توان ساخت سالانه ۱۰ هزار واحد مسکونی در لرستان/ دولت نمی‌خواهد در انبوه سازی ساختمان سرمایه گذاری کند/ عدم حمایت‌های یارانه‌ای دولت برای ساخت مسکن/ دولت با اختیاراتی که دارد، قیمت‌ها را مصوب کند

0

به گزارش امید لرستان، صنعت ساختمان و انبوه سازی یک صنعت پویا، کارآفرین، مولد و اشتغالزا  است که با بیش از 300 شغل سر وکار مستقیم و غیر مستقیم دارد و 30 درصد حجم نقدینگی کشور را نیز در اختیار خود گرفته است و از سویی 30 درصد جمعیت کشور با مشکل نداشتن آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

با توجه به وضعیت مسکن و نگرانی جامعه به تورم در این حوزه پایگاه خبری امید لرستان گفت و گویی با  مهندس «مهران دالوند»، مدیر عامل انجمن صنفی انبوه سازان لرستان صورت داه است که در این جا تقدیم حضورتان می‌شود.

 

هدف تشکیل انجمن صنفی انبوه سازان در لرستان چه بود؟

این انجمن با هدف تجمع فعالان این عرصه و کمک به ساخت و ساز مسکن و صنعتی کردن این عرصه تشکیل شد و توانسته‌ است در این راستا اقدامات بسیار خوبی در گذشته انجام دهدف اما برای دست‌یابی به شرایط مطلوب کماکان فاصله داریم.

وضعیت صنعتی سازی ساختمان در لرستان چگونه است؟ 

در لرستان تاکنون دولت نتوانسته است زیر ساخت‌های صنعتی کردن را فراهم کند و در این حوزه اداره کل راه و شهرسازی استان وظیفه ذاتی دارد و انتظار می‌رود با توجه به این ساختمان‌ها سرمایه کشور هستند تمهیدات لازم را بیاندیشیند تا مردم از مزایای آن بهره‌مند شوند.

وضعیت مسکن الان چگونه است؟

حقیقتاً در سیاست‌های کلی دولت به بخش مسکن توجه نشده و بخشنامه‌ای نیز تدوین نشد که بخش خصوصی ورود کند و بتواند نیاز مردم به مسکن را تأمین و عرضه و تقاضا را متعادل کند که پیشنهاد دارم دولت نقش مدیریتی خود را انجام  دهد تا عوامل تورمی کاهش یاید.

دولت برای فعال کردن حوزه  ساخت و ساز مسکن  چگونه باید ورود کند؟

تخصیص اعتبارات بانکی باید افزایش یابد تا متقاضیان بتوانند قدرت خرید داشته باشند و در بافت‌های فرسوده بخش‌نامه‌هایی ابلاغ شود که مردم بتوانند مشارکتی با انبوه سازان همکاری لازم را صورت دهند تا هم آسیب‌های اجتماعی کاهش یابند و هم مشکل مسکن حل شود.

علت عدم تعادل قیمت‌ها در بخش مسکن چیست؟

تاکنون اتفاق خاصی در بحث مسکن به وجود نیامده است، قیمت‌ها متعادل نیست که نشان می‌دهد باید بیش از گذشته تلاش شود. زیر ساخت‌های شهرک‌های اقماری باید فراهم شود تا با انبوه سازی بتوانیم مسکن مورد نیاز برای اقشار مختلف را مهیا کنیم و به تعادل دست یابیم.

از دید شما مهم ترین عوامل گرانی‌های اخیر مسکن چیست؟

تورم در قیمت مصالح ساختمانی، افزایش دستمزدها و عدم حمایت‌های یارانه‌ای دولت و قیمت گذاری مصالح داخلی بر پایه قیمت‌های بین المللی از عوامل گرانی‌های اخیر است.

تعداد انبوه سازان لرستان چقدر است؟در این شرایط می‌توان به فعال کردن کارگاه‌های ساخت مسکن امیدوار بود؟

تعداد 160 انبوه ساز حقیقی و حقوقی در لرستان آماده فعالیت است. اگر دولت طبق وظیفه‌ای که دارد به مردم و انبوه سازان کمک کند می توان امیدوار بود. چون ما دغدغه مسکن مردم را داریم و می ‌توانیم در  وضعیت پیش آمده کمک حال مسئولان برای حل مشکلات مردم باشیم.

 

مهم ترین مشکل انبوه سازان در ساخت مسکن برای اقشار ضعیف جامعه چه عواملی هستند؟

تخصیص زمین رایگان و اعتبارات بانکی به خریدار و صدور پروانه شهرداری‌ها از مهم ترین موانع ساخت و ساز برای انبوه سازان در استان است که رغبت فعالین این حوزه را گرفته است.

بحث تعادل در عرضه و تقاضا در بخش مسکن چگونه حل می‌شود؟

طبق آمارهای خود دولت، سالانه 700 تا 900 هزار واحد مسکونی نیاز داریم و اگر بتوانیم سالانه 900 هزار تولید کنیم بعد 16 سال به برابری عرضه و تقاضا می‌رسیم که نیاز است تصمیم گیران برای حل آن اقدام کنند.

به نظر شما قانون مالیات بر خانه‌های خالی تاثیری بر قیمت‌ها دارد؟

عدم کنترل قیمت و ثبات بازار یکی از مشکلات مردم در حوزه مسکن است که می‌بایست، دولت با اختیاراتی که دارد، قیمت‌ها را مصوب کند و بحث مالیات بر خانه‌های خالی را به جد پیگیری کند و حتما می تواند در این شرایط راهگشا باشد چرا که دلیلی ندارد افرادی که انبوه ساز نیستند، 10 ساختمان به نام خودشان داشته باشد و به حتی به کسی اجاره نیز ندهد.

انبوه سازان لرستانی سالانه توانایی ساخت چند واحد مسکونی را دارند؟

در لرستان اگر شرایط محیا باشد ما می توانیم سالانه 10 هزار واحد مسکونی بسازیم و لازمه آن شرایطی است که به آن اشاره کردم. حقیقتا اگر رغبت و انگیزه برای انبوه سازان فراهم کنند مشکلی در بحث مسکن در کشور نخواهد بود و چون جمعیت 6 تا 7 هزاری انبوه ساز حرفه ای در کشور داریم که هر کدام تقریباً توان ساخت حداقل 100 تا 150 واحد را دارند می‌توانند گره گشای حل مشکلات مسکن در کشور باشد.

 

آیا در لرستان همکاری لازم با شما صورت گرفته است؟

در استان چند بار اعلام آمادگی خود را برای مشارکت در انبوه سازی بیان کرده‌ایم ولی توجه نشده است. اما با اذعان به این که به تناسب رشد جمعیت، باید ساختمان ساخته شود و هر روزی که دیر تر ورود کند تبعات هم بیشتر می‌شود لازم است اهتمام دستگاه‌های مسئول و مدیران ارشد استان در این حوزه جدی تر باشد.

/.انتهای پیام

نظر شما چیه؟

تذكر: نظرات حاوی توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمی شوند