خواب عمیق” سامانه پدافندی پاتریوت در فرودگاه اربیل/ چرا ارتش امریکا در دفاع از مراکز جاسوسی رژیم صهیونیستی در کردستان عراق ناتوان است؟ +تصاویر
حدودا ۲ سال زمان لازم بود تا سامانههای پدافندی پاتریوت مستقر در فرودگاه اربیل با چالشی بزرگتر و جدیتر یعنی ” موشکهای بالستیک” روبرو شوند.
به گزارش امید لرستان، بامداد یکشنبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در پاسخ به جنایات و شرارتهای رژیم صهیونیستی در منطقه، حمله موشکی گستردهای را به مرکز جاسوسی این رژیم در اطراف محل ساخت کنسولگری جدید امریکا در شهر اربیل مرکز اقلیم کردستان عراق انجام داد.
روابط عمومی کل سپاه در بیانیهای با اشاره به هدف قرار گرفتن مرکز راهبردی توطئه و شرارت صهیونیستها توسط موشک های نقطه زن تاکید کرد: تکرار هر گونه شرارت با پاسخ های سخت، قاطع و ویرانگر مواجه خواهد شد.
اگرچه هنوز اطلاعات و جزئیات دقیقی از این حادثه مخابره نشده است اما منابع عراقی مدعی هستند در این حمله چندین افسر جاسوسی رژیم صهیونیستی به هلاکت رسیده یا زخمی شدهاند.
در بازه زمانی ۲ سال اخیر، چندین مورد حملات راکتی، موشکی و پهپادی به مقرهای جاسوسی موساد و سایر سازمانهای اطلاعاتی اسرائیل در منطقه اقلیم کردستان عراق به ویژه شهر اربیل و پایگاه الحریر در شمال شرقی این شهر انجام شده است؛ پای ثابت عمده این حملات ناتوانی سیستمهای پدافندی ارتش امریکا در حفاظت از مقرهای جاسوسی فرزند نامشروعشان در شمال عراق بوده است.
سابقه استقرار سامانه پاتریوت در اربیل
در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ تصاویر جالبی از طریق ماهواره تجاری MAXAR منتشر شده و در اختیار عموم قرار گرفت که نشان میداد ارتش امریکا که در آن دوره زمانی در حال کاهش نیروهای مستقر در عراق و انتقال آنها از بغداد، صلاح الدین و الانبار به اقلیم کردستان بود، تجهیزات نظامی گستردهای را در بخش نظامی فرودگاه شهر اربیل که تحت کنترل آنها قرار دارد مستقر کرده است.
تصاویر منتشر شده نشان میداد تعداد زیادی بالگردهای ترابری یا تهاجمی از مدل AH-۶۴ آپاچی، هواپیماهای ترابری و سایر ادوات نظامی در فرودگاه اربیل مستقر شدهاند؛ اما آنچه که بیش از همه جلب توجه میکرد استقرار سامانههای پدافندی MIM-۱۰۴ پاتریوت در این مکان بود.
تا پیش از این تاریخ و به ویژه در خصوص حادثه حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به پایگاه هوایی عین الاسد در ژانویه ۲۰۲۰ میلادی، منابع امریکایی مدعی بودند که هیچ سامانه دفاع موشکی در این پایگاه برای رهگیری موشکهای ایرانی حضور نداشته است. اما بیانیه رسمی فرماندهی مرکزی ارتش امریکا (سنتکام) نشان میداد که ارتش امریکا اقدام به استقرار رسمی سیستمهای دفاع ضد راکت_موشک در مراکز حضور خود در خاک عراق کرده است.
از ناتوانی در رهگیری پهپادهای انتحاری تا سکوت محض در برابر موشکهای بالستیک
پس از اینکه گروههای مقاومت متوجه حضور سیستمهای پدافندی امریکایی در این مناطق شدند، این موضوع تبدیل به چالش و انگیزه جالبی برای آنها شد تا با شلیک راکتهای توپخانهای یا پهپادهای انتحاری و عبور از سد پدافند امریکا، ناکارآمدی آنها را اثبات کنند.
از فروردین تا خرداد سال ۱۴۰۰ حداقل ۴ مورد حملات پهپادی موفق به مقرهای نظامی و جاسوسی ارتش امریکا در خاک عراق انجام شد که ۲ مورد مربوط به پایگاه هوایی عین الاسد در استان الانبار و ۲ مورد در محدوده جغرافیایی اقلیم کردستان عراق بودند.
در نیمه شب ۱۴ آوریل ۲۰۲۱ میلادی، ۱ فروند پهپاد انتحاری سوله متعلق به سازمان امنیت امریکا CIA را در فرودگاه اربیل هدف قرار داد که این موضوع توسط منابع امنیتی رسمی ایالات متحده تایید شد. بنا بر گزارش پنتاگون این حمله منجر به تلفات انسانی نشد اما با توجه به ماهیت مقر هدف قرار داده شده و پیچیدگی عملیات مورد نظر به منزله هشداری جدی برای سازمانهای نظامی و امنیتی این کشور بود.
مورد دیگر نیز در شب ۱۱ ماه می ۲۰۲۱ میلادی رخ داد که یک فروند پهپاد انتحاری ساختمان مرکزی پایگاه هوایی الحریر در شمال شرق اربیل را هدف قرار داد.
پایگاه الحریر، به عنوان مرکز عملیات ویژه ارتش امریکا در عراق شناخته میشود و با توجه به اهمیت و حساسیت بالای آن، حجم نگرانیها از تداوم این حملات را دوچندان کرد.
در هیچ کدام از حملات پهپادی ذکر شده سامانههای پدافندی ارتش امریکا نظیر پاتریوت یا سی رم موفق به واکنش و رهگیری پرتابهها نشدند.
اما حدودا ۲ سال زمان لازم بود تا سامانههای پدافندی پاتریوت مستقر در فرودگاه اربیل با چالشی بزرگتر و جدیتر روبرو شوند؛ موشکهای بالستیک نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی.
جزئیات دقیقی از عملیات شب گذشته علیه ساختمانهای جاسوسی اطراف کنسولگری جدید امریکا در دسترس نیست اما در فیلم و تصاویر منتشر شده حداقل اصابت ۶ تیر موشک بالستیک تاکتیکی دیده میشود. این در حالی است که علی رغم حضور حداقل ۲ آتشبار سامانه پدافندی پاتریوت در نزدیکی محل حمله، حتی یک تصویر از شلیک موشکهای پدافندی پاتریوت و رهگیری پرتابههای مهاجم وجود ندارد.
/.انتهای پیام