مشارکت‌های مردمی در خرم‌آباد سازماندهی می‌شوند/تشکیل شورای محله برای کمک به نیازمندان در ۳۶ منطقه

0

به گزارش امید لرستان؛ میثم کشکولی در جلسه شورای رابطین دستگاه‌های اجرایی شهرستان خرم‌آباد با قرارگاه صاحب الامر (عج) لرستان که در سالن جلسات فرمانداری خرم‌آباد برگزار شد اظهار داشت: نسبت به بحران کرونا دو عرصه وجود دارد، یکی درمان در بیمارستان‌ها با بیماران، پرستاران و کادر درمانی و عرصه دیگر مردم که در محلات و منازل درگیر بحران کرونا هستند.

وی افزود: دو گروه دستگاه‌های اجرایی، نهادها، سازمان‌ها و کنشگران، تشکل‌های اجتماعی در حال خدمت به مردم هستند که این دودسته نسبت به بالا بردن تاب‌آوری مردم جهت مقابله با کرونا، کاهش خطر پذیری مردم و همچنین در راستای مشارکت‌های مردم در عبور از بحران تلاش می‌کنند.

دبیر قرارگاه فرهنگی صاحب الامر (عج) لرستان با بیان اینکه در بحران مقابله با کرونا نتوانسته‌ایم از ظرفیت مجموعه‌های مردم نهاد و دستگاه‌های اجرایی بهره‌وری خوبی داشته باشیم عنوان کرد: متاسفانه جهت مقابله با کرونا مجموعه‌های مردم نهاد که در محلات و شهر با مردم سر و کار دارند با یکدیگر هماهنگ نیستند و اولویت‌بندی این مجموعه‌ها بر اساس نیاز مردم نیست. عمدتا در ایام گذشته نیروهای جهادی و مردم نهاد در حوزه ضدعفونی اقداماتی انجام داده و در حال حاضر نیز در جمع‌آوری و توزیع بسته‌های معیشتی فعالیت دارند اما آیا همه مسائل مردم در این دو مورد خلاصه می‌شود؟ در حوزه‌های مشاوره، آموزش، انتظامی و امنیتی اگر قرار باشد محله‌ای قرنطینه شود چه کسانی ورود خواهند کرد؟

وی بیان کرد: هماهنگی بین کنشگران فرهنگی و اجتماعی محلات با سیستم‌ها و دستگاه‌ها دقیق و وسیع نیست که به همین دلیل به جای اینکه دستگاه‌ها و نهادها، سیاست‌گذاری و مجموعه‌های مردم نهاد برنامه‌ریزی و مردم اجرا کنند، دستگاه‌های اجرایی و مجموعه‌های مردم نهاد خودشان به اجرا ورود کرده که در این میان مردم معطل هستند و هیچ مشارکتی ندارند.

کشکولی گفت: در بحران و جنگ نمی‌شود خوش بینانه به موضوع نگاه کرد بلکه باید با بدبینانه‌ترین حالت ممکن برنامه‌ریزی کرد بر همین اساس در بدبینانه‌ترین حالت، نهادها و سازمان‌ها نمی‌توانند فشار بر جامعه را تحمل کنند و مردم باید پای کار باشند. خوشبختانه جامعه ما یک جامعه قوی است و پس از انقلاب تاکنون نسبت به دولت‌ها قوی‌تر بوده و در مواقع بحرانی، مشارکت و تعامل مردم بیشتر می‌شود. در همین راستا در بحث مقابله با کرونا نیز بهتر است مردم را دخیل کنیم.

وی تصریح کرد: در استان لرستان جهت سازماندهی مشارکت‌های مردمی، بهترین راه حل بلوک‌بندی شهر است که در همین راستا شهرستان خرم‌آباد را به 36 بلوک تقسیم کرده که باید کلیه کنشگران اجتماعی هر بلوک در قالب شورا دور هم جمع شوند.

دبیر قرارگاه فرهنگی اجتماعی صاحب الامر (عج) لرستان خاطر نشان کرد: در بیماری کرونا هنوز در مرحله بحران و امداد در بحران هستیم و این بحران فراگیر است و بر همین اساس در این شرایط بهترین حالت سپردن حوزه مدیریت، خدمات، تصمیم گیری و اجرا به خود مردم است.

وی اظهار داشت: دستگاه‌ها و نهادها در حوزه سیاست گذاری، تصمیم گیری کلان، راهبردی و پشتیبانی باید وارد عمل شوند نه اینکه خودشان مستقیم وارد توزیع بسته‌های بهداشتی و معیشتی شوند بلکه اطلاعات را باید از شوراهای محله بگیرند و از طریق این شوراها با مردم در ارتباط باشند.

کشکولی با اشاره به اجرای طرح سازماندهی مشارکت‌های مردمی افزود: بر اساس طرح سازماندهی مشارکت‌های مردمی، شهرستان خرم‌آباد به 36 محله تقسیم که 36 رابط تعیین شده که وظیفه دارند کنشگران اجتماعی محلات را در قالب شورای محله جهت ایجاد هماهنگی در اجرا و توزیع دور هم جمع کنند و اطلاعات کامل محلات را جمع‌آوری کنند.

دبیر قرارگاه فرهنگی اجتماعی صاحب الامر (عج) لرستان عنوان کرد: از تعداد 36 محله شهرستان خرم‌آباد 6 محله پاچنار، فلک الدین، علی آباد، ماسور، گلدشت شرقی و پشته حسین آباد به عنوان پایلوت مشخص شده که تقریبا در این محلات از قبل شوراهایی توسط مجموعه‌ های کنشگر و دفاتر تسهیل‌گیری شکل گرفته است.

 

تسنیم

/.انتهای پیام

نظر شما چیه؟

تذكر: نظرات حاوی توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمی شوند