اولویت اول ما اشتغال است / سرمایه گذاری ۵۱ میلیارد تومانی در پروژه های عمرانی + فیلم

0

بسم الله الرحمن الرحیم عرض سلام و ادب خدمت هم استانی های عزیز و همچنین دوستانی که زحمت کشیدند و امروز در محضرشان هستیم و امیدوارم این گفتگو خروجی مثبت و به نفع مردم داشته باشد.

 

لطفا خود را معرفی کنید و شرح مختصری از سوابق خود را بیان کنید؟

حامد ویسکرمی هستم در حال حاضر مدیر کل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در استان لرستان و پیش از این در بخش ها و قسمت های مختلف مسئولیت های کوچک و بزرگی داشتم، آخرین آنها به عنوان جانشین ستاد عتبات عالیات در استان لرستان و مسئول امور اربعین و پیش از آن هم به عنوان قائم مقام وزیر و مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان لرستان و دبیر کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری در استان مشغول به خدمت و فعالیت بودم.

 

ستاد اجرایی با چه اهدافی در کشور تاسیس شده؟

ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) با هدف محرومیت زدایی از نقاط محروم کشور و بهبود شرایط اجتماعی و شرایط اقتصادی فعالیت میکند و احیانا گاهی اوقات بحرانی اتفاق غیر مترقبه‌ای که به وقوع می پیوندد ستاد اجرایی با همه‌ی امکانات و توانمندی هایی که در اختیار دارد و با توجه به منابعی که در اختیار دارد در راستای کمک به مردم و کمک به دستگاه‌های اجرایی و دولتی وارد عمل میشود و در یک کلام میتوانم خلاصه کنم که هدف اصلی کمک به مردم و مخصوصا رفع محرومیت از نقاط محروم است.

 

با توجه به اهدافی که ذکر کردید و نقش ستاد اجرایی در این مسائل طی چند سال اخیر خیلی پررنگ بوده، در شرایط فعلی با توجه به شیوع کرونا و مشکلات اقتصادی ناشی از این ویروس، ستاد اجرایی چه اهدافی دارد؟

از ابتدای شیوع ویروس کرونا در استان، قرارگاه جهادی خدمت رسانی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در استان ۶ کارگاه خیاطی در استان تجهیز کرد که این ۶ تا کارگاه به تولید ماسک رایگان می‌پرداختند و بالغ بر ۸۰ هزار عدد ماسک رایگان از این طریق در اختیار مردم قرار گرفته است. همچنین بالغ بر ۵۵ هزار بطری محلول ضدعفونی دست و صورت انفرادی به صورت رایگان در بین مردم استان توزیع شد. در کنار این با توجه به ضرورت گندزدایی و ضدعفونی اماکن و معابر پر تردد در سطح استان ستاد اجرایی نسبت به تامین ۵۰۰ هزار لیتر مواد ضد عفونی در اختیار گروه های جهادی قرار داده است. از جمله کارهایی که در این شرایط کرونایی و مشکلات اقتصادی صورت پذیرفت؛ ستاد اجرایی از ابتدای همه گیری تا امروز بالغ بر ۱۲۰ هزار بسته پروتئینی و معیشتی در بین مردم استان کسانی که از کرونا آسب دیدند و نیازمند هم هستند توزیع کرده البته این قبیل رزمایش ها تا پایان همه گیری در نوبت های مختلف و متعدد حتما ادامه خواهد داشت. بحث توزیع بسته های بهداشتی شامل ماسک و ژل ضدعفونی را داشتیم که حدود ۲۶ هزار بسته بین مردم در یک رزمایش و ۳ هزار بسته در رزمایش دیگری مجموعا ۲۹ هزار بسته بهداشتی در سطح استان توزیع شده. یکی ‌از دیگر اقدامات خوب که انجام پذیرفته و در راستای تنظیم بازار هم هست، عرضه‌ی مواد بهداشتی زیر قیمت بازار و ایجاد ۱۵ مرکز خرید متصل به سامانه هست اینجاکه اقلام بهداشتی و بعضا نوشت افزار و بسته های مورد نیاز دانش آموزان و حتی در یک مقطعی تبلت هم زیر قیمت بازار و حتی بصورت اقساط از طریق سامانه عرضه کردیم و مردم خریداری کردند که بعنوان  نمونه من عرض میکنم که حداقل ۲۰۰ هزار ماسک از طریق سامانه به مردم عرضه شده. از دیگر اقداماتی که در این زمینه صورت پذیرفت ایجاد ۱۵ مرکز پاسخگویی، مشاوره و غربالگری در زمینه‌ی بیماری کرونا بود که متصل به سامانه ملی ۴۰۳۰ هستند تعدادی از افراد متخصص شامل پزشکان و دیگر اقشاری که متبحر هستند در این زمینه ساماندهی شدند و در سطح استان به پاسخگویی در این رابطه می‌پرداختند. به دلیل مشکلات اقتصادی که این ویروس به وجود آورد و طبیعتا سطح سبد اقتصادی خانوارها را مقداری محدود کرد، در ابتدای مهرماه جاری بالغ بر ۱۱ هزار بسته لوازم التحریر شامل کیف و نوشت افزار کامل در بین دانش آموزان نیازمند استان توزیع شد.

 

 

از زمان تاسیس ستاد اجرایی در استان تا کنون چه اقداماتی در استان صورت گرفته است؟

از آبان ماه امسال این تشکیلات در سطح استان هم مستقل شده و هم به اداره کل ارتقاء پیدا کرده و امیدواریم این اتفاق به تحقق اهداف این ستاد در استان که همان محرومیت زدایی است منجر شود و شاهد توفیقاتی در این زمینه به لطف و عنایت الهی در آینده باشیم. از جمله فعالیت هایی که در زمینه‌ی محرومیت زدایی در سطح استان توسط ستاد اجرایی صورت پذیرفته میشود به موضوع ایجاد اشتغال برای مردمی که جویای کار هستند و آن هم در نقاط محروم و در سطح روستاها بعنوان یکی از پروژه های مهم ستاد اجرایی فرمان امام در استان اشاره کنم، چرا که اگر ما بتوانیم روستا را آباد کنیم و روستایی در محل زندگی و سکونت خود در روستا درآمد داشته باشد، ثروت داشته باشد، رفاه داشته باشد طبیعتا مهاجرت به سمت شهرها اتفاق نخواهد افتاد و چه بسا امکان مهاجرت معکوس یعنی از شهر به روستا هم اتفاق بیفتد. در همین راستا در سطح استان لرستان ۶۵۷ روستا بعنوان روستای هدف ستاد مشخص شده که در این روستاها با هماهنگی فرمانداران و ائمه‌ی جمعه و دستگاهای اجرایی ذیربط ظرفیت های روستاها شناسایی شده مشاغلی منطبق با ظرفیت روستاها تعیین شده و همکاران ما در سطح روستاها ظرفیت ها را با استعدادهای مردم روستا تطبیق میدهند و تسهیلاتی را در اختیار متقاضیان برا ایجاد اشتغال در سطح روستا قرار میدهیم. در همین زمینه تا به حال ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) بالغ بر ۲۳۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه پرداخت کرده که منجر به راه اندازی ۶۸۰۰ طرح در سطح استان شد. ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) و استانداری محترم تفاهم نامه ای امضا کردند جهت مشارکت ستاد اجرایی در بحث عمران استان که پروژه های مختلفی در قالب این تفاهم نامه از قبیل ساخت و تکمیل مراکز بهداشتی و درمانی، مدرسه سازی، ساخت مسجد، بهسازی و آسفالت راه‌های ارتباطی و پروژه های مختلف و متعدد عمرانی در قالب این طرح مجموعا ۲۳۷ طرح است و ستاد اجرایی هم پذیرفته که ۵۱ میلیارد تومان در این طرح ها سرمایه گذاری کند و به مجموعه‌ی دولت در سطح استان کمک کند. البته بعضی از این طرح ها صددرصد پیشرفت فیزیکی داشتند و به مرحله‌ی افتتاح رسیدند مابقی هم در دست اجراست که امیدواریم با کمک  دستگاهای اجرایی و همراهی بنیاد برکت ستاد اجرایی به زودی شاهد اتمام و تعیین تکلیف تمام این پروژه های این تفاهم نامه باشیم.

 

با توجه به شناختی که از مسائل استان دارید اولویت شما در پروژ‌ه‌های پیش رو عمرانی است یا خدماتی؟

استان ما از نظر توسعه در سطح مناسبی نیست و مشکلاتی دارد و اینها هم سابقه تاریخی دارد و به دیرباز برمیگردد ولی نیاز به تلاش و حرکت همه‌ی مجموعه های استان دارد به ویژه دستگاه‌های اجرایی که ما هم به عنوان یک دستگاه و مرجع کمک کننده حتما در خدمت عزیزان خواهیم بود. اولویت اول و جدی ما توجه به مقوله‌ی اشتغال البته در چارچوب و در حد توان و امکانات ماست که با پیگیری هایی که در این زمینه صورت پذیرفته، البته در اینجا لازم میبینم از نماینده محترم ولی فقیه در استان حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر شاهرخی تشکر ویژه داشته باشم که پیگیری های خوبی را در این زمینه با ستاد اجرایی انجام دادند و موافقت های خیلی خوبی را هم در این زمینه اخذ شده، لذا توجه اول ما مسئله‌ی اشتغال است که این اشتغال همانگونه که عرض کردم در دو بعد اشتغال روستایی و در آینده در بعد اشتغال بنگاه محور که اشتغال های پایدارتری را به ارمغان می آورند و تضمین میکند قدم برخواهیم داشت. البته در ارتباط با موضوعات عمرانی هم قطعا ستاد اجرایی با همراهی که در دولت و توسط استاندار محترم انجام خواهد شد پای کار هستند.

 

در زمینه‌ی اشتغال چه کارهایی تا کنون انجام شده؟ شاخص ترین کار‌ها کدام است؟

در ارتباط با بحث اشتغال ضمن اینکه طرح های اشتغال روستایی تحت عنوان عنوان طرح سحاب در حال انجام است اما توجه و اولویت ما در بحث اشتغال به سمت اشتغال های بنگاه محور حرکت خواهد کرد. در همین زمینه در یکی دو ماه اخیر تعداد ۲۶ طرح بنگاه محور در زمینه های صنعتی و خدماتی به بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) معرفی شده که با پرداخت تسهیلات بانکی این طرح ها موافقت شده و این طرح ها در مرحله‌ی عقد قرارداد هستند. طرح ها در زمینه‌ی ایجاد و توسعه و تکمیل سرمایه در گردش هستند و ان شاءالله با پرداخت بیش از ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات که برای این طرح ها در نظر گرفته شده ۷۳۱ شغل پایدار هم در استان ایجاد خواهد شد و قطعا این مسیر و این اقدام ابتدای کار است و با جدیت بیشتری در سطح خیلی وسیعتری ان شاءالله ادامه پیدا خواهد کرد.

 

ستاد اجرایی چه اقدامات جهادی انجام داده است؟

در ارتباط با اقدامات ستاد اجرایی در استان لرستان به نظرم شایسته است که به بخشی از اقدامات در ایام سیل ۹۸ در استان هم اشاره کنم که ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) خیلی جدی و محکم پای کار آمد در سطح استان و به دستور مقام معظم رهبری توسط ستاد اجرایی ۱۰ هزار پک کامل لوازم خانگی بین مردم توزیع شد، اقدامات امدادی خیلی خوبی در سطح شهرستان پلدختر و دیگر شهرستانهای آسیب دیده اتفاق افتاد، بیش از ۷۰۰ گروه امدادی و جهادی و گروه سمن و مراکز نیکوکاری که همکار و همراه قرارگاه جهادی خدمت رسانی ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) هستند، بخش عمده‌ای از این گروه ها در شهرستان پلدختر به کمک مردم رفتند و فعالیت های خوبی را در کنار دیگر گروه ها در سطح امدادرسانی انجام دادند یکی از اقدامات قابل توجه دیگری که در این زمینه در ایام سیل ۹۸ انجام پذیرفت در واقع پوشش بیمه‌ای خیلی خوبی بود که بیمه‌ی برکت ستاد اجرایی فرمان امام در سطح استان داشت و بالغ بر ۱۷ میلیارد تومان خسارات سیل به سیل زدگان و خسارت دیدگان در سیل ۹۸ به مردم پرداخت شد. در کنار این مشارکت های دیگری هم بود در ایام سیل مثل تامین جهیزیه مثل پرداخت کمک هزینه‌های ساخت مسکن که کمک کار سیل زدگان در سطح استان، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بود. بالغ بر ۷۰۰ گروه جهادی، سمن و مراکز نیکوکاری در سطح استان ساماندهی شدند، دارای کد رهگیری مخصوص از سامانه بنیاد احسان هستند و بعنوان همکاران قرارگاه جهادی ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) در حال فعالیت هستند.

 

ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) قصد ورود به مسائل فرهنگی دارد؟

 بله یکی از نکاتی که مدنظر ستاد است موضوع احسان و همدلی هم در زمینه‌ی مسائل فرهنگی و هم در زمینه‌ی مسائل ورزشی است و از برنامه‌هایی که ما در این زمینه داریم ایجاد و تجهیز خانه‌های ورزش در محلات و نقاط محروم استان است و ان شاءالله در آینده اقدام خواهد شد در این زمینه. در بحث فرهنگی هم حتما مشارکت هایی را با مجموعه‌های فرهنگی مردم نهاد در سطح استان تعریف خواهیم کرد و اتفاقا از اولویت هایی است که باید به آن پرداخته شود.

 

خلاصه گفت و گو امید لرستان با حامد ویسکرمی، مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) استان لرستان:

[aparat id=’ixmkQ’]

/.انتهای پیام

نظر شما چیه؟

تذكر: نظرات حاوی توهين يا افترا به ديگران، مطابق قوانين مطبوعات منتشر نمی شوند