است که در پنج کیلومتری جنوب شهر معمولان و در ضلع شرقی رودخانه کشکان واقع شده است.
این روستا در جریان سیل فروردین ۹۸ استان لرستان، به طور کامل تخریب شد و از بین رفت. مدت کوتاهی از سیل گذشته بود که تیمی از جهادگران عازم این منطقه شدند و این روستا جابجا شد و تصمیم بر این شد که در بالادست رودخانه (که ۵۰۰ متری با محل قبلی برپایی این روستا فاصله داشت) روستای جدید بنا شود و اینکار به همت یکی از بانوان جهادگر به نام سمیرا شاهوردی که از خیّران نیز است، انجام شد.
کمتر از یکسال طول کشید تا این روستا مجددا با کمکهای خیّرین بنا شود و ساخت و سازهای آن به طور کامل انجام شد و زیرساختهای لازم نیز در چم کبود فراهم بود و مردم در منازل امن خود ساکن شده بودند اما، اهالی روستای چم کبود با اینکه ۱۶ ماه از وقوع سیلاب لرستان گذشته بود، همچنان از آب شرب محروم بودند و طی این مدت ناچار شدند آب غیرشرب و حتی آب باران و برف و… مصرف کنند.
آبان ۹۸، پیرامون حل مشکل آبرسانی این منطقه، نامهای از سوی اهالی و آن بانوی جهادگر به دفتر ریاست جمهوری ارسال شد، اما باز هم خبری از حل مشکل تامین آب شرب در این منطقه نشد.
تا پیش از وقوع سیلاب، اهالی روستا به دلیل مجاورت با چشمه، اب شرب خود را از آنجا تامین می کردند، اما اکنون با آن چشمه فاصله دارند و از همان آب هم محروم هستند. البته این روستا قبل از سیل فاقد شبکه گازرسانی هم بوده و اکنون این مشکلات زیرساختی رفع شدند و فقط نیاز است که انتقال آب شرب صورت گیرد.
اهالی روستای چم کبود، ۱۲ ماه از آب غیرشرب مصرف کردند، آن هم آبی که به وسیله تانکر برای ساخت و ساز خانه هایشان از سوی بنیاد مسکن به این روستا انتقال داده میشد! ناگفته نماند که بعد از بروز دور دوم سیلاب در سال ۹۸ در استان لرستان، مردم این روستا مدتی از همان آبی که از سوی بنیاد مسکن با تانکر به این منطقه اختصاص مییافت هم محروم شده بودند و از سر ناچاری، آب باران را تناول کردند!
اهالی روستای چم کبود، ۱۲ ماه از آب غیرشرب مصرف کردند، آن هم آبی که به وسیله تانکر برای ساخت و ساز خانههایشان از سوی بنیاد مسکن به این روستا انتقال داده میشد!
در نهایت، اسفند ۹۸ بود که طاقت مردم از ادامه این وضعیت و بی توجهی مسئولان به فراهم کردن نیازهای اولیه آنان، طاق آمد و مجددا پیگیریهایی برای حل مشکلاتشان انجام دادند.
پس از آن، حمیدرضا کرموند، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان لرستان به چم کبود آمد و بازدیدی از آن انجام داد و دستور داد تانکری ۸۰۰۰ لیتری در این روستا مستقر شود و روزانه، یک تا دو بار، آب شرب اهالی این روستا به وسیله آن تانکر تامین شود تا زمانی که خط انتقال آب روستا به شهر وصل شود.
پس از اینکه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان لرستان این دستور را صادر کرد، زیرساختها و انشعابات لازم برای انتقال آب تا ۱ و نیم کیلومتر انجام شد و این در صورتی بود که فاصله این روستا تا شهر معمولان ۵ کیلومتر بود. مراحل آبرسانی در حال طی شدن بود که اداره راهداری و حمل و نقل جادهای شهرستان پلدختر مانع ادامه انجام این پروسه شد!
ناگفته نماند که بعد از مدتی که از طریق آن تانکر ۸۰۰۰ لیتری آب شرب روستا تامین میشد، حدود ۱۲ روز در اردیبهشت ماه، خبری از آن تانکر و تامین آب شرب مردم روستا نبود و مردم در بی آبی مطلق به سر میبردند و پس از انجام پیگیریهای لازم متوجه شدند که به دلیل اینکه سیلندر تانکر مربوطه سوخته، انتقال آب شرب به روستا صورت نگرفته و هیچ وسیله نقلیه جایگزینی برای آن در نظر گرفته نشده تا نیاز مردم چم کبود را مرتفع کند.
خلاصه اینکه، پیگیریها مجددا انجام شد و تانکر برای بار دیگر فعالیتش را از سر گرفت و هر چند روز یکبار برای مردم آب شرب تامین میکرد تا اینکه اواسط تیر ۹۹ مشخص شد که اداره راهداری و حمل و نقل جادهای شهرستان پلدختر به دادستانی معمولان نامهای زده و خواستار ممانعت از ادامه اجرایی شدن طرح خط انتقال آب به روستای چم کبود به دلیل تجاور اداره آب و فاضلاب به حریم جاده شده و اعلام داشته که اینکار غارت بیت المال است و باید جلوی آن گرفته شود.
اواخر تیرماه بود که پیگیریها برای تجدید نظر در دستور دادستان معمولان و اداره راهداری و حمل و نقل جادهای شهرستان پلدختر به جایی نرسید و مردم چارهای جز اعتراض مسالمت آمیز پیش پای خود ندیدند. مردم روستا به جاده گاوزرده که در نزدیکی روستا بود، آمدند و خواستار حل مشکلاتشان شدند.
بعد از اینکه این موضوع به اطلاع مسئولان شهرستان و استان رسید، امام جمعه شهر معمولان، شهردار پلدختر و رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای شهرستان پلدختر در جمع معترضان حاضر شدند و خواستار پایان دادن به این اعتراض شدند و با اینکه از خواسته مردم مطلع شدند، روح الله شریف زاده، رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای شهرستان پلدختر در جمع اهالی روستا اعلام کرد که به ما دستور داده شده و بنا نیست که طرح انتقال آب این روستا به سرانجام برسد.
بعد از شنیدن سخنان شریف زاده از سوی مردم، اهالی چم کبود از این واکنش رئیس اداره راهداری پلدختر عصبی شدند و اقدام به انسداد جاده گاوزرده کردند و حدود ۴۵ دقیقه جاده بسته شد. نیروی انتظامی عدهای را بازداشت کرد و سپس با گرفتن تعهد، آزادشان کرد.
پس از این ماجرا، یکی از خبرگزاریهای رسمی، یک مرداد ۹۹ خبری منتشر کرده که گلایه مردم همراه شد. این خبرگزاری با حسن رضاییان، فرماندار پلدختر گفتگویی داشته و طبق این گفتگو، فرماندار اعلام کرده که، عملیات ترمیم شبکه آبرسانی به روستای گاوزرده بخش معمولان در دست اجرا بوده و افت احتمالی فشار به دلیل اصلاح شبکه بوده است.
فرماندار گفته ظهر امروز عده کمی از افراد این روستا به تحریک یک فرد غیربومی، قصد انسداد جاده خرم آباد-پلدختر را به بهانه مشکلات آبرسانی داشتند که بلافاصله نسبت به امنیت جاده و تردد خودروها در این مسیر سراسری اقدام شد. در حال حاضر تردد در این محور بدون مشکل برقرار است و بدون شک با افراد خاطی در این زمینه برخورد میشود چرا که جاده یک مسیر سراسری و مورد نیاز تمامی مردم و مسافران است.
در ادامه، رضاییان میگوید: مشکل به گونهای نیست که اهالی آب شرب نداشته باشند، بلکه اصلاحاتی برای ترمیم شبکه آنها در دست اقدام است. سیل ۱۲ فروردین و هفت بهمن پارسال بستر جاده را کامل قطع کرده و با توجه به وجود سازههای سنگی و لوله کشی چسبیده به جاده اصلی در بستر رودخانه، کار ترمیم و اصلاح این شبکه در حال انجام است تا در صورت وقوع انتفاقات مشابه؛ خللی در آبرسانی به روستای گاوزرده ایجاد نشود.
او گفته که بیش از سه کیلومتر خط آبرسانی تاکنون ساماندهی شده و ۲ کیلومتر بعدی هم به نحوی باید اصلاح شود که علاوه بر دسترسی مردم، مشکلی برای بستر جاده پیش نیاید. ادعای آب شرب نداشتن این روستا در ۱۶ ماه گذشته، واقعیت نداشته و چنانچه فردی هم خواستهای دارد با گروکشی مشکلی حل نخواهد شد. در حال حاضر اهالی گاوزرده معمولان از آب لوله کشی بهرهمند هستند و در مواقع لزوم نیز این مهم با تانکرهای سیار تقویت خواهد شد. اقدام کنونی برای رفع مشکلات احتمالی در حوادث طبیعی آینده است و یک اختلاف نظر فنی بین راه و آب فاضلاب بوده چراکه کار باید به صورت منطقی و کارشناسی انجام گیرد. کار اصلاح شبکه آبرسانی روستای گاوزرده معمولان با بیش از ۷۰ خانوار تا هفته آینده به اتمام میرسد.
فرماندار پلدختر: ادعای آب شرب نداشتن روستای چمکبود در ۱۶ ماه گذشته، واقعیت نداشته و چنانچه فردی هم خواستهای دارد با گروکشی مشکلی حل نخواهد شد.
این در حالی است که به گفته اهالی، فقط یک و نیم کیلومتر از خط انتقال آبرسانی روستای چم کبود انجام شده و ۱۶ ماه است که مردم این منطقه از آب شرب محرومند و هیچ نوع آبرسانی صحیحی صورت نگرفته است. ناگفته نماند که این آبرسانی فقط محدود به روستای چم کبود نیست و دو روستای نزدیک این منطقه را نیز تحت پوشش قرار میدهد.
البته حجت الاسلام حسن رضایی، امام جمعه معمولان هم ۱ مردادماه در این باره گفته: در حال حاضر مشکلی در منطقه و روستای چم کبود وجود ندارد و اهالی چم کبود به نظام و انقلاب التزام دارند. اصل مطالبه مردم درست است، اما نحوه مطالبه آنها در بستن جاده اشتباه بود. اهالی چم کبود، مدت زیادی است که آب شرب بهداشتی ندارند و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند. پیگیریهای لازم صورت گرفته و عملیات خط انتقال آب شرب معمولان به روستای چم کبود ادامه پیدا میکند.
امام جمعه معمولان: اهالی چمکبود، مدت زیادی است که آب شرب بهداشتی ندارند و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند.
گفتنی است، پیگیریها برای حل مشکل آبرسانی روستای چم کبود از سوی مردم روستا و امام جمعه شهر معمولان ادامه دارد و طبق ادعای فرماندار پلدختر، این مهم تا هفته آینده مرتفع میشود. پیگیر تحقق وعده مسئولان خواهیم بود.
دانشجو