خرید آزاد موجود است/ رد پای دلالان در داروخانه‌ها

0

به گزارش امید لرستان، پوشش‌های بیمه‌ای از جمله بیمه سلامت سعی در کاهش این فشارها داشته و با این هدف راه‌اندازی شده‌اند اما این شرایط وقتی بدتر می‌شود که دارو به آسانی هم یافت نشود.

یکی از این داروها انسولین است که تفاوت قیمت دولتی و آزاد بسیار زیاد بوده و بیمار برای تهیه آن باید بروکراسی طاقت‌فرسایی را تحمل کند که از رنج درمان هم بیشتر است.

هم‌اکنون گزارش‌های مردمی از ممانعت برخی داروخانه‌ها در دادن انسولین با تعرفه دولتی خبر می‌دهد؛ همچنین با گفتن این‌که موجود نیست از ارائه به بیماران سر باز می‌زنند و البته امکان خرید این دارو با نرخ آزاد وجود دارد!

13990401000238 Test PhotoN | خرید آزاد موجود است/ رد پای دلالان در داروخانه‌ها | امید لرستان

داروخانه‌ها، دارو تعرفه دولتی ندارند اما خرید آزاد موجود است!

در این رابطه سمیه دلفان، شهروند خر‌م‌آبادی به خبرنگار فارس می‌گوید: مادر من تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارد و حدود یک سال بوده که برای بیماری دیابت تشکیل پرونده داده است.

وی با بیان اینکه قبلا نسخه تجویز شده او را بعد از تایید بیمه سلامت به داروخانه برده و داروهایش را با تعرفه دولتی تهیه می‌کردیم، افزود: متاسفانه در ۵، ۶ ماه اخیر در مراجعه به داروخانه موفق به گرفتن انسولین با تعرفه دولتی نشدیم و می‌گویند نداریم.

دلفان بیان کرد: نسخه دکتر را به بیمه سلامت برده و بعد از تایید به داروخانه می‌‌رویم اما آنها سنگ‌اندازی می‌کنند و می‌گویند نداریم اما وقتی آزاد می‌خواهیم دارند و می‌فروشند.

این بانوی خرم‌آبادی خاطرنشان کرد: مشکل ما با داروخانه‌ها فقط برای تهیه انسولین نیست و قبلا هم به داروخانه مراجعه می‌کردیم و به فرض می‌گفتند قرص «ریپاگلینید» را نداریم و وقتی پرسنل بیمه سلامت سامانه بیمارمان را نگاه می‌کرد می‌گفت داروخانه تایید کرده که این دارو را به شما تحویل داده است درحالی‌که این‌طور نبوده و ما از او چیزی نگرفته‌ بودیم.

وی با تاکید بر اینکه مسوول داروخانه تایید کرده بود که دارو را به ما داده و این موضوع را از پرسنل بیمه سلامت که نسخه را در سامانه می‌دید، متوجه شدم، ادامه داد: بعد از آن به ما کد رهگیری دادند و دیگر این موضوع پیش نیامد اما همچنان برای تهیه انسولین با مشکل مواجهیم.

دلفان با اشاره به اینکه از زمان شیوع کرونا انسولین را به نرخ آزاد تهیه می‌کنیم، ادامه داد: ‌الان برای هر عدد بین ۳۲ تا ۳۵ هزار تومان باید هزینه کنیم و این روند هر ماه ادامه دارد؛ قبلا برای ۴ تا ۵ عدد حدود ۴۰ هزار تومان می‌پرداختیم.

این شهروند خرم‌آبادی با یادآوری اینکه سهمیه مادرش در ماه سه ویال است، گفت: بیمه سلامت کم‌کاری نمی‌کند اما داروخانه‌ها همکاری لازم را ندارند و برای تعرفه دولتی می‌گویند نداریم اما جهت خرید آزاد موجودی دارند!

با داروخانه متخلف برخورد می‌شود

در همین خصوص شاهدخت فتحی‌بیرانوند، مدیرکل بیمه سلامت لرستان به خبرنگار فارس از خرم‌آباد گفت: سازمان بیمه سلامت پنج صندوق بیمه‌ای دارد که کارکنان دولت، خانواده شهدا و ایثارگران، جانبازان و خانواده آن‌ها، مددجویان بهزیستی و کمیته امداد، طلاب و روحانیون حوزه علمیه و روستاییان و عشایر تحت پوشش آن هستند.

وی با بیان اینکه دفترچه بیمه همگانی که همان بیمه سلامت رایگان است و ایرانیان نیز تحت پوشش ما قرار دارند، افزود: برای بیمه همگانی از سال ۹۶ محدودیت‌هایی تعریف شد چراکه تمامی افراد بدون درنظر گرفتن شرایط مالی را تحت پوشش قرار می‌داد و به صورت رایگان بیمه می‌شدند.

فتحی‌بیرانوند ادامه داد: طبق قانون باید تمامی خدمات دفترچه برای افراد بی‌بضاعت رایگان می‌شد اما کسانی هم تحت پوشش بودند که مشکل مالی نداشتند برای همین قرار شد هزینه درمان در مراکز درمانی دولتی تحت پوشش قرار گیرد.

مدیرکل بیمه سلامت لرستان بیان کرد: بیمه شده‌ها نمی‌توانند به مطب‌ها و کلینیک‌های خصوصی بروند و اگر مراجعه کنند باید به صورت آزاد داروی خود را تهیه کنند.

وی ادامه داد: اگر بیمارستا‌ن‌های دولتی، کلینیک‌ها و درمانگاه‌های دولتی بروند و مُهر این مطب‌ها را بخورد برای تامین دارو مشکلی ندارند و دوا با تعرفه دولتی به آنان داده می‌شود.

فتحی‌بیرانوند با بیان اینکه برای داروی بیماران دیابتی سقف تعریف شده و براساس سهمیه معین به آنان تحویل داده می‌شود، گفت: بیمه مازاد بر مقدار معین شده را تحت پوشش قرار نمی‌دهد و چنانچه بخواهند بیشتر از سهمیه دریافت کنند باید به صورت آزاد خریداری شود.

این مسوول از پرونده‌ای شدن ۵۸۰ قلم انواع دارو توسط بیمه سلامت خبر داد و اضافه کرد: انسولین هم از این موارد است که فرد باید بار اول برای دریافت با تعرفه دولتی تشکیل پرونده بدهد.

به گفته وی فرد بیمار می‌بایست در ابتدا به بیمه سلامت مراجعه کرده و ضمن آزمایش میزان قند خون، ” ای‌ وان سی” او نیز چک شود تا برای ماه‌های بعد بتواند سهمیه‌اش را از داروخانه تحویل بگیرد.

فتحی‌بیرانوند بیان کرد: هنگام مراجعه این فرد به داروخانه، در سامانه سهمیه او چک می‌شود و بر اساس آن می‌تواند داروی خود را تحویل بگیرد؛ اگر مازاد بر این مقدار باشد با نرخ آزاد حساب می‌شود.

مدیرکل بیمه سلامت لرستان با تاکید بر اینکه طی بازه زمانی مشخص سهمیه داروی فرد معین خواهد بود، ادامه داد: اگر غیر از موارد ذکر شده داروخانه‌ای، انسولین و دیگر داروهای پرونده‌ای را به صورت آزاد بفروشد تخلف کرده و با آن برخورد می‌شود.

وی در پایان گفت: در این رابطه اگر داروخانه‌ای تخلف کرده مراتب به اداره بیمه‌ سلامت گزارش داده شود تا با آن برخورد جدی صورت پذیرد.

گزارش از سمیرا عزیزی| فارس

/.انتهای پیام

نظر شما چیه؟

تذكر: نظرات حاوی توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمی شوند