از برنامه ریزی برنامه های بصیرت افزا تا حضور اصلاح طلبان در راهپیمایی ۹ دی
به گزارش امید لرستان، عبدالرضا کوشکی فعال فرهنگی سال 88 به مناسبت حماسه 9 دی به گفتگو با امید لرستان نشست.
اگر در کشوری به نتیجه انتخابات اعتراض داشتند، چه راهی جهت پیگیری بهتر است؟
در عرصه انتخابات قطعاً راه قانونی وجود دارد و همه عقلا در دنیا معتقد به قانون و حکومت هستند و عده کمی در دنیا نیز به حکومت و قانون معتقد نبوده اما اگر کسی خارج از قانون فعالیتی را انجام دهد شهر دچار آشوب و هرج و مرج می شود و برای هر نوع اعتراضی در هر سیستم حکومتی راهکار قانونی تعیین شده و باید از همان راه پیش رفت.
به نظر شما تقلب یا تخلفی در انتخابات سال ۸۸ صورت گرفته است و دلیل ادعای تقلب در آن سال چه بود؟
سیستم انتخابات ما بنا به اذعان برخی از بزرگان اصلاحطلب به گونه ای است که امکان تقلب گسترده وجود ندارد چون نماینده کاندیداها و نماینده شورای نگهبان در روند انتخابات و در جمع بندی و شمارش آرا نیز حضور دارند و افرادی که در سال ۸۸ ادعای تقلب کردند بیشترین تعداد نمایندگان را داشتند .تقلب به صورت جزئی مانند تمام انتخابات جهان و ایران که تاثیرگذار نباشد ممکن است وجود داشته باشد اما تقلبی که در نتیجه تاثیرگذار باشد قطعاً نبوده و مدعیان هیچ سندی در این رابطه با وجود تقلب در انتخابات نداشته و ارائه ندادند.
نظر شما در رابطه با فتنه ۸۸ و راهپیمایی عظیم ۹ دی چیست؟
چند ماه قبل از انتخابات گروهی اصلاح طلب کمیته صیانت از آرا را تشکیل دادند که مشخص بود برنامهای در پیش دارند و با تبلیغات بسیار زیاد همین شائبه تقلب را با این کمیته ایجاد کردند .بلافاصله بعد از انتخابات و پایان رایگیری که هنوز شمارشی انجام نشده بود یکی از نامزدها اعلام برندگی کرد و با الگو گرفتن از انقلابهای رنگی در روند انتخاباتیش مشخص شد که فتنه در راه است، این فتنه شاید برای این بود که احساس می کردند با این کار میتوانند در سمتی مشغول فعالیت شوند و هیچ گاه راضی نیستند، مردم به چه کسی رای می دهند برای آنها اهمیت نداشت آنها باید رای میآورند که رای گیری خوبی صورت گرفته باشد در غیر اینصورت تقلب صورت گرفته است. در سال ۸۸ نیز این اتفاق افتاد و خیلی از مردم حتی باور کردند که شاید این تقلب صورت گفته و شبهات زیادی ایجاد شد، با تدبیر مقام معظم رهبری و سیاست بسیار دقیق ایشان بنا را بر روشنگری و قانع کردن مردم گذاشتند. قطعاً در این نظام مردم دارای حق هستند و مردم سالاری دینی یک شعار نیست، برعکس کشورهای غربی که دموکراسی فقط یک شعار است و در عمل از دموکراسی خبری نیست. زمانی که مردم متوجه شدند که سندی در کار نیست و یک ادعای پوچ پشت این قضیه است و همچنین دستهایی پشت پرده وجود دارد، خرابکاری هایی صورت میگیرد، اعتراضات عادی تبدیل به حملاتی به مساجد، حسینیه ها و روضه ها و خیمه های امام حسین(ع) وارد میشود، مردم با توجه به شعارها و اعمالی که اغتشاشگران انجام دادند متوجه اهداف آنها شدند و حقیقتا امام حسین(ع) به داد انقلاب رسیدند و دست این اغتشاشگران را برای ملت رو کرد که باعث خروش حدود 40 میلیونی مردم و محکوم کردن این اغتشاشات شد و حتی اصلاح طلبان از فتنه گران و سرانشان اعلام برائت کردند.
وسعت اغتشاشات در خرم آباد در فتنه 88 چقدر بود؟
اکثر اغتشاشات در تهران بود و بعضی شهرهای بزرگ بود، طبق آمار در لرستان و دیگر استانهای غربی و خیلی از استانهای دیگری اختلاف رای شدیدی وجود داشت و نشان میداد که اعتراضات در این شهر ها اعتراضات بی پایه ایست و در خرم آباد خیلی محدود و کم بود و با آگاهی مردم از ابتدا مدیریت شد.
مردم خرم آباد 8 دی ماه در محکومیت فتنه گران راهپیمایی کردند. به نظر شما این واقعه چگونه رقم خورد؟
در 17 شهر از کشور 8 دی ماه راهپیمایی شد که خرم آباد هم الحمدالله یکی از این شهرها بو که نشان دهنده ی بصیرت و ولایتمداری مردم خرم آباد بود که زودتر متوجه شدند و زودتر به پا خواستند. این راهپیمایی هم خودجوش و مردمی بود به دلیل رو شدن دست این فتنه گران هتاک که نشان دادند مشکل اصلی آنها اسلام و انقلاب بود و مردم هم از قبل متوجه اهداف و اشتباه بودن این اغتشاشات شده بودند ولی گویا صبر میکردند و نجابت به خرج میدادند اما وقتی این اعمال فتنه گران ادامه دار شد و به خیمه گاه امام حسین (ع) اهانت شد مردم تاب نیاوردند و علیه این اغتشاشگران خروشیدند و سیل این حرکت عظیم، فتنه گران را با خود برد.
خاطره جالبی از راهپیمایی ۹ دی سال ۸۸ دارید؟
عده ای از اصلاح طلبان خرم آباد در راهپیمایی ۹ دی بسیار با حرارت شرکت کرده بودند که برای من بسیار جالب بود اما این نشان میدهد که آنقدر فضای جامعه علیه فتنه گران، آنقدر مردم عصبانی بودند و این موضوع برای همه روشن شده بود که حتی افرادی که خودشان به کاندیدای معترض رای داده بودند ناخواسته یا نتوانسته در برابر این فشار روانی که در جامعه علیه آنان ایجاد شده بود، مقاومت کنند پس به میدان آمدند. در این راهپیمایی همه یک صدا پشت سر امام حسین(ع) و نظام جمهوری اسلامی ایران از کیان نظام دفاع کردهاند.
تا چه زمانی به نظر شما حصر باید ادامه داشته باشد؟
خیلی در زمینه حقوقی و قضایی تخصصی ندارم که جرم آنها چگونه است این تصمیمی است که شورای امنیت ملی گرفته و به نظر من لطفی در حق آنها شده است و خیلی کمتر از جنایاتی که انجام دادند در حقشان اعمال شده است چرا که در هشت ماهه اغتشاشات سال ۸۸ ضررهای بسیار زیادی به کشور زده شد. به نظر من یکی از دلایلی که این حصر ادامه دارد این است که این افراد هنوز همچنان بر سر مواضع خود هستند و متاسفانه حتی بعد از ۹ دی دست بردار نبودند و بیانیههایی را صادر میکردند. نبود حصر شاید برای خود آنها خطر داشته باشد چون ملت تحمل آنها را ندارد اما آن ها آنقدر بی شرم بودند بعد از اهانتی که به امام حسین(ع) شد بیانیه دادند که این افراد افراد خداجوی بودند که به خیابان ریختند و هیچگاه اعلام پشیمانی نکردند و برای اینکه هواداران خاص خود را از دست ندهند این کار بسیار اشتباه را انجام میدهند و هنوز اعلام برائت نمیکند و بر سر مواضع خود هستند. از طرفی این افراد مجرم هستند و باید محصور باشند وشاید این حصر برای حفاظت از جان آنها نیز مفید است و این مجازات کمترین مجازات در نظر گرفته شده است .
چه اقداماتی در رابطه با بصیرت افزایی در این چند سال داشته اید ؟
همه دستگاهها و حتی مردم فعال و خودجوش نیز در این زمینه کارهای زیادی کردند اما یکی از کارهای شاخص و اصلی که ما در سال ۸۸ انجام دادیم برگزاری سلسله جلساتی با عنوان فانوس بود که در قالب سلسله بحث های روشنگری سخنرانیهایی در حسینیه حبیب ابن مظاهر برگزار کردیم، در سالهای بعد نیز جلسات فرهنگی و سخنرانی های بصیرتی با حضور اساتید کشوری برگزار شد.
/.انتهای پیام