فعالیت قرارگاه پیشرفت و آبادانی در ۴۰۰ روستای لرستان/ بدنبال مهاجرت معکوس از شهر به روستاها هستیم/ شناسایی ۶۰ نخبه در مناطق محروم

0

حجت الاسلام سامان احمدی در گفت و گو با امید لرستان، اظهار کرد: از زیرساخت‌های مهم برای توسعه و ماندن مردم در مناطق روستایی، بهره بردن از امکاناتی، نظر راه مناسب، برق، آب سالم، گاز و مخابرات است که در قرارگاه پیشرفت و آبادانی به دنبال فراهم کردن آن‌ها برای روستاهای مناطق محروم هستیم.

وی افزود: یکی از برکات قرارگاه پیشرفت و آبادانی، انجام بروژه‌ها با حداقل زمان و اعتبار است که ما پروژه‌های زیر ساختی که باید با 35 میلیارد تومان هزینه ایجاد می‌کردیم، تنها با 4 میلیارد تومان به سرانجام رساندیم و البته از این مبلغ نیز 500 میلیون تومان را نیز به کارهای فرهنگی اختصاص دادیم.

معاون فرهنگی اجتماعی قرارگاه پیشرفت و آبادانی لرستان بیان کرد: در 3 سال گذشته قریب به 300 شغل را ایجاد کردیم و تلاش داریم با استفاده از ظرفیت‌های بومی و مغفول مانده هر منطقه این عدد را ارتقا دهیم.

احمدی تصریح کرد: یکی از تصمیمات ما برپایی کل فعالیت‌ها توسط امام روستا است که او نیز در محل هدف سکونت دارد و علاوه بر خود روستا، بعضا تا 7 روستای مجاور را نیز در پیشرفت آبادانی تحت کنترل دارد.

سامان احمدی

وی بیان کرد:در طراحی‌هایی که صورت گرفته است، امام روستا احیا گر منطقه است و خودش نیز با حضور در روستا و  انجام فعالیت‌های روزمره و تولیدی، نظیر کشاورزی، باغداری و یا دامداری امرار معاش می‌کند.

معاون فرهنگی اجتماعی قرارگاه پیشرفت و آبادانی لرستان گفت: تمام هدف ما رفع محرومیت در مناطق روستایی است و تلاش داریم ابتدا مهاجرت به روستاها را کاهش دهیم و در مرحله پایانی که زیرساخت‌ها در روستا دایر شدند افرادی که به شهر مهاجرت کرده‌اند، به زادگاه خود برگردند.

احمدی اظهار کرد: عمده مشکل ما در مهاجرت و به شهر و یا محروم ماندن روستا در چند نکته خلاصه می‌شود که برخی روستائیان رشد را در زندگی‌شهری دیده‌اند و عده‌ای نیز به محرومیت منطقه عادت کرده‌اند و اقدامی برای پیشرفت و آبادانی انجام نمی‌دهند.

وی افزود: متاسفانه مدیران ما نیز به محروم ماندن برخی مناطق نقش فراوانی دارند که آنان نیز یا با دید توسعه مناطق را نگاه نمی‌کنند و یا نگاه می‌کنند، ولی اقدامی که باید انجام دهند، صورت نمی‌دهند.

معاون فرهنگی، اجتماعی قرارگاه پیشرفت و آبادانی لرستان اظهار کرد:کم کاری مدیران در مناطق محروم خسارات و لطمات زیادی را به مردم و امکاناتی که نظام مهیا کرده است وارد کرده به طوری که الان ما مدارسی را می بینیم که بدون معلم رها شده‌اند، یا مراکز بهداشتی که ساخته شده اند، حتی یک بهورز نیز ندارند.

احمدی افزود: همین کوتاهی مدیران تا پایین ترین سطح نیز قابل مشاهده است به شکلی که در برخی روستاها افردی دهیار هستند که 6 ماه است به روستا اصلاً مراجعه نکرده‌اند، ولی برخی دهیاران و بخشداران نیز به شکلی پیگیر مشکلات مردم هستند که گاهاً سرمایه را از هزینه شخصی خود پرداخت می‌کنند.

معاون فرهنگی، اجتماعی قرارگاه پیشرفت و آبادانی لرستان با اشاره به این که یکی از ملاک‌های ما برای انتخاب روستاها، تعداد جمعیت است، گفت: تا وقتی که 5 مکانیزم ما که شامل توسعه فرهنگی، زیرساختی، سلامت، تعلیم و تربیت و اشتغالزایی به حد مطلوب نرسند در روستا ها می‌مانیم، ام بعد از اتمام کار  وظایف را به خود اهالی می‌سپاریم.

قرارگاه پیشرفت و آبادانی

وی افزود: از اقدامات ما عوض کردن فضای تحصیلی، کاهش نرخ طلاق، افزایش ازدواج، نخبه پروری  است و در این راستا نخبگان را نیز در حوزه‌های مختلف شناسایی کرده‌ایم که تاکنون 60 نفر را کشف و مورد حمایت قرار دادیم و در جاهایی که نیاز است به سایر دستگاه ها معرفی می‌کنیم.

احمدی تصریح کرد: هم اکنون در 18 نقطه امام روستا در حال فعالیت است، که بعضاً ما 7 روستای مجاور نیز خدمات ارائه می دهیم و تا پایان مرداد ماه جاری تعداد امام‌های روستا به 43 خواهد رسید و با روستاهای اقماری خدمات آن‌ها به 280 روستا افزایش می‌باید، اما در مجموع خدمات به اهالی 400 روستا ارائه می‌شود.

/.انتهای پیام

نظر شما چیه؟

تذكر: نظرات حاوی توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمی شوند